Rio de Janeiro va organiza Jocurile Olimpice din 2016 !

În această seară, la Copenhaga, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a anunţat că metropola braziliană va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2016.
Este pentru prima oară cînd un oraş din America de Sud va organiza o competiție de o asemenea anvergură. Organizatorii au pregătit un buget de 14.4 miliarde de dolari, cel mai mare buget propus de cele patru oraşe finaliste: Madrid, Chicago și Tokio.

Pentru Rio de Janeiro au pledat fostul preşedinte FIFA şi olimpic (Berlin 1936, ca înotător şi Helsinki 1952 la polo), Joao Havelange, dar și cel mai mare fotbalist brazilian din toate timpurile, triplu-campion mondial în componența naționalei Braziliei, Pele.

Brazilia a prezentat cel mai bun film promoţional: plaja de la Copacabana, munţii Sugar Loaf, carnavalul... cine nu ar vrea să meargă acolo? Este o prezentare care a început în limba franceză, a continuat în engleză şi s-a terminat în spaniolă.

Iată ce a declarat Pele despre Rio: "Este o competiţie extrem de strînsă. Mi-am dorit toată viaţă să particip la o ediţie a Jocurilor Olimpice, însă am intrat la profesionişti pe cînd aveam numai 16 ani şi am intrat în echipa naţională la numai 18. Pe atunci nu puteai participa la JO ca jucător profesionist. Dar să duc torţa olimpică pe Maracana este echivalentul cîştigării unei ediţii a Jocurilor Olimpice."

Brazilia va fi și gazda Campionatului Mondial de fotbal din 2014.

Comentarii

  1. Olá Sandu! Acho que já estava mais do que na hora do Brasil sediar os Jogos Olímpicos.

    Obrigado pelo post.

    Abraços,

    Furtado.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune