Escrocherii la TV

Cumpăraţi un abonament la produsul nostru şi câştigaţi o maşină. Folosiţi serviciile companiei noastre şi veţi beneficia de o călătorie într-o ţară exotică. Trimiteţi un mesaj la numărul cutare şi puteţi câştiga o sumă enormă de bani. Etc, etc.

Astfel de campanii publicitare au invadat casele moldovenilor, prin intermediul televizoarelor, adică a posturilor de televiziune. Cu mici excepţii, nu se dau detalii: când se vor da aceste premii, prin ce metodă se va desemna câştigătorul, etc. Mai mult decât atât, unele companii au tupeul să anunţe că deja au fost câştigători, ducând astfel lumea în eroare. Aceste campanii se desfăşoară periodic şi dispar, în majoritatea cazurilor, la fel cum apar: fără a anunţa câştigătorii. Cu alte cuvinte marile companii îşi fac publicitate prin minciună sau, juridic vorbind, prin escrocherie.

Grav este faptul că instituţiile de stat corespunzătoare nu iau nicio atitudine şi se fac că nu observă aceste înşelăciuni publice, care se comit şi cu ajutorul posturilor de televiziune dispuse la orice pentru un ban în plus. Şi asta în condiţiile în care înşelăciunea, dacă nu greşesc, se pedepseşte penal.

În altă ordine de idei, în Moldova este interzisă publicitatea localurilor unde se practică jocurile de noroc, numite cazinouri. Întrebarea mea este prin ce se deosebesc jocurile de noroc utilizate de cazionuri faţă de cele practicate de aceste companii, care, dacă o fac, desemnează câştigătorii concursurilor folosind principiul norocului. Cu menţiunea că la aceste tombole se participă, la fel, achitând o sumă de intrare, fie că e vorba de un sms plătit sau altfel de plăţi. Morala e aceeaşi: plăteşte şi POŢI câştiga!

Comentarii

  1. Am vazut si eu, mai ales la Pro tv. Sandu dar cind incepe Publika tv sa emita?

    RăspundețiȘtergere
  2. da,e jale mare
    ele cum au fost asa si vor fi ca ce dracu se fac bani buni pe ele

    RăspundețiȘtergere
  3. este o metoda veche, daca va amintiti de automate cu jucarii unde se baga bani si poti sau nu cistiga o jucarie de plush. cu alte cuvinte LOHATRON!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. cu cit fabula e mai inselatoare cu atit morala e mai tare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune