OFICIAL: Gabi Balint selecţioner!!! Testimiţanu secund!!! Liutîi out!

E oficial! Antrenorul român Gavrilă Pele Balint este noul selecţioner al naţionalei Moldovei! Comitetul Executiv FMF l-a votat pe Balint, care va fi asistat de moldoveanul Ion Testimiţanu!

Preşedintele Federaţiei. Pavel Ciobanu, nu s-a înţeles la bani cu ucraineanul Vladimir Liutîi! Gabi Balint a semnat un contract pentru o perioadă de 2 ani, adică pentru un singur ciclu preliminar, cel pentru Campionatul European din Ucraina şi Polonia. Balint va fi prezentat oficial peste o jumătate de oră, la sediul FMF.

Carte de vizită:

Gavrilă Pele Balint

născut la 3 ianuarie 1963
a jucat la 3 echipe: Gloria Bistriţa (1978-80), Steaua (1980-90), Real Burgos, Spania (1990-93)
a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti în 1986
5 titluri de campion al României cu Steaua, 3 Cupe
golgheterul României în 1990
a antrenat: FC Bihor Oradea, Sportul Studenţesc, Sheriff Tiraspol, FC Timişoara
a căştigat campionatul Moldovei şi Cupa CSI cu Sheriff în 2003
locul 2 în campionatul României cu FC Timişoara în 2009


Comentarii

  1. Da... Leonea Istrati si+a scos banii pe care ia pus la nunta lui Rebeja la care a fost nash

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred si eu ca Rebeja a avut un cuvant greu de spus in aceasta alegere, tinand cont de faptul ca Lionea Istrati este cel care l-a propus pe Balint la Nationala. Dar! Daca Ciobanu nu agrea si el aceasta idee, Balint nu mai venea. Oricum decizia ii apatine lui Ciobanu. Plus ca nu cred ca Lionea a castigat ceva din asta. Abia are de castigat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu nai auzit nimik despre ceea,ca dobrovolskii va lua ku el la zimbru pe bugaiov,shi inka nishte jukatori de la akademia???

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, spunemi te-rog unde au disparut cei de la presasportiva.com, citeam odata la tine pe blog spuneai ca sunt niste tineri ambitiosi -au renuntat la ambitie? II urmaream regulat dar de ceva imp nu mai sunt. Care o fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  5. http://presasportiva.com/
    sunt tot acolo. eu ii urmaresc in continuare

    RăspundețiȘtergere
  6. Banuiesc ca dupa ce a marcat 5 goluri Bugaiov nu mai ajunge la Zimbru, ci prin liga a doua ruseasca :)) Desi e pacat. E un atacant de mare valoare. Probabil are un caracter dificil, altfel nu-mi explic de ce nu se poate stabili la o echipa. Ori, procuratorii lui sunt prea lacomi

    RăspundețiȘtergere
  7. sper sa faca treaba buna Gabi Balint la nationala,are experienta buna,a demonstrat pe unde a fost ca stie sa conduca jocul...sper sa cistigam si noi suporterii,din asta,nu numai Lionea Istrati,dar daca a pus umarul lui la acest transfer,bravo lui...Tu ce crezi,Sandu???

    RăspundețiȘtergere
  8. ....Emil.....Sandu,s-a vorbit mult despre constructia stadionului National,in deosebi Pavel Cebanu,chiar imi aduc aminte citiva ani in urma in studioul emisiunii Fotbal-Hebdo,inainte de alegerile presedintelui FMF spunea ca are nevoie de un lot de pamint si timp de un an stadionul va fi gata....Au trecut mai multi ani,sunt doua locuri probabile pentru acest proiect,dar fara rezultate...ai putea sa ne oferi mai multe detalii la ce nivel se afla acest proiect si daca are viitor...poate faci un articol pe aceasta tema?multumesc....

    RăspundețiȘtergere
  9. Neaparat voi face un articol despre stadionul Republican si alte proiecte "moarte". Deocamdata a ramas totul la nivel de vorbe

    RăspundețiȘtergere
  10. Lui Balint nu pot sa-i dau deocamdata un calificativ. Sper sa reuseasca pentru ca este un om bun, plus ca are o relatie mai calda cu presa. Depinde si de problema pasapoartelor. Fotbalistii care joaca in Rusia sunt foarte importanti pentru nationala Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu ce va face Balint dar din ce am citit pe jurnal,am inteles ca acesta vrea sa recurga la naturalizarea jucatorilor ceea ce este un lucru dupa parerea mea nu prea bun
    tu ce parere ai despre asta Sandu?

    RăspundețiȘtergere
  12. O buna alegere!!! Bravo FMF, bravo Balint si nu in ultimul rand bravo Lionea)))!!! Sper si eu sa avem o prestatie respectabila, nu ca cea din ultimul ciclu de calificari. Multa bafta, Gavrila!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Oleg, cred ca este un lucru bun naturalizarea jucatorilor. Germania, Anglia, Olanda, Franta, Italia, Portugalia - toate fac asta, chiar daca sunt niste super-puteri in fotbalul mondial. Vom avea doar de castigat. Parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  14. Sandu nu crezi ca te-ai grabit atunci cind ai anuntat ca Liutii este noul antrenor al Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ieri era Liutii, azi e Balint. Maine Balint poate fi demis si sa avem un alt selectioner. Asa e in fotbal. Evenimentele decurg cu repeziciune.
    Nu m-am grabit. Ieri 80% din membrii Comitetului Executiv erau decisi sa-l voteze pe Liutyi. Am scris in stire ca s-ar putea sa nu fie el daca asta va dori Pavel Ciobanu. Sa fim realisti, pana la urma presedintele FMF este cel care decide. Iar Ciobanu a decis sa fie Balint si il felicit pentru asta prima data intr-un an de zile!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca este o decizie, buna, poate singura din toate mandatele lui ciobanu. de mult trebuia adus un antrenor strain cu experienta

    RăspundețiȘtergere
  17. ORICUM ESTE O ALEGERE BUNA, GABI A MAI FACUT TREABA BUNA IN MOLDOVA SA SPERAM CA NU VA DEZAMAGI... SUPORTERIII NATIONALEI VOR FI ALATURI SI LA BINE SI LA GREU....FORTZA MOLDOVA

    RăspundețiȘtergere
  18. Sandu, scuze dar noi Olandezi naturalizam aproape nici-un fotbalist ;). Jonathan de Guzman este unicul. Dar el tot a locuit in Olanda de varsta de 12 ani.

    Pentru MD ar fi o solutia, dar doar daca ar fi un jucator de valoare mult mai ridicat. In MD nu joaca strainii buni, deci nu stiu daca sunt sanse mari ca MD gaseste strainii buni ca putea fi naturalizat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Olandezule, o fi Surinam vreo colonie de-a voastra, dar fotbalisti tot de acolo aduceti. Gullit si Rijcaard au reusit ceea ce n-a putut marele Cruiff - sa castige un titlu la nivel de nationale! Chiar daca multi dintre jucatorii olandezi s-au nascut in Olanda, nu pot sa dau nume pt ca nu sunt documentat, dar sa facem o presupunere ca e Davids, Seedorf sau Kluivert, ce origini au acesti jucatori? Au fost olandezii de culoare cumva, iar istoria a scapat asta din vedere? Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, normal ca am jucatori din foste colonii. Noi suntem un popor mixt. Dar la noi aproape toti jucatori sunt nascuti in Olanda sau au venit ca copil mic. Majoritatea din nascita deja a avut pasaportul nostru. Este ca un fotbalist 'rus' ca naste in Moldova din parintii rusi si care apoi va juca pentru Moldova. Naturalizarea este altceva. Este ca se da un pasaport la un fotbalist pentru ca joaca bine fotbal pentru sa il foloseste in echipa nationala ta. Asta face Belgia, Germania, Anglia, Portugal, Spania. Dar, sunt deacord ca asta sunt deja tariile mult mai puternice ca Moldova, deci pentru Moldova ar merita inca mai mult. Daca se gaseste candidati cu potentia. Eu personal am mare sperante pentru generatia tanara fotbalistiilor moldoveni sa fie mai buna decat nationala actuala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Sandu salut, scuze ca acest comentariu nu va fi la tema, dar am o intrebare(sau o rugaminte, doleantsa se poate de zis) la tine care shtii fotbalul din interior.
    Ash vrea sa shtiu ce este cu fotbalul amator de la noi din tsara, shi mai precis in Chisinau, uite de mult timp vreau sa alerg, sa ma antrenez alaturi de alti baieti carora le place fotbalul(nu profesionist, ci anume pentru sanatate) shi nu gasesc... Avem destule stadioane in capitala (asha cum sunt ele obosite, dar sunt) shi ele pustiesc, in afara de copii mici si elevii la orele de educatie fizica nu alearga nimeni... Chiar nu avem turnee pentru amatori?... Ash fi foarte bucuros daca ai scrie un post pe blog sau macar ai raspunde in comentarii... Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu cred ca ar trebui sa facem o conferinta de presa si sa iti adresam intrebari...

    Exista scoala de arbitri in Chisinau si care e faza acolo? Cum decurg lucrurile? Ce salarii se iau la nivel de DN, Div. A si B?

    Multumesc mult... asta e o curiozitate personala. Daca ai gasi raspunsul, as fi multumit. Mersi anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  23. http://wwwgreceasergiublogfotbalmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  24. http://wwwgreceasergiublogfotbalmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  25. LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!
    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. multi lauda ca blogul e interesant ....da,dar ar fi si mai interesant daca ar aparea informatii mai multe si mai des,ma dezamagesc cind intru zilnic pe blog si nu vad nimic nou timp de citeva zile....

    RăspundețiȘtergere
  27. Sergiu, cel putin la Chisinau se organizeaza foarte multe turnee amicale, de amatori.

    Ion, acum nu pot sa-ti dau raspuns, dar in scurt timp iti voi spune tot ce te intereseaza despre arbitraj

    RăspundețiȘtergere
  28. Sandu,dispui de informatie ce salariu va avea Balint...si daca intr-adevar este un sponsor care plateste slectionerul si cine e?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune