Inimă de leu


Atacantul lui Inter Milano, Samuel Eto'o, le-a dăruit tuturor jucătorilor naționalei Camerunului câte un ceas în valoare de 29 de mii de lire sterline! Jucătorul și-a respectat astfel promisiunea făcută înaintea meciului Camerun - Maroc (2:0), din preliminariile CM 2010. Eto'o le-a promis coechipierilor câte un ceas de la o firmă celebră de care îi dăruise anterior și atletului Usain Bolt, cu condiția ca naționala ”leilor” să se califice la Mondialul din Africa de Sud.

Am citit această știre pe http://www.sports.ru/ și mi-am amintit de o discuție pe care am purtat-o acum doi an cu actualul jucător al Daciei Chișinău, Habib Gock. Pe atunci camerunezul juca la Nistru Otaci, iar eu, fiind director sportiv la FC Beșiktaș Chișinău, încercam cu disperare să-l transfer în capitală. Normal că am discutat despre mai multe lucruri, dar două dintre ele mi-au rămas în memorie.

Habib mi-a spus că este prieten bun cu Samuel Eto'o, cu care mai vorbește uneori la telefon. Mi-a povestit despre atacantul Barcelonei din acea perioadă că trimite foarte mulți bani în Camerun, la școala de fotbal unde s-a lansat, dar și în satul de baștină, unde din banii lui Eto'o s-au asfaltat drumurile și s-au reconstruit casele oamenilor. Habib mi-a spus că jucătorul lui Inter i-a dat și lui bani în câteva rânduri! ”Câte 3-4 mii de euro!”. Asta se întâmpla în perioada în care Habib nu vedea salariu cu anii la Otaci.

Câți moldoveni ar fi procedat la fel ca Samuel Eto'o? Mai bine zis, câți fotbaliști moldoveni ar fi făcut la fel? Deocamdată cunosc numai un caz de acest gen. Bineînțeles, păstrând proporțiile. Ion Testemițanu, țin minte, îl mai ajuta pe primul său antrenor de la școala de fotbal. Nu știu acum. Poate mai sunt și alte exemple, nu exclud faptul. Dacă ai ajuns acolo sus, nu uita de unde ai pornit. E un lucru mare!

Comentarii

  1. cATI fotbalisti din lume ar face asta, nu doar de la noi din campionat...incredibil

    RăspundețiȘtergere
  2. victor: Eto'o nu e unicul...

    Sandu: referitor la fotbaliştii moldoveni: unde sunt bani acolo se duc, acolo se vând, lasă naţionala pentru club (spre exemplu). Pentru mine asta nici nu-i noutate.. cum s-au dus, aşa au uitat! ;-)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune