Semionov. Omul din umbră

Dacia - Zimbru 1:0

Mi-a plăcut jocul Daciei astăzi. Calm și autoritar. Fără șanse pentru Zimbru. Iată că și Semionov poate fi antrenor de Divizia Națională. Chiar dacă nu are licență. Chiar dacă ”se ascunde” în spatele lui Botnaraș pentru că așa prevede regulamentul FMF.

Veaceslav Semionov (53 ani) a făcut mereu parte din staful tehnic al Daciei. Adus de Igor Ursachi încă în 2001, a stat cuminte, în banca lui, fiind când al doilea, când al treilea antrenor din echipă. A așteptat umil să-i vină rândul. Și i-a venit. De când a plecat Pilipciuk, de exact 2 luni, Semionov este antrenor principal la Dacia (în acte figurează Sergiu Botnaraș din cauză că Semionov nu este posesor al Licenței A de antrenori – obligatorie conform regulamentului FMF).
7 victorii și o înfrângere (meciul cu Iskra, urmat de un scandal de arbitraj) este bilanțul la zi a lui Semionov ca principal al Daciei. Victoria de astăzi cu Zimbru a este a șasea consecutivă în campionat! Toate aceste rezultate vin ca urmare a unui joc bun prestat de echipă. Anume echipă și nu individualități, cum se întâmplă, de exemplu, la Zimbru. O întâmplare? Eu cred că nu. Mai degrabă consecința muncii prestate de Semionov. Un domn respectuos și modest, care a rămas mereu fidel fotbalului, muncind din greu în umbra altora și scoțându-i pe alții în față. De altfel, cum se întâmplă și acum, când laurii îi culege Botnaraș.

P.S. Am mers astăzi la meciul Dacia-Zimbru să-l văd la treabă, în mod special, pe atacantul Eric Sakey (foto). Spre marea mea surprindere, acesta, deși este perfect în regulă, nu a fost trecut nici măcar pe banca de rezerve. Am aflat motivul chiar în timpul meciului. Sakey are mari probleme de comportament sportiv, lipsind de la mai mult de jumătate din antrenamentele Daciei. Astfel golgheterul campionatului a rămas pe dinafara lotului și în cazul în care va continua să lipsească de la antrenamente nu va mai fi reprimit în echipă.

Posibil ca Sakey să urmărească anume asta, mai ales că împrumutul de la Olimpia Bălți îi expiră în această iarnă. Dar la mijloc ar putea fi și restanțele financiare pe care Dacia le are față de jucători. Deși se bat la titlu, jucătorii liderei nu au primit în acest sezon nicio primă de joc!..

Comentarii

  1. bravo Dacia! î-mi place Zimbru, dar respect Dacia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Întro întrebare pe situl oficial al FC Olimpia a fost adresata vicepresedintelui echipei dnul Chiseliov: I esce vopros vi zametili cto posle interviu Erika on perestal igrati v osnove ea ne dumaiu i vse liubiteli OLIMPII navernoe toje cto eto sovpadenie.

    Raspuns: Что касается Эрика,то он не играет по причине того,что руководство Дачии навязывает ему подписание контракта с агентом,которого Эрик в глаза даже не видел,чтобы с его помощью контролировать трансфертные отношения по Эрику.Эрик отказался это делать,и сегодня его не выпускают на поле,мотивируя его слабой формой на данный момент.Смешно....Эриком интересуются сегодня более 5 клубов из высших лиг ,а он не может пробиться в основной состав ,такого великого клуба,как Дачия,учитывая что он лучший бомбардир в Молдавии в этом сезоне.

    Sursa: http://fcolimpia.md/interactive/?page=1
    nr. 672

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine este de neinteles: "Cum poate o echipa care nu are nici infrastructura proprie de antrenament si nu are scoala fotbalistica si la urma urmei nu primesc salariii sau prime de joc este LIDERA CAMPIONATULUI?"

    RăspundețiȘtergere
  4. Posibil. Nu ma mira asta. E clar ca Sakey este un jucator de valoare si e normal sa fie vanat. Eu nu inteleg altceva: cum s-a ajuns ca Eric sa fie imprumutat la Dacia? Asta e marea mea intrebare catre marele presedinte de la Olimpia.

    Apropo, ca nu vine la antrenamente mi-au spus jucatorii Daciei, iar ei nu cred ca au vreun interes sa ma minta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant totusi cum vor evalua lucrurile cu Erik dupa 30 noiembrie cind trebuie sa revina la FC Olimpia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu ma bucur ca ai scris despre Semionov.
    Sunt 100% de acord cu ceea ce ai scris.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e marea mea intrebare catre marele presedinte de la Olimpia.

    Te referi la Vladimir Vitiuc?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar Vitiuc e inca presedinte?....
    Care de fapt e statutul acestei echipe si cui apartine ea? Stiu ca era echipa municipala. Daca intre timp a devenit altceva, sper sa se verifice in ce conditii s-a produs schimbarea si rolul lui Vitiuc in acest proces... Pe urma mai discutam despre presedinte.

    Nu, eu m-am referit la Chiseliov, care in actele de la FMF e vicepresedinte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nustiu cum ai vrut sa-l vezi pe Sackey, el doar de 2 meciuri deja nu joaca. Ultima data cind a intrat pe teren a fost in meciul cu Tiraspol fiind schimbat dupa prima repriza

    RăspundețiȘtergere
  10. Semionov a depus o munca remarcabila, a restaurat spiritul de echipa Daciei care-i lipsea de la plecarea lui Caras, sa fi fost componenta asta (+staff-ul) ii bateam la sigur pe zilina..
    Sunt bucuros ca stam bine in fruntea clasamentului.. urmeaza 2 meciuri de campionat, daca cistigam 4 din cele 6 puncte vom fi cei mai fericiti!
    Hai Dacia!

    RăspundețiȘtergere
  11. Din discutiile mele cu cei de la Dacia, am inteles ca Sackey are un caracter foarte aiurea si un comportament sportiv la fel. De asta nu ma mira si pe mina ca el nu joaca, mai ales ca echipa merge foarte bine cu Zgura si Orbu in atac.
    Foarte corecta intrebare catre cei de la Olimpia, de ce l-au dat imprumut? Chiseliov e un profitor si are limba lunga, in rest nu face nimic. Scandalul de nu demult cu Sackey e regizat tot de el.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune