Moldovenii fac transferuri de milioane!

Douglas Costa, Alexandru Epureanu, Jordi Figueras Montel, Dan Petrescu şi Gabi Balint sunt protagoniştii celor mai tari transferuri realizate de impresarii moldoveni în această pauză de iarnă. Astfel Arcadie Zaporojanu, Leonid Istrati şi Nicolae Pîrnău conduc în topul agenţilor FIFA din Moldova care au efectuat cele mai spectaculoase mutări în această iarnă.

6,5 milioane de euro. Atât costă cel mai tare transfer realizat de un impresar moldovean. Chiar pe timp de criză agenţii FIFA din Moldova reuşesc mutări importante, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.
Astfel Arcadie Zaporojanu conduce într-un top neoficial destinat impresarilor moldoveni care au reuşit cele mai importante transferuri ale iernii. Capul de afiş al clasamentului îl constituie mutarea brazilianul Douglas Costa de la Gremio la Şahtar Doneţk pentru 6,5 milioane de euro.

Transferul căpitanului naţionalei Moldovei, Alexandru Epureanu de la FC Moscova la Dinamo Moscova pentru 4 milioane de euro şi a spaniolului Jordi Figueras Montel de la Celta Vigo la Rubin Kazan în schimbul a un milion de euro, realizate de Leonid Istrati ocupă locurile doi şi trei în clasament. La fel, Istrati a fost cel care l-a adus pe banca tehnică a echipei naţionale a Moldovei pe Gabi Balint şi l-a transferat, în colaborare cu Zaporojanu, pe internaţionalul moldovean Alexandru Suvorov de la Sheriff Tiraspol la Cracovia, pe Ilie Ciobanu de la Wisla Cracovia la Rubin Kazan şi pe Serghei Alexeev de la Aarau (Elveţia) la Zakarpatia Ujgorod.

Nicolae Pârnău i-a dus la Kuban Krasnodar pe antrenorii Dan Petrescu şi Emil Caras de la Unirea Urziceni şi respectiv Alania Vladikavkaz. Tot Pîrnău la transferat şi pe internaţionalul moldovean Igor Armaş de la Hammarby la Kuban, contra sumei de 600 mii de euro. Un alt jucător impresariat de Pîrnău, Gheorghe Andronic a trecut de la Zimbru Chişinău la Dinamo Zagreb.

Petru Efros a efectuat două transferi importante în această pauză de iarnă. Acesta la transferat pe nigerianul Emeka Opara de la Etoile Sportive du Sahel la FK Khazar Lankaran pentru 400 mii de dolari şi l-a dus la FC Atyrau din Kazahstan pe fostul selecţioner al Moldovei, Viktor Pasulko.

Un alt agent FIFA, Gheorghe Corpacean a realizat un singur transfer, cel a lui Iulian Erhan de la Zimbru la echipa rusă Mordovia Saransk.

Cea mai mare ratare îi aparţine tot lui Arcadie Zaporojanu. Antrenorul lui Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu care are contract cu Zaporojanu, a fost la un pas de a deveni şi selecţionerul Ucrainei. În ultima clipă conducerea "minerilor" nu i-a permis românului să antreneze atât clubul cât şi naţionala.

Transferuri importante au fost realizate şi de alţi impresari moldoveni, dar aceştia nu deţin licenţa de agent FIFA. La Federaţia Moldovenească de Fotbal sunt înregistraţi 16 agenţi de jucători cu acte în regulă.

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. E bine că impresarii noştri încep să se mişte. Sheriff deja a început-o de anul trecut, cu Europa League. Ar fi timpul acum ca şi echipa naţională, cu Balint, să se mişte puţin.

    Nush de ce, dar mi se pare că va urma în viitorul apropiat o mică creştere a fotbalului moldovenesc, la general. Sper să nu mă înşel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andronic e bravo si Pirnau tot

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune