Togo a decis să rămână la Cupa Africii! "Pentru Akakpo, Obilale şi pentru cei pe care i-am pierdut!"

Mamah va juca la Cupa Africii pe Naţiuni!

Togolezii vor rămîne în Angola şi vor participa la Cupa Africii! Deşi guvernul i-a chemat înapoi, jucătorii au decis să rămînă în Angola şi să lupte pentru trofeu în memoria celor doi morţi şi a colegilor răniţi în atacul armat al rebelilor angolezi, informează http://www.gsp.ro/.

Decizia surprinzătoare a venit după rugăminţele primului-ministru angolez, Paulo Kassoma, şi a organizatorilor competiţiei. "În memoria celor morţi, echipa naţională a decis să joace la Cupa Africii!", a anunţat atacantul lui Nantes, Thomas Dossevi, conform Sydney Morning Herald.

"NU MAI E O SĂRBĂTOARE"
"Sîntem îndureraţi. Nu mai este o sărbătoare, dar vrem să ne arătăm culorile, valoarea şi faptul că sîntem bărbaţi", a motivat acesta alegerea echipei.

Dossevi a atacat forul african pentru refuzul de a reprograma meciul de luni cu Ghana: "Sîntem dezamăgiţi pentru că federaţia nu a vrut să amîne meciul ca să putem merge la înmormîntare. Nu sîntem susţinuţi destul! Interesele CAF sînt pe primul plan, nu cele ale ţărilor participante".

"NU SÎNTEM LAŞI!"
Alaixys Romao a întărit afirmaţiile coechipierului său: "Au murit oameni pentru această competiţie, alţii au fost răniţi, nu putem fugi ca laşii! Rămînem pentru ei! Nu vom da satisfacţie rebelilor. Guvernul nu este de acord cu noi, dar vom juca orice ar fi", a spus jucătorul lui Grenoble, conform CBC.

Togo debutează la Cupa Africii luni, de la ora 20:30, în faţa Ghanei. Meciul va fi transmis în direct de Eurosport.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune