Blatistul Laşcencov

Internaţionalul moldovean Serghei Laşcencov a recunoscut într-un video-interviu că fosta sa echipă Karpatî Lvov a trucat un meci din campionatul Ucrainei!

Scandal în fotbalul ucrainean. La Federaţia de profil a ajuns un material video în care un fost jucător al echipei Karpatî Lvov recunoaşte că echipa sa a vândut meciul din campionat cu Metalist Harkov. Partida a avut loc pe 19 aprilie 2008 şi s-a încheiat cu scorul de 4-0 pentru Metalist.

Presa din Ucraina susţine că persoana din imagine este jucătorul echipei Olimpik Baku, moldoveanul Serghei Laşcencov. Căpitanul naţionalei Moldovei a fost titular în acel meci. În minutul 57 al partidei Laşcencov a marcat în propria poartă, iar în 69 a fost eliminat.

Laşcencov neagă că ar fi fost implicat în acest scandal.

"Nu este nimic adevărat. Am pierdut meritat. Într-adevăr sunt vinovat la acel autogol. Am vrut să degajez balonul, dar nu l-am ajuns şi l-am trimis în propria poartă. Afirm cu toată responsabilitatea că niciodată nu am vândut vreun meci şi nu am participat la partide trucate. Sunt foarte curios ce poate fi pe acel video şi de ce a apărut tocmai acum, după 2 ani", a declarat Laşcencov pentru ziarul Soveţkii Sport.
"Toţi fotbaliştii care au fost implicaţi, trebuie descalificaţi, să le interzicem să mai joace fotbal. Este video? Să ne arate. Dar dacă acestea sunt nişte zvonuri?" a declarat antrenorul de atunci a Metalistului şi actualul selecţioner al naţionalei Ucrainei, Miron Markevici pentru ziarul Segodnea.

Nu este o premieră când numele lui Serghei Laşcencov figurează într-un scandal de acest gen. Cu 3 luni în urmă jucătorul naţionalei Moldovei şi al clubului azer Olimpik a fost suspectat de participare la meciuri trucate de către presa din Azerbaidjan. Atunci conducerea echipei Olimpik l-a pus iniţial pe lista de transfer, dar a revenit asupra deciziei şi s-a limitat să-i retragă banderola de căpitan.

Serghei Laşcencov a jucat 36 de meciuri pentru naţionala Moldovei, încasând un cartonaş roşu dubios chiar în ultima partida oficială la care a participat, cea cu Letonia din toamna trecută.

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. Cistiga un fular ultras ghicind grupa Moldovei pentru preliminarile CE 2012 http://andrianbogdan.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. voteaza grupa preferita la CE 2012

    www.divizianationala.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune