Three Dadu – restanțierul naționalei

Sergiu Dadu a dat astăzi 3 goluri în meciul Alania – Nosta, 4:0, din Liga a doua valorică rusească. Unul din penalty și două din acțiune. Dadu a ajuns la 11 goluri în acest sezon și este golgheterul Alaniei, care se bate pentru promovare. Echipa la care Emil Caras este antrenor secund împarte locurile 2-3 cu FC Sibiri, ambele cu câte 67 de puncte, cu două etape înainte de final.
Cine este acest Sergiu Dadu? Un jucător fără de care acum câțiva ani nu ne imaginam echipa națională a Moldovei.

Dadu n-a mai fost demult la națională. De vreo 3 ani, de la acel meci cu Malta (1:1) în care a primit cartonaș roșu. Dobrovolski nu l-a mai chemat. La început ca să-i facă loc lui Bugaiov. Apoi ca să nu-i mai facă nimeni concurență lui Bugaiov la națională. Așa a ajuns titular Sofroni în comparație cu care Dadu, Golban sau Frunză sunt profesori. Așa s-a compromis singur Dobrovolski, de frică și din cauză că nu poate trece peste frustrările personale. Un om care nu poate accepta lângă el alte personalități. O fostă vedetă care nu a știut să coboare cu picioarele pe pământ și nu acceptă ideea că cineva poate să stea în rând cu el…

Să nu fiu înțeles greșit. Nu am nimic contra lui Bugaiov pe care îl consider cel mai bun atacant moldovean al momentului. Dar, alături de Dadu. Împreună ar fi făcut un cluplu de vis la echipa națională. Au stiluri diferite de joc, deci sunt compatibili. Dadu este vârf împins, în timp ce Bugaiov se retrage mai mult, îi place să participle la construcție, să simtă balonul. Nu am spus nimic de Calincov pentru că pentru mine Denis este mijlocaș stânga, post pe care a jucat în ultimul timp atât la națională, cât și la echipa de club, Xazar.

Probabil că mulți vor spune că Dobrovolski i-a dat o șansă lui Dadu de a reveni la echipa națională, iar jucătorul a refuzat-o. Ba chiar și antrenorul Alaniei, Mircea Rednic, a sărit în ajutorul lui Dadu luând vina asupra sa și declarând că el nu l-a lăsat pe moldovean să vină la națională. Eu, însă, încerc să intru în pielea lui Dadu. A fost rechemat într-un moment în care naționala nu mai avea decât șansa evitării ultimului loc în grupă. Dar și cu speranța că va refuza, să fim sinceri cu noi înșine. În același timp Alania se bate la sânge pentru promovare. La Alania Dadu este jucător de bază, golgheterul echipei și un jucător în care toată lumea își pune mari speranțe. La națională, însă, avea să fie ținut pe tușă, ca să-i arate Dobrovolski cine-i șeful. Poate juca 10-15 minute pe final. Ieșea un nou scandal și iarăși se supăra toată lumea pe el. Așa, a preferat să nu vină, știind și de faptul că Dobrovolski va pleca în iarnă. A scris și în scrisoarea către FMF că nu vine, dar în viitor va accepta invitația cu plăcere. Adică atunci când va veni alt selecționer.

Am mai spus odată, nu-mi amintesc unde, că Dadu este singurul fotbalist moldovean numele căruia a fost aclamat de un întreg stadion în timpul meciurilor echipei naționale. Iar publicul e greu să-l minți. Publicul este cel mai bun selecționer. Îl așteptăm cu drag pe Dadu la naționala Moldovei, unde este un vechi restanțier. Unde are restanță la obiectul ”hat-trick”.

Comentarii

  1. Așa a ajuns titular Sofroni în comparație cu care Dadu, Golban sau Frunză sunt profesori.- ce-i drept nu poti sa ascunzi... a incercat dobrik sa reinvie nationala dar iar a dat gres, astea 3 puteau orcind sa faca diferenta si asta datorita profesionalismului si experientei bogate pe care o au. pacat, sa dea domnul sa vina un antrenor strain care sa faca performanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dadu- bugaiov...intradevar, un cuplu perfect. Sper ca noul selectioner sa fie un adevarat profesionist, care sa aduca la nationala toate valorile pe care le are fotbalul nostru. Daca privim atent, avem cateva, pe baza carora se poate construi noua nationala

    RăspundețiȘtergere
  3. indiferent cine e antrenor la nat.Moldovei Dadu trebuia sa vina la lot pentru ca el nu joaca pentru antrenor ci pentru tara,(chiar stiind ca ar putea face tusa)rusine pentru Dadu

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce in sondajul tau(Care este cel mai bun fotbalist moldovean al anului 2009?) nu este present Sergiu Dadu sau Nicolae Josan?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune