Balint vrea să jucăm primul meci acasă

Moldova îşi va afla adversara din prima partidă preliminară pentru EURO 2012 pe 17 februarie. Reprezentanţii naţionalelor din grupa noastră se vor întâlni în Olanda pentru a stabili calendarul meciurilor. Selecţionerul Gabi Balint are şi el o condiţie: să joace primul meci acasă.

Într-o grupă cu Olanda, Suedia, Finlanda, Ungaria şi San Marino, naţionala Moldovei speră să nu se facă de râs. Cea mai mare durere de cap a lui Balint este problema jucătorilor moldoveni din campionatul Rusiei.

GABI BALINT, selecţioner Moldova:
"De departe Olanda este favorita grupei noastre, dar cu celelalte echipe vom putea obţine puncte, dacă vom avea la dispoziţie toţi jucatorii pe care ni-i dorim şi dacă ne concentrăm la fiecare meci. Ungaria este în progres, în timp ce Suedia şi Finlanda stagnează" - a declarat imediat după tragerea la sorţi selecţionerul Balint.

Toate partidele de acasă ale Moldovei din preliminariile EURO 2012 se vor juca pe stadionul Zimbru. Staff-ul tehnic al naţionalei are o condiţie la stabilirea programului meciurilor.

RADU REBEJA, vice-preşedinte FMF:
"S-a hotărît să ne întâlnim pe 17 februarie în Olanda unde vom stabili calendarul. Am vorbit cu d-l Balint, el şi-a dorit să jucăm primul meci acasă, la Chişinău".

San Marino este singura naţională din grupă pe care Moldova n-a întâlnit-o niciodată într-un ciclu preliminar. În meciul cu Suedia, din iunie 2001, naţionala a înregistrat cea mai categorică înfrîngere 0 la 6, iar în noiembrie 2007 şi-a trecut în palmares cea mai categorică victorie: 3 la 0 cu Ungaria.

Sursa: Publika TV

Comentarii

  1. Salut sandu as vrea sa aflu cind se lanseaza Publika tv?
    Si inca ceva cum crezi se va rezolva problema pasapoartelor celor din rusia sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa se rezolve problema pasapoartelor. Asta tine in primul rand de conducerea tarii, care ar trebui sa semneze un acord cu Rusia privind dubla-cetatenie. Pe langa asta cred ca doar FIFA sau UEFA poate convinge Federatia de fotbal a Rusiei sa schimbe regulamentul.
    Fara fotbalistii care joaca in campionatul Rusiei ne va fi mult mai greu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune