Sheriff – Twente 2:0 !!!

Cea mai mare victorie a fotbalului moldovenesc la nivel de club!

Muzica lui Armstrong i-a adormit pe olandezii de la Twente. Niște idioți din Bălți care au întâlnit echipa olandeză în aeroport cu o fanfară ca pe timpul războiului, au dat o mână de ajutor Sheriffului. I-a hipnotizat pe oaspeți și i-a adormit, sper, pentru încă 3 săptămâni. Tramboane - tramboane, toată lumea doarme! Iar acel vals, sau ce-o fi el în interpretarea fanfarei din orașul cu mai mulți ruși decât în Tiraspol, prezentat cu imagini video de http://www.presasportivă.com/, m-a făcut să râd în hohote înainte de meci. Și cred nu doar pe mine. Au râs de s-au ținut de burtă și antrenorul McLaren, și jucătorii olandezi. Dar se pare că ei s-au relaxat un pic mai mult decât era cazul. Tactica ucigătoare a lui Ku-ciuk le-a transformat râsul în plâns.

Ku-ciuk, cel mai antipatic antrenor după Altman, face istorie pentru Moldova. Ce joacă Sheriff? Nu degeaba am vorbit atât despre fanfara idioților. Sheriff își adoarme efectiv adversarul prin pase repetate și mișcări lente, aproape pe loc. Îl amețește cu lumânările lui Namașco și pasele în adâncime, ca la carte, ale lui Tarhnișvili. Cu driblingurile inexplicabil de caraghioase ale jucătorilor de culoare, care, uneori, stârnesc zâmbete. Dar. Toate acestea până la un anumit punct, când Sheriff efectiv are o explozie. Rupe ritmul și te distruge printr-un contraatac nimicitor. Asta a pățit și Twente. Asta a pățit și Steaua. Două echipe care nu și-au studiat suficient adversarul. Cu alte cuvinte – l-au subestimat. Iar Sheriff a știut să profite și să aducă un mare plus de imagine fotbalului moldovenesc.

Să bați lidera campionatului Olandei este ceva fantastic pentru noi! Nu cumva să ajungem să regretăm că am pierdut două puncte în meciul cu Steaua de la București. Am spus la începutul meciurilor din grupe că Sheriff se va bate cu Steaua pentru locul 3. Se pare, însă că tiraspolenii vor lupta cu Twente pentru poziția a doua. De fapt, deja luptă. Iar asta este fantastic pentru un fotbal micuț-micuțel ca al nostru.

Un prieten, bun cunoscător al fotbalului, mi-a spus în această seară că nu se miră de victoria Sheriffului. ”Nivelul fotbalului s-a egalat foarte mult. Dacă în Moldova am avea măcar 5 echipe ca Sheriff, am fi la nivelul României, poate mai sus”. Am tras cu ochiul și la statistica partidei din această seară. Șuturi pe poartă - 9:5; Faulturi - 7:12; cartonașe galbene - 2:1; Ofside - 1:1; Cornere - 5:5 !!! Cu o apărare super-disciplinată, betonată și prin revenirea lui Mamah, tiraspolenii nu numai că au jucat la egal cu lidera din Olanda, dar i-a și dominat!

Sheriff – Twente 2:0
Goluri:
Balima (41) şi Franca (90+4).

Şerif Tiraspol: 1. Namaşco - 24. Mamah, 5. Tarknişvili, 28. Nadson, 2. Rodriguez - 17. Rouamba, 7. Corneencov - 14. Balima, 10. Erohin (18. Arbănaş '90+3), 21. Diedhiou (3. Volkov '66) - 88. Kuciuk (9. Franca '77).
Antrenor: Leonid Kuciuk.

FC Twente: 1. Boschker - 8. Stam, 4 Wisgerhof, 19. Douglas, 2. Carney - 24. Janssen, 10. Perez (14. Parker '57), 6. Brama (18 Tiote '59) - 15. Stoch (20. De Jong '78), 9. N'Kufo, 22. Ruiz.
Antrenor: Steve McClaren.

Referee: Tony Asumaa (Finlanda)










Comentarii

  1. Daca am avea inca 5 echipe ca Sheriff...Ce frumos...insa nu cred ca vom avea vreodata...Oricum, desi aseara eram optimist, acum cred ca fener si twente vor merge mai departe. Steau va fi ultima in grupa...
    PS. Ti-ai schimbat cumva adresa de email?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu urmaresc de ceva vreme activitatea ta de blogger sportiv. Te rog sa ma contactezi, as putea sa te ajut cu partea tehnica si design-nul blogului! Al tau cititor fidel mihailmaster, id messenger: mihailmaster id skype: mihailmaster

    RăspundețiȘtergere
  3. Victor, adresa mea de email e aceeasi

    Mihailmaster, multumesc. Neaparat te voi contacta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune