Arbitrii de fotbal vor deveni mai bogaţi

Arbitrii moldoveni vor primi bani de la UEFA! Şi asta pentru că Federaţia Moldovenească de Fotbal a devenit membră a Convenţiei UEFA pentru Arbitri. Avantajele sunt cantonamentele plătite de UEFA şi echipamentul trimis de forul european.

Arbitrii moldoveni vor pleca în cantonamente şi vor participa la întruniri plătite de UEFA. Forul european alocă, anual, câteva zeci de mii de euro fiecărei federaţii membre a Convenţiei UEFA pentru Arbitri.

"Un avantaj al acestei convenţii este că noi, cei de la Comitetul de arbitri de la Federaţia Moldovenească, vom putea să-i ajutăm pe arbitrii moldoveni nu numai cu imagini video, dar şi cu bani.", spune preşedintele Comitetului de Arbitri FMF, Veaceslav Caprovoi.

Fluieraşii moldoveni vor intra pe teren cu echipamentele standard pentru arbitrajul european.

"Ne-au trimis de la UEFA căştile astea pentru arbitri, avem deja trei seturi. Un set costă 5 mii de euro, ceea ce noi nu ne permitem să procurăm. Ne-au dat porţi pentru examene. Până acum la testele fizice foloseam cronometrul, acum vom folosi un sistem electronic", spune Caprovoi.

Ca să devină membră a convenţiei UEFA, federaţia de la Chişinău s-a pregătit doi ani. Decizia de aderare a fost luată pe 29 ianuarie, la întrunirea de la Malta a Comitetului Executiv al UEFA.
Sursa: Publika TV

Comentarii

  1. dl Caprovoi UEFA nu acorda citeva zeci de mii euro dar 200 mii de euro

    RăspundețiȘtergere
  2. la World Cup 2010 au ales doua brigazi de arbitrii din Noua Zeelanda, asa ca nu ma mai mira nimic.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune