Infern pentru Steaua

Meciul Sheriff – Steaua este tratat la Tiraspol ca o chestiune politică

Conducerea echipei Steaua București, cel mai iubit club de fotba românesc din Moldova, a comis o greșeală uriașă înaintea meciului cu Sheriff din Liga Europei. Steaua a cerut tiraspolenilor să nu permită suporterilor steliști accesul în tribunele stadionului în timpul meciului de miercuri, 2 decembrie.

Înțeleg foarte bine conflictul dintre Gigi Becali și suporterii Stelei. Pe undeva chiar sunt de partea patronului. Numai că în cazul partidei de la Tiraspol, conducerea Stelei a clacat fatal și explic de ce.

În primul rând prin acest gest, Steaua și-a ”omorât” o bună parte din numeroșii susținători din Moldova, care așteptau meciul Sheriff – Steaua ca pe o șansă unică de a demonstra atașamentul față de Barcelona României. Pe lângă fan-clubul Steaua din Chișinău, multă lume a așteptat să meargă la Tiraspol cu fularul roș-albastru la gât pentru a striga alături de galerie ”Luptă Steaua!”. Acum, după cererea făcută de oficialii Stelei, acest lucru a devenit imposibil. O lovitură grea pentru imaginea celui mai titrat club de fotbal din România, dar nu numai.

Ce nu știu alde Argăseală (o slugă cum n-am mai văzut, uneori până la ridicol) este că Steaua are o mulțime de susținători în Moldova. Dar mai important, la moment, este că tiraspolenii tratează acest duel sportiv ca pe unul politic: Transnistria contra României. O țară fantomă contra dușmanului numărul 1 – amenințarea de unire a Moldovei cu România fiind de fapt principalul motiv al separării Transnistriei de Moldova.

Cât de mult am dori să ascundem acest lucru sau să ne facem că nu-l observăm, conducerea Transnistriei vede acest duel fotbalistic ca pe o bătălie de principiu, de orgoliu. Ca să fac o comparație, e ca și cum ar juca Israel contra Palestinei sau Coreea de Sud contra Coreei de Nord. Tocmai din această cauză, jucătorii Sheriffului vor fi motivați suplimentar și își vor da sufletul pe teren numai să nu piardă.

În tribune, fiți siguri că se vor arbora drapeluri transnistrene (roș-verzi) și se va scanda ”Vperiot, Rosia!”. N-ar fi prima dată, dar acum se va pune accentul și mai mult pe asta. De altfel, la Tiraspol deja se pregătesc galerii și se învață sloganuri anti-”ocupanților” români. Va fi un infern atât pentru Steaua, cât și pentru puținii suporteri din Chișinău, care vor reuși până la urmă să pătrundă în arenă.

Comentarii

  1. :) Да ладно тебе, Сандуц:)))) таким макаром можно еще парочку интриг "политических" приплести:)))))) ну к примеру, что гол в ворота Твенте это провокация непризнанного государства ПМР в адрес Евросоюза....:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca ai dreptate Sandule, am citit niste comentarii pe un sait dedicat fotbalului si am vazut acolo niste comentarii a unor asa numiti suporteri si sincer m-am inspaimintat. Cel mai tare nu pot intelege cum un coleg de breasla de-al tau, vestitul reporter sportiv de la TV7, sincer nici nu vreau sa-i scriu sau pronunt numele, instiga in cel mai josnic mod la violenta si ura rasiala. Zici ca nu stiu ce i-au facut romanii si acum arde de nerabdare sa se "razbune". Pacat...

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer as vrea ca steaua sa o incaseze de la sheriff cu totul ca nu am ochi sa-i vad pe transnistreni,
    dar treaba cu politicul exista si va exista inca mult timp, iar pe "drugul vostru" de la tv7 trebuie de-l prins si de-i "sters lacrimile" cu steagul rusiei... sau in cel mai rau caz al transnistriei ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Catre Postolachi:

    Pe mine m-ar interesa ceea ce ai spus tu despre reporterul de la TV7. Ai aici adresa blogului meu www.ivangoncearuc.blogspot.com, unde poti intra sa vezi cu ce ma ocup, sau poti sa-l intrebi pe Sandu. As vrea sa scriu despre acest reporter. Pentru detalii intra pe blogsi lasa-mi un mesaj sau pe ivangoncearuc@gmail.com
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  5. mie acest articol mi-a aminitit de Mihail Prohorov, care a zis "спорт- это политика и конкуренция между странами". Sandu, acum peste tot e politica, azi la stirile sportive au anuntat ca liderul Coreii de nord (nu stiu a carui partid) a declarat ca meciurile de la campionatul de fotbal din 2010 vor fi transmise numai acele unde vor participa echipa nationala, deci daca ei din prima pleaca acasa, amatorii de fotbal din aceasta tara nu vor sti cine va cistiga.
    Daca cinstit, eu voi tine pumnii pentru Sherif. nu voi comenta de ce, cred ca multi din voi ma veti sustine.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu pot scri comentariu, nu inteleg de ce

    RăspundețiȘtergere
  7. ha, acum mi s-a primit... azi la stirile sportive am auzit tot o noutate "buna" ca si aceasta pe care tu ai scris-o, liderul Coreii de nord a anuntat ca meciurile Campionatului Mondial de fotbal, vor fi transmise la televiziune, numai acele unde vor juca echipa nationala. de aici rezulta, ca daca ei pleaca acasa din prima, atunci sarmanii amatori de fotbal, nu vor cunoaste rezultatele finale a Campionatului. Sarmanii oameni!!!!) cum am auzit noutatea, am deschis blogul tau sa scriu, si aici alta citesc. da,da, sportul e politica.... imi amintesc cuvintele lui Mihail Prohorov "sportul - e politica concurenta intre tari". Nu va zic departe sa va duceti, amintitiva de jocurile olimpice de anul trecut din Pechin...
    sincer, nu vreau sa imi impun conceptiile mele referitor la acest articol. vreau doar sa spun bafta ambelor echipe, si sa invinga acea echipa, care e mai puternica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-as dori ca stelistii sa le scoata fotbalul din cap sherifilor:-)
    P.S. Ce bucurie mi-au facut daunazi slovenii... nici nu va imaginati:-)
    V-am pupat pe buletin. Ciao

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, doar ca sunt de parere ca suporterii din chisinau vor putea intra la meci...chiar daca fara fular sau tricou

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/877569/Fanii-Stelei-umiliti-la-Chisinau/

    un articol exact la tema.. Apropo, baietii de la fan clubul Steaua, au discutat chiar cu insusi Becali, care a zis ca pina simbata "poate" va rezolva ceva, ceea ce nimeni nu crede :)
    @Ivan, ti-am scris pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Frate, Sandu!!! Stii bine ca eu stau la Tiraspol de 7 ani de zile. Si-mi place. Stii de ce? Pentru ca pot sa merg linistit cu oaspetii mei din Chisinau si, chiar, Romania (cum a fost la vizita echipei Dinamo Bucuresti) prin piata Suvorov si sa vorbesc Romana. Nu s-a intimplat nici odata sa-mi inchida cineva gura, sa ma priveasca urit in spate sau sa-mi strige "приехали румыны". In fiecare zi aud in strada grai romanesc si ma bucur. La Chisinau mi s-a intimplat nu odata sa fiu bruscat vorbind rusa. Asa ca lasa, frate Sandu vrajeala. Admit, de fapt stiu, ca mai exista idioti si pe la Tiraspol. Doar ca articolul nu e altceva decit o inventie. Toti se fac ca stiu mai bine ce gindesc altii. Poate e mai bine sa intrebi? Bafta maiestre!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sandu de ce crezi ca este politica,eu cred ca partida sa fie una interesanta si sa cistige pina la urma cine este mai bun chiar si Steaua.Cit despre echipa romina pot spune ca este intr-o situatie chiar jalnica in care singura a intrat si oamenii din cinducere nu o pot scoate.Pina la urma eu cred ca miercuri la Tiraspol fotbalul va bate politica si spectacolul din teren sa acopere scandalul din presa care este inainte de acesta partida.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Mira!
    Tu esti baiat destept si intelegi prea bine despre care politica este vorba. Nu despre ce spun si ce cred oamenii pe strada. Nu despre politica clubului Sheriff, care a reusit un miracol prin calificarea in Europa league. Ci despre politica conducerii republicii fantome Transnistria.
    Eu nu fac nicio diferenta intre vorbitorii de limba rusa si cei de limba romana. Apreciez rusii care se straduie sa vorbeasca romana, de aceea ma straduiesc si eu sa vorbesc rusa.
    Am prieteni la Tiraspol si te sustin cand spui ca NU este niciun pericol sa mergi in Transnistria.
    Eu am vorbit exclusiv de acest meci, care este considerat de politicienii de la Tiraspol drept unul strategic pur pentru satisfactia lor morala, nicidecum de alt gen.
    Si inca ceva. Ai citit cumva cartea lui Victor Cucerenco despre orasul Bender? Daca ai citit-o cumva am putea discuta despre continut. Mi-i interesanta parerea ta.
    Mersi pt mesaj. Sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincer, imi place cum vorbesc doi foști prieteni, ajunși oarecum adversari, ca să nu spun inamici, dar care încă se respectă...Mulți ar putea avea de învățat

    RăspundețiȘtergere
  16. Victore, draga! Nu am concurat cu Sandu si nici nu am de gind. Cum am fost in relatii bune, asa si o sa raminem. L-am respectat si am sa-l respect. Cine a zis ca opinii diferite ne dezbina - nu-i adevarat!!! Victore, una ce stiu si nu-mi place, cind oamenii vorbesc ce nu stiu. Ai grija...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sandule, din fericire m-am invatat sa nu citesc aiureli. Cunoscindu-l pe Victor Cucerenco personal m-am impus sa nu citesc aceasta opera de arta))))))

    RăspundețiȘtergere
  18. Sandu!!! Nu am citit opera de arta a lui Cucerenco. Cunoscindu-l personal m-am impus sa nu pierd timpul degeaba))))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Doar mi-am exprimat parerea draga Miroslav. am zis ceea ce vad sin afara. Nu e cazul sa vorbesti pe acest ton

    RăspundețiȘtergere
  20. Для Санду Крецу:
    Привет.
    Я главный администратор сайта http://redbets.ru/ (сайт мой)
    Мы с тобой земляки, я тоже с Молдавии.
    Слушай у меня к тебе предложение, ты бы не хотел бы открыть свою страницу у меня на сайте.
    Если интересно то напиши мне на Е-mail vasia20@mail.ru или стукни в Аську 445880482.
    Мне нужен грамотный компаньон на ведение-редактирование сайта. Предлагаю прибыль если ты согласишься делить 50X50.
    Если что пиши или стучи.
    С уважением к тебе Red Devil.

    RăspundețiȘtergere
  21. Da cine e ma reporterul de la TV7? Si ce a zis el?
    Parca domnisoara Nelly e prezentatoare. Cine e reporterul cu pricina?

    RăspundețiȘtergere
  22. 1. Postolache, cine-i reporterul pe care-l ai in vedere?

    2. Sunt rapidist, dar in meciul Serif-Steaua voi tine cu ultimii pentru ca sangele apa nu se face. La Serif nu joaca nici un moldovean. Pe spatele transnistrenilor scrie Moldova, dar cu kirilice.

    RăspundețiȘtergere
  23. care Nelly? Ioncu? pai ea e la NIT...
    cit despre TV7, nu zic numele, dar nu e greu de gasit :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Va rog sa va abtineti de la jigniri reciproce. Cel putin nu pe acest blog. Voi elimina toate mesajele cu continut jignitor.

    Faceti va rog comentarii despre materialul postat sau pe aceasta tema.

    Puteti sa ma criticati pe mine daca vreti.

    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  25. Haideti sa-l criticam pa Sandu :-))))

    Succese la TV Publika.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cine este la curent? La ce ora va sosi Steaua aeroportul din Chisinau? Mersi Mult!

    RăspundețiȘtergere
  27. imi pare k vine marti... tu Postolache de unde stii cind vine?

    RăspundețiȘtergere
  28. spuneti va rog frumos cine stie, cind si la ce ora va sosi Steaua pe aeroportul Chisinau?

    RăspundețiȘtergere
  29. Санду привет, ну как там насчёт моей просьбы насчёт блога на моём сайте?

    RăspundețiȘtergere
  30. o mica rectificare, Steaua va ateriza miine (01.12.2009), in jurul orelor 12.00, pe aeroportul international din Chisinau.
    PS, fan-clubul stelist din Chisinau, a trimis o scrisoare la UEFA cu o reclamatie impotriva clubului Steaua, de asemenea ei au avut discutii cu presedintele clubului Valeriu Argaseala si cu insusi Gigi Becali. Se pare ca intr-un final, fanii stelisti vor avea acces pe stadion (doar cei din RM), a ramas ca si clubul Sheriff sa confirme acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  31. vom facae spectocol la tiraspol , basarabeni nu va fie frica de militia ce va inconjura sectorul 14, dar ATENTIE ca ar putea fi provocari in tribuna...din partea lor

    RăspundețiȘtergere
  32. Steaua a fost asteptata astazi pe aeroportul din Chisinau de cateva sute de fani din Basarabia lucru foarte laudabil si se pare ca se va putea baza la meciul cu sherif pe cel putin 5-6 sute de fani moldoveni. Bravo stelistilor din Moldova , cu toate piedicile puse in calea lor de slugoiul Argăseală tot isi vor sustine echipa !!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune