Did not finished

Nu degeaba am inițiat sondajul de pe blog cu întrebarea dacă ați văzut vreun sportiv moldovean la televizor la Olimpiada de iarnă...

Urs Imboden (foto) spunea înaintea startului de azi că vrea să câștige o medalie. Era prima și singura încercare a elvețianului naturalizat în proba de schi alpin (slalom) la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Am stat toată seara în fața televizorului urmărind transmisiunile live pe Eurosport. Am așteptat să-l văd pe Imboden, chiar dacă nu credeam în optimismul lui.

Poate am ratat eu momentul când a intrat în concurs ”moldoveanul” nostru. Dar nu l-am mai văzut. Abia acum am deschis pagina oficială a Olimpiadei albe și văd că Imboden este plasat după clasamentul final, cu un calificativ DNF, ceea ce înseamnă că nu a terminat cursa... Cu asta participarea sportivilor moldoveni la JO de la Vancouver s-a încheiat!


- 800 de mii de lei a cheltuit Statul pentru pregătirea sportivilor moldoveni.
- 800 de mii de lei a primit Comitetul Național Olimpic de la Nicolae Ciornîi pentru a susține sporturile de iarnă în Moldova.

În total: un milion 600 de mii de lei s-au aruncat pentru un loc 28 și așa mai departe.

Părerea mea pur subiectivă este că acești bani trebuiau direcționați către o probă de perspectivă, cum ar fi luptele libere, boxul sau judo. Iar amatorii de senzații tari, care vor să intre în istorie ca participanți la Jocuri Olimpice de iarnă, mai ales cei naturalizați, să-și plătească singuri cheltuielile de pregătire, dacă tot această țară le ofera ocazia unică de a fi prezenți la cea mai importantă competiție din lume – lucru pe care Elveția, în cazul lui Imboden, nu i l-ar fi oferit niciodată unui sportiv de valoarea îndoielnică.

... Am văzut un singur ”moldovean” la televizor, la JO de la Vancouver. Pe Bogdan Macovei, clasat pe locul 33 din 38 de participanți. Cea mai bună clasare dintre reprezentanții Moldovei, 7 la număr, la Olimpiada canadiană, s-a înregistrat aseară. Christophe Roux a ocupat locul 28 la schi alpin.

Comentarii

  1. Parerea mea ca Juravschi, sta pe un scaun mult prea mare pentru fundul lui. Traieste cu amintirea ca el a fost campion olimpic si asta parca iar face o aura aparte.

    Ca nu-i bun de conducator la CNO, au realizat chiar şi cei mai vehementi sustinatori ai sai. Sa plece!

    Despre bani, cu siguranta iti dau dreptate: nu uita - e instilul caracteristic molodvenilor sa cheltuie timp ceea ce li se da.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord ca traieste din amintirea ca a fost campion olimpic. Nu este ca Dobrovolski. E opusul lui. Ca om, lui Juravschi nu avem ce sa-i reprosam. E civilizat, educat, cult.
    Ce tine de scaun, da-mi o alternativa. Cat timp nu exista alta solutie nu am cum sa stiu daca e prea mare sau prea mic. Normal ca face greseli. Putine. Numai cine nu face nimic - nu face greseli. Si face putine. Deci, aici 50 la 50. Ar trebui sa munceasca mai mult, ca nu prea se vad greselile :)
    De bani nu mai vorbesc. Deocamdata

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna clasare este Christoph Roux - locul 28 din 97.

    E ushor sa critici. Urs nu a terminat ca shi alti 50 cursa... Pista cred ca a fost problema. Printre care shi Bode miller 3 medaliat la Vacouver.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e sa se cheltuiasca shi mai multi bani. ca aceshti bani abia au ajuns de cazare. nu shi te antrenamente la Whistler - Creekside.

    Urs Emboden - super skior. sper sa castige cupe continetale shi sa mai aduca skiori in moldova - sau chiar sai invetse pe Moldoveni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Имбоден и готовился и выступал на свои деньги. Более того, на завоеванные им призовые еще и жила сборная по биатлону ( кроме Левченковой). А деньги о которых вы пишите ушли на поездку делегации в Ванкувер. Да вот там половину можно было бы и сократить. Достаточно было спортсменов и тренеров.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lilikanici, care bani de cazare? Toti sportivii au stat în satul olimpic pe gratis!)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lilikanici, n-am criticat pe nimeni. Am scris un material ca un simplu telespectator, care iubeste sportul, se uita la televizor si asteapta sa vada sportivii moldoveni la Olimpiada.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa nu uitam ca nu demult Levchenkova a devenit Campioana mondiala ca cetatean al RM :) Shi Imboden avea ceva trofee cishtigate...

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am urmarit JO de la inceput si pina la sfirsit, am retrait pentru toti, favoriti au fost rusii, care s-au facut de ris la JO. tu zici de Moldova, cind a aparut steagul Moldovei la inceputul olimpiadei mi-au dat lacrimile, apoi am inteles ca printre ei nu este nici un moldovean. in fine anul asta JO olimpice au fost pentru americani, canadieni, coreieni si pentru nemti, celelalte state nici nu trebuiau sa participe. dar asa este sportul unul cistiga altul pierde, altfel nici nu ar interesant. pentru moldova care participa pentru prima data la JO de iarna, nu e rau. dar si timpul a fost in defavoarea sportivilor, ba era ghiata dezghetata, ba zapada umeda si afara ploua, asta a fost cauza ca sportivii cu renume au dat in bara putin... sper ca odata si odata sa auzim si noi de moldova cu medalii, nu de aur macar de bronz, dar sa ne mindrim macar cu ceva... in fine antrenament mai minutios si totul va fi bine, la olimpiada din 2014 vom arata mai bune locuri, daca vom trai pina atunci

    RăspundețiȘtergere
  10. Послушайте всё выше написанное полный бред .....они не потратили даже половины этой сумы а Журавский даже не дал денег тренерам на самолёт не критикуйте того чего не знаете они все молодцы ...попробуйте вы выполнить квалификацию..вы не можете понять что у них нет возможности тренироваться в Молдове и они вынуждены быть всегда на сборах...и они показывают далеко не самые плохие результаты а даже очень хорошие

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune