Cei doi Messi



Vizitatorii acestui blog au decis laureaţii anului 2009: argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona este cel mai bun fotbalist care joacă în Europa şi merită "Balonul de Aur", iar Denis Calincov este cel mai bun fotbalist moldovean al anului.

Nu voi face multe comentarii despre Messi. E de departe cel mai bun fotbalist din lume. A câştigat Champions League şi a calificat (cu scârţ) naţionala Argentinei la Mondialul din Africa de Sud. L-am remarcat încă din 2005, când era un jucător anonim. Poate ajunge mai mare decât Maradona, cu condiţia că nu va pune banul în faţa performanţei. Când spun performanţă mă gândesc la naţionala Argentinei, unde, deocamdată, Messi n-a rupt gura târgului.

Revenind la jucătorii moldoveni, ţin să menţionez că voturile s-au dat, la fel, relativ corect, Calincov şi Epureanu fiind principalii candidaţi la titlul de "Fotbalistul anului" atât în ancheta Asociaţiei de Istorie şi Statistică, cât şi în topul alcătuit de jurnaliştii sportivi. Cu menţiunea că atât într-o anchetă, cât şi în cealaltă, conduce Alexandru Epureanu, care, prin transferul său la Dinamo Moscova, a devenit cel mai scump fotbalist moldovean din istorie (circa 4 milioane de dolari).

Personal mi-am dat votul pentru Messi şi Calincov. Messi pentru că a avut un sezon de excepţie şi pentru că a crescut mereu ca valoare, reuşind să-mi fure inima, chiar dacă joacă la FC Barcelona (sunt suporter al Realului :)). Iar Calincov pentru că a fost liderul echipei naţionale din acest an, iar în vară a semnat un contract cu Xazar, devenind unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti moldoveni. De altfel, Denis a şi fost comparat cu Messi tocmai de fosta glorie a fotbalului sovietic, Igor Dobrovolski. Merg şi eu pe mâna celor doi Messi.

Comentarii

  1. pot sa spun ca Mesii si Calinov seamana intre ei
    si vreau sa spun ca nu intotdeauna ,,cel mai scump e cel mai bun'' cu totii stim asta
    sper ca nu si in cazul lui Epureanu

    bravo lor

    RăspundețiȘtergere
  2. Boas

    Pessoal aqui todo o futebol e nba em directo entre e veja aonde poderá ver na sua tv.

    http://futebolnatv.freehostia.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit un top corect pe blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ehe ehe... :D ca sa mai punem putina sare pe rana mai strigam odata Hai Barca ! :)

    Miine oficial ii vor imina lui messi balonul de aur.. si ma intreb oare la anul cine va lua acest balon?

    RăspundețiȘtergere
  5. Alessandro del Piero :-)

    Eu cred ca este un trofeu, ca mai toate de acest fel. Adica sunt atitia fotbalisti mari care asa si nu au primit acest trofeu, doar fiindca nu au prins un sezon foarte stralucitor.

    Subiectivism de la UEFA, nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune