ŞOCANT! Sherifful Mamah atacat de rebelii angolezi !

Autocarul naţionalei din Togo, în care se afla şi jucătorul echipei Sheriff Tiraspol, Abdul-Gafar Mamah, a fost atacat astăzi de rebelii angolezi la graniţa cu Congo ! Naţionala din Togo se deplasa spre Angola, unde urma să participe la Cupa Africii pe naţiuni! În urma atacului armat a fost omorât şoferul autocarului! Mai mulţi jucători au fost răniţi!

Deocamdată nu se cunoaşte în ce stare se află jucătorul campioanei Moldovei, Abdul-Gafar Mamah.

Potrivit http://www.gsp.ro/ cei răniţi sunt portarul lui GSI Pontivy, Kodjovi Obilale, fundaşul lui FC Vaslui, Serge Akakpo, antrenorul secund, doctorul delegaţiei, dar şi un reporter care însoţea selecţionata în drumul spre cantonamentul echipei. Vedeta lui Manchester City, Emmanuel Adebayor, se afla şi el în autocar în momentul atacului.

Participarea togolezilor la Cupa Africii din această lună este pusă sub semnul întrebării. Atacantul lui Nantes, Thomas Dossevi, a declarat:
„Am fost mitraliaţi precum cîinii şi a trebuit să rămînem sub scaune pentru 20 de minute ca să evităm gloanţele".

"Încă nu ne dăm seama ce s-ar fi putut întîmpla, dar e adevărat că nimeni nu mai vrea să joace acum cu Ghana. Nu sîntem în stare. Ne gîndim întîi la sănătatea celor răniţi. Era destul sînge pe podea. Deocamdată nu sînt noutăţi pentru că am fost împărţiţi la diferite spitale", a spus şi Alaixys Romao, jucătorul lui Grenoble.

Togo urma să debuteze la Cupa Africii luni, împotriva Ghanei, într-un meci care se juca la Cabinda, unde sînt programate şi celelate partide din Grupa B. În enclava Cabinda, provincie angoleză petroliferă situată între Congo şi Congo - Brazzaville, se află în desfăşurare un conflict separatist izbucnit după ce Angola a devenit îndependentă, în 1975.

Ding rupa B, alături de Togo mai fac parte naţionalele din Coasta de Fildeş, Ghana şi Burkina Faso. Ultima are în lot alţi doi jucători de la Sheriff : Floran Rouamba şi Benjamin Balima. Cupa Africii pe naţiuni va începe pe 10 ianuarie.




Richmond Forson: "Am văzut moartea cu ochii"

Fundaşul naţionalei statului Togo Richmond Forson a acordat un interviu pentru site-ul 20minures.fr. Forson spune că jucătorul lui FC Vaslui Serge Akakpo a fost împuşcat în rinichi de către rebelii angolezi.

- Poţi să ne povesteşti exact ce s-a întîmplat?
- Am fost prinşi într-o ambuscadă, la 300 de metri de trecerea graniţei către Angola. A durat aproximativ o jumătate de oră. Au atacat prima dată primul autocar, cel în care se aflau bagajele. Probabil au crezut că e autocarul cu jucători. Soldaţii care ne însoţeau au reuşit să respingă atacurile teroriştilor şi să ne escorteze pînă la spital.

- Au existat răniţi?
- Da, Dodo, portarul nostru a fost împuşcat în picior. Serge Akakpo, care joacă în România, a fost împuşcat în rinichi. A pierdut foarte mult sînge. E în stare gravă. Ataşatul de presă al naţionalei noastre a fost împuşcat în braţ. Eu l-am bandajat în autocar. Glonţul i-a străpuns braţul. Antrenorul de portari şi medicul echipei au fost de asemenea împuşcaţi în zona picioarelor.

- V-aţi temut că veţi fi ucişi?
- Mai mult decît atît... Am văzut moartea cu ochii. Ne-am aruncat la pămînt, unii peste alţii, pentru că nu era loc în autocar. Mulţi dintre noi se rugau. Alţii vorbeau cu cei răniţi.

- Crezi că ar trebui anulată Cupa Africii?
- Nu ne priveşte dacă va fi sau nu anulată competiţia. Dar noi cred că ar fi mai bine să ne retragem. Dacă turneul trebuie să continue, să continue, nu e problema noastră. Dacă unii doresc să rămînă, pentru că nu le pasă, e treaba lor. Dar pentru noi nu va fi uşor. Nu realizăm încă ce ni s-a întîmplat.

sursa: http://www.gsp.ro/



Comentarii

  1. groaznic!!!!!!!!! am ramas socata de acste noutati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Sandu. Îți dau și ție și lui Goncearuc acest link, poate mă ajutați să înțeleg despre ce este vorba. Nu mă refer la traducere ci la subiect în sine. Voi cunoașteți mai bine fotbalul moldovean, în speță clubul din Bălți.

    http://fourfourtwo.com/blogs/nevermindthebolsheviks/archive/2009/12/23/become-a-football-star-in-moldova.aspx

    Dacă ești amabil. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune