Farsa de la Federaţie

Comitetul de Competiţii şi Disciplină al FMF a decis astăzi că meciul Olimpia - Academia trebuie să se joace miercuri, 10 martie, ora 14.00, pe stadionul de rezervă de la baza Zimbru. Partida din etapa a 20 a Diviziei Naţionale era programată duminică, 7 martie, însă din cauză că terenul era înzăpezit, inspectorul federal n-a permis disputarea meciului.

Duminică cei de la Academia cereau 3 puncte la masa verde, pe bună dreptate, pentru că aşa prevede regulamentul FMF. Pe ce s-a bazat decizia Comitetului de Competiţii luată astăzi? E clar că nu pe regulament. Ci pe dorinţa celor două cluburi de a "plăti tribut" fotbalului. Mai exact, membrii Comitetului de Competiţii au judecat în baza unei cereri venite de la ambele echipe în care Federaţia este rugată ca să permită jucarea meciului! Sau, cu alte cuvinte, Federaţia este rugată să încalce propriile regulamente!

Zis şi făcut. Doar nu putea FMF-ul să nu accepte rugămintea cluburilor, spre "binele fotbalului". Vă daţi seama ce scandal ieşea dacă Olimpia era penalizată cu înfrângere tehnică...

În fine, nu e prima şi nici ultima dată, cred, când se încalcă regulamentul la FMF. Întrebarea mea este ce i-a făcut pe cei de la Academia să renunţe la 3 puncte pe care le aveau deja în buzunar? E simplu. Ştiam asta de ieri. Câte un reprezentant de la cele două echipe s-au întâlnit ieri în mare secret cu un înalt oficial de la Federaţie şi s-au înţeles că meciul trebuie să se joace. Iar şedinţa de azi a Comitetului de Competiţii a fost doar o farsă sau un show pentru presă. Bravo!

Comentarii

  1. Asa o sa aiba sansa Olimpia de a prinde Uefa si in schimbul a ceva banuti sa inregimenteze niste straini de fotbal. Poate asa, in sfarsit va auzi si lumea de Moldova fotbalistica :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. atitea litere da nimic nu am inteles. ce ia facut pe cei de la academia sa renunte? scrii ca e simplu , ca stiai asta de ieri? ap spune dar la toti!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu prinde olimpia cupele europene (nici) anul acesta, meciul sa incheiat 2-2 si se pare ca dobrik avea vreo datorie la kiseliov

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune