Fotbalul moldovenesc. Culise (partea I)

De ce Dobrovolski nu vrea să plece din Moldova

Când Dobrovolski a revenit în Moldova toată lumea era în delir. O parte pur și simplu se bucura, alta se întreba retoric: ce caută fosta vedetă a fotbalului sovietic într-un fotbal lipsit de valoare și de bani?..

Răspunsul e simplu, deși puțini cunosc adevărul. Igor era plecat de mai mulți ani din Spania, unde nu s-a mai înțeles cu soția. N-a divorțat oficial, dar i-a lăsat casa și afacerea cu mezeluri. Cele trei fiice ale fostului campion olimpic au rămas cu mama lor la Madrid. În timp ce Igor a pornit hai-hui prin Rusia. A stat câțiva ani la Moscova, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. Nici măcar cei de la Dinamo, unde ”Prințul” și-a petrecut cei mai frumoși ani ai carierei. De altfel, Dobrovolski a recunoscut într-un interviu din presa rusă că la Dinamo nici măcar paznicii nu-l mai recunosc... Păcat, pentru că este, după Lev Iașin, cel mai mare jucător al acestui club. Numai că timpurile se schimbă, mentalitatea este diferită, iar caracterul lui Dobrovolski – dificil...

Rămas fără bani, n-a vrut să se umilească în fața noilor patroni de la Dinamo. Și-a zis că le va demonstra că au greșit. Îi va face să regrete. Și a decis să vină în Moldova, unde s-a lansat în fotbalul mare ca jucător și unde, spera, să se lanseze la fel de spectaculos și ca antrenor. Așa a ajuns Dobrovolski, după 20 de ani, în Moldova.

Vrea președinte FMF

Mai departe povestea e cunoscută de toți. Numai că, doar cei apropiați știu ce planuri grandioase bântuie mintea celui poreclit ”Pijon”. Pentru că, între timp, Igor și-a schimbat prioritățile și a început să vrea mai mult. Dobrovolski își dorește să fie președinte al Federației moldovenești de fotbal. Nu e o glumă. A vrut să candideze chiar la ultimele alegeri, dar s-a speriat când a văzut câtă lume își dorește postul. În plus, prietenii care l-au ajutat să-și facă Fundația ”Igor Dobrovolski” (care nu se știe cu ce se ocupă, deși, cred că e destul de clar) l-au sfătuit să nu se bage pentru că Pavel Ciobanu avea o susținere devastatoare din partea Partidului Comuniștilor. Peste 3 ani, însă, cu siguranță își va depune candidatura. Mai ales că până atunci, speră el, va fi și mai puternic.

Visează să antreneze Zimbru

O altă dorință ascunsă a lui Dobrovolski este să antreneze FC Zimbru. Și nu doar atât. Igor vrea să fie un fel de Alex Ferguson la Zimbru. Să ia toate deciziile, inclusiv în politica de transfer. Ultima în primul rând. Problema cea mare în acest sens este că oficial Dobrovolski deține funcția de președinte al clubului Academia! De fapt el este unul dintre fondatorii acestei echipe, apărute peste noapte și care, inițial, se dorea a fi altceva: o Academie (școală) de fotbal pentru tinerele talente. În mare secret, conducerea Zimbrului a avut deja câteva contacte cu Dobrovolski. Nu este exclus ca Igor să renunțe oficial la orice relație cu Academia și în scurt timp să preea Zimbru în calitate de manager general.

Concluzia:

Dobrovolski este o persoană instabilă, greu de anticipat.
Își schimbă obiectivele de la zi la zi, ceea ce denotă lipsa de caracter.
Își dorește tot ce vede, ca un copil căruia îi place orice jucărie nouă pe care o vede.
Totodată este cea mai carismatică persoană din fotbalul moldovenesc. Pentru mine, ca jurnalist, ar fi păcat să plece...

foto: Moldova.sports.md

Comentarii

  1. interesant eu as vrea sa-l vad la cirma zimbrului si sa aministreze si echipa in locul lui juravel,eu cred ca el doreste acest post deoarece vrea sa demostreze ca poate face din zimbru o concurenta pe masura lui sherif cit si o concurenta in europa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrei sa-l pui pe Ciobanu impotriva lui dobrovolschi :)
    Serios vorbind, as vrea sa vad ce pte la zimbru

    RăspundețiȘtergere
  3. Victor, nu urmaresc decat sa scot la iveala niste lucruri pe care lumea nu le cunoaste. Dar e interesanta ipoteza ta :))) Si eu cred ca Dobrovolski ar vrea sa le dea o lectie celor de la Sheriff, in cazul in care ar prelua Zimbru. Inca nu pot afla de ce Igor nu iubeste Sherifful. Cu siguranta este ceva la mijloc...

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa stiu si sursa acestor informatii pe care le-ai plasat despre Dobrik. De unde stii ce vrea el si ce obiective are, sau sunt pur si simplu supozitii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ivan, sursele nu se divulga daca vrei sa mai stii ceva vreodata. Sursa este painea jurnalistului. Daca n-ai surse esti nul. Jurnalistii au stat si la inchisoare si tot n-au divulgat sursa, iar tu vrei ca eu sa-ti spun tie asa, ca ti-a venit. cerandu-mi asta dai dovada de naivitate

    RăspundețiȘtergere
  6. Санду, зачем на всех фотографиях справа обрезал ватермарк Moldova.sports.md? Это чести тебе не делает.

    Вот, откуда взяты все фото - http://moldova.sports.md/igor_dobrovolskiy/photos/

    RăspundețiȘtergere
  7. Romka, scuze. Am micsorat pozele din toate directiile, nu doar din dreapta. E greseala mea, recunosc. Imediat voi pune sursa pozelor.

    RăspundețiȘtergere
  8. E adevar ce e scris aici. Sunt si alte detalii.

    RăspundețiȘtergere
  9. sANDULE, EU NU TI/AM CERUT SURSELE, DAR ORICUM MERCI PENTRU LECTIA DE JURNALISM, N/AM STIUT CA SURSELE NU SE DIVULGA :-)))
    Pur si simplu suna cam ca o parere nu ca o informatie. Scuze, dar aici tu trebuie sa lucrezi altfel.

    RăspundețiȘtergere
  10. As putea sa scriu si eu, ca Sandu Grecu vrea sa....., dar nu inseamna ca ma va crede cineva, sau ca as putea da asta ca informatie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sandule scuza-ma te rog, nu te supara dar vreau sa-ti amintesc si sa-ti spun un lucru pe care nu-l cunosti. In primul rind Dobrovolschi ca antrenor la echipa nationala este un antrenor oficial stranier cu cetatenie rusa. Ca sa candidezi la presedintia FMF conform statutului FMF orce persoana care tinde sa ocupe functia principala a FMF este obligat sa detina cetatenia Moldovei, ceea ce Dobrovolschi nici de cum nu corespunde acestor cerinti.
    P/S: La ora actuala Dobrovolschi nu are nimic comun cu R. Moldova de care se foloseste atit de mult, asa ca nu induce lumea in eroare si poti sa ma contrazici daca cunosti situatia altfel.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tu crezi ca e o problema pentru el sa-si faca cetatenie moldoveneasca? Daca nu o are deja. Nu stiu. O poate in schimb obtine foarte rapid. Poate fi si asta o cauza de ce nu a candidat la sefia FMF

    RăspundețiȘtergere
  13. Sandule, Dobrovolschi este pentru noi R.Moldova un om cu cetatenia rusa la care tine foarte mult.
    El pur si simplu se foloseste de bunastarea poporului nostru si n-are nimic comun cu R. Moldova, nu se stie pe ce acte este inregistrata aceasta Academie.
    P/S: Atita timp cit s-a aflat in Rusia nici odata nu si-a amintit vreodata ca cindva a practicat fotbalul aici la noi, asa ca in orce moment el este gata de a pleca numai ca sa ma scuzi ca asa pr..ti ca noi nu se mai gasesc nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  14. De acord.
    Ceea ce am scris eu in concluzie e foarte important. El isi schimba parerea de la zi la zi si in functie de propriile interese.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune