Bani mulți, fotbal puțin

Stranierii moldoveni care joacă în Europa sunt varză. Îmi pare rău să spun asta. De fapt, majoritatea dintre ei nici nu joacă. În cel mai bun caz stau pe banca de rezerve.

Am aplaudat la momentul respectiv trecerea mai multor fotbaliști din Moldova în campionate din UE. Îmi mențin părerea că în Occident vor plusa la capitolul mentalitate – una dintre principalele noastre probleme când discutăm de fotbal. Atâta doar că cei plecați să ne reprezinte în Europa o fac foarte prost.

Doar Igor Armaș la Hammarby (Suedia), cu care a retrogradat în divizia secundă, și Ilie Cebanu la Wisla (Polonia) au jucat ceva meciuri în această toamnă pentru echipele lor de club. În rest – out. Alexeev și Ioniță, ambii la Aarau (Elveția) rar când apar pe final de meci. Valeriu Andronic la Bohemians (Cehia) nici nu mai știu când a jucat ultima dată.

Campionatele din România și țările Baltice, cu tot respectul, nu le pot numi Occidentale, chiar dacă mulți îmi vor reproșa faptul că Polonia sau Cehia ar trebui și ele clasate în aceeași categorie. Asta e părerea mea pur subiectivă.

Unde am vru să ajung? Cu așa stranieri, imaginea fotbalistului moldovean în Europa rămâne nulă și nu văd când s-ar putea îmbunătăți. De aceea prevăd în viitorul apropiat exodul moldovenilor spre Kazahstan, Azerbaidjan sau Rusia, unde sunt bani mulți, dar fotbal puțin. În plus, Rusia ne mai lasă și fără jucători la echipa națională...

Comentarii

  1. Oare nu impresarii sunt cei care trebuie sale caute echipe jucatorilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca impresarii. Numai ca un impresar nu poate forta un jucator sa semneze cu IFK Goteborg, cu un salariu de 5 mii pe luna, daca jucatorul vrea sa joace in Kazahstan, unde are de doua ori mai mult.
    In plus, e foarte greu pentru un impresar sa propuna jucatori moldoveni in Europa in conditiile in care imaginea fotbalistului moldovean in Europa este care este, adica - varza

    RăspundețiȘtergere
  3. sa va zic o mica poveste : dl finantator in fotbal suna - "....hai bai Victore ..am vorbit si cu fractu'(vezi giovanni becali) ... scapa-ne de asta ,il bagi putin la nationala si ne intelegem noi dupa ,am nevoie urgent de bani "
    Fotbalistul nu are nici un cuvant de spus daca a semnat cu o firma de impresariat !SIGUR !!!
    E nevoie de impresari dibaci care sa vanda "gogosi" in occident ,dar rezultatul e dezastruos (vezi romania) .

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca Rusia ne lasa fara jucatori sau unii impresari...

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti cei care au cetatenie romana, oriunde ati fi, aratati ca va pasa de ROMANIA, haideti la referendum pe 22 noiembrie...... Spune DA, Basescu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Patras prinde echipa de baza a Otelului Galati si joaca foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. In momentul asta cred ca Liga 1 este peste campionatele din Polonia si Cehia. Chiar dac Cehia are doua echipe excelente Sparta si Slavia si am vazut recent cum prima dintre ele a luat 6 puncte din 6 CFR-ului lider din România in Europa League .Insa per ansamblul campionatului , din punct de vedere al fotbalului care se joaca România este in acest moment peste Cehia sau Polonia.Valoarea unui campionat nu se face cu doua echipe ,in România la un moment dat ( acum cateva etape) primele 8 sau 9 echipe din clasament erau insirate pe 3 puncte ceea ce arata echilibrul . Asa ca eu zic ca Liga 1 este un campionat occidental ca doar e pe locul 8 in Europa in clasamentul coeficientilor foarte aproape de locurile 7 (ucraina) si 6 (rusia) , daca nici acum nu ne consideram occidentali atunci cind?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune