Messi din Moldova

L-am vrut la Beșiktaș. Tare l-am vrut. Împreună cu Petru Efros l-am convins pe Tarkan să-i dea 5 mii de euro pe lună! Spun asta în premieră. Toată echipa împreună nu câștiga atâția bani. Și cred că ar fi fost cel mai mare salariu din istoria Diviziei A. Asta dacă el nu refuza. Messi din Moldova cum l-a numit Igor Dobrovolski într-un interviu recent pentru presa din Azerbaidjan. Denis Calincov.

Dacă stau să rememorez meciurile lui Calincov la națională, atunci chiar seamănă mult cu stilul de joc al lui Lionel Messi. Driblinguri în cascadă, deplasare în viteză din lateral spre centru și șuturi la poartă. Așa a marcat și cu Israel. Așa a încercat cu Luxemburg, dar s-a opus portarul de două ori, iar o dată balonul a lovit bara. La fel a jucat și cu Grecia. N-am văzut doar meciul cu Letonia.

În Azerbaidjan în schimb a înscris două goluri fabuloase pentru Xazar. Primul în victoria cu Inter Baku (1:0), după ce a preluat balonul la mijlocul terenului, a driblat pe drum 4 adversari și a tras plasat la vinclu de la 18 metri. Al doilea, recent, cu Simurg (3:0), driblând doi fundași și portarul advers. Singura diferență dintre el și Messi este că Denis joacă la ”Chelsea” din Kaukaz, iar argentinianul la FC Barcelona. Diferență mare, dar... Ce neșansă pentru el că s-a născut în Moldova...


Foto exclusiv: Serviciul de presă Xazar Lenkoran

Comentarii

  1. Sandu, care a fost reactia lui Calincov cind i-ai spus suma? Cred ca a zimbit... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa zambeasca? Ti se pare o suma ridicola? Daca i-as fi propus asta acum, da, s-ar parea ca il iau in ris. Dar cu doi ani in urma Denis venea dupa o perioada foarte grea, in care nu jucase deloc fotbal. Oricum, el participase la cateva amicale cu Besiktas si era cel mai bun. La moment, consider ca era o suma de bagat in seama.

    Dar. Ca sa lamuresc lucrurile. CALINCOV A REFUZAT NU PENTRU CA SUMA ERA MICA. PUR SI SIMPLU A CONSIDERAT CA ESTE PREA DEVREME SA FORTEZE, TINAND CONT DE FAPTUL CA VENEA DUPA O OPERATIE DIFICILA.
    In plus, el trebuia sa intoarca acesti bani in cazul in care se transfera la o echipa de peste hotare. Dar asta e mai putin important. Principala cauza a refuzului a fost ca nu a dorit sa forteze revenirea pe gazon, inainte sa faca o recuperare prescrisa de medici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca ceva de reactia lui Calincov.
    Denis este un baiat foarte bine educat, care nu si-ar fi permis o reactie sarcastica, chiar daca i-as fi propus si o suta de dolari. De-ar fi toti fotbalistii la fel de inteligenti ca el. Aici cred ca se simte si faptul ca a stat si a crescut o buna perioada de timp in Occident. Are alta mentalitate.

    NU S-A SUPARAT NICIODATA CAND L-AM CRITICAT.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu tine ca e educat, pur si simplu eu stiu cit de ambitios e el, si cred ca a refuzat in primul rind pentru ca nu dorea sa coboare la asa un nivel ca divizia A.
    Nu cred ca la acel moment erau importanti banii care-i ofereati voi.
    Eu stiu ca Denis nici in Azerbaijan nu prea vrea sa joace, dar cred ca aici deja banii au un rol important. Totusi nu se compara ce primeste el acolo si ce ii oferati voi, e cer si pamint....

    RăspundețiȘtergere
  5. Si inca o rugaminte Sandu. Daca ai scris despre Messi al Moldovei, scrie te rog si despre soarta lui Efrosinho (Cristian).
    Stiu ca esti amic cu Domnul Efros, dar stiu ca in acelasi timp esti si obiectiv. Poate ne spui si noua ce mai face el...

    RăspundețiȘtergere
  6. Obiectiv, Cristian are contract pe 4 ani Iraklis Salonic (Grecia), unde inca nu a fost legitimat din cauza problemelor cu actele, el fiind extracomunitar. Gasiti confirmarea pe adresa de mai jos
    http://www.ifotbol.com/players/players_view.php?player_id=75449

    RăspundețiȘtergere
  7. Obiectiv, nu este convocat la nationala Moldovei, varsta lui, chiar daca este cel mai talentat jucator din generatia lui. Motivele nu le cunosc. Dar banuiesc ca e vorba de caracterul lui dificil, plus, o reglare de conturi, despre care, prefer, deocamdata, sa nu vorbesc. Obiectiv

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca intr-un an pleaca din Azerbajan. Sperinsa sa nu se accidenteze, pentru ca are de aratat multe. tin minte ca acum cativa ani facea furori in Olanda, insa s-a stins din cauza accidentarilor

    RăspundețiȘtergere
  9. A, superba declaratia lui maradona...

    RăspundețiȘtergere
  10. De la azeri? Te referi la Calincov? Nu stiu. Dar daca el spune ca numai Petru Efros a crezut in el si i-a respectat conditiile si cerintele salariale, imi imaginez ca e foarte mare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze - azeri. Mdaa, ba bucur pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Suna frumos titlul asta cu "Messi al Moldovei", dar cred ca tara asta e plina de fotbalisti care s-au nascut talente si au murit sperante...

    Vorbind de educatie, eu totdeauna am promovat ideea ca intr-un club, atunci cand te gandesti sa pui un antrenor bun pe banca primei echipe, trebuie sa pui unul si mai bun la juniori, pana la urma, un proiect cum este cel al Zimbrului sau al STelei se poate surpa foarte usor! Un antrenor foarte bun care sa imprime o mentalitate superioara echipelor din esaloanele superioare (cineva din Germania, Anglia, Spania, mai putin Italia). Pentru ca atunci cand vorbim de acomodare, din cauza asta multi rateaza strainatatea.

    In ceea ce-l priveste pe Calincov, la un moment dat nu-l intelegeam pe "prietenul" tau de ce il convoaca la Nationala, avand in vedere ca nu prea juca, dar pe urma mi-am dat seama ca Denis este cu mult peste multi alti jucatori luati impreuna care jucau la o echipa sau alta de club.

    In ultimul timp il urmaresc pe Dadu si ma intreb care o fi cauzele evolutiilor sale? Astept un punct de vedere, daca ai timp :)

    pt anonim,

    ti se par 5000 de euro putini? Sunt curios la ce salarii ajung jucatorii alor echipe din DN, avand in vedere ca jocul prestat nu se ridica mai sus de Liga 2 din Ro (sau destul de departe de Liga 1), nu cred ca nici salariile se ridica mai sus, ceea ce inseamna ca mai mult de 100.000 euro nu poate fi vorba! Oricum, am vazut si explicatia lui Sandu intre timp...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune