Olimpia aproape de înfrângere tehnică

Olimpia Bălţi va pierde meciul cu Academia Chişinău la masa verde, cu 0-3. Cel puţin aşa susţine observatorul meciului, Nicolae Macovei. Partida din etapa a 20-a nu s-a jucat, deoarece terenul de la Ternovca nu a fost curăţit de zăpadă. Vicepreşedintele Olimpiei, Serghei Chiseliov a declarat că meciul trebuie să fie reprogramat din cauză că a fost o situaţie excepţională.

Clubul Olimpia Bălţi va pierde la masa verde, cu 0-3, meciul cu Academia Chişinău, care trebuia să se joace ieri, în etapa a 20-a a diviziei naţionale. Observatorul partidei, Nicolae Macovei nu a permis disputarea meciului, deoarece terenul de la Ternovca era acoperit cu zăpadă. Macovei susţine că potrivit regulamentului Olimpia va fi sancţionată cu înfrângere tehnică, 0-3.

NICOLAE MACOVEI, observator FMF
"Nu a fost pregătită suprafaţa de joc. Marţi se va lua o decizie. Cel mai probabil este că Olimpia va pierde cu 0-3. Regulamentul spune înfrângere tehnică."

Oficialii celor două cluburi au păreri diferite despre felul în care trebuie să se judece cazul.

SERGHEI CHISELIOV, vicepreşedinte Olimpia Bălţi
"Recunoaştem că nu am curăţit terenul la timp, dar aceasta a fost imposibil fizic, riscam să distrugem complet terenul. Noi considerăm că a fost situaţie excepţională. Poziţia nostră este că meciul trebuie rejucat, deoarece noi catalogăm această situaţie drept una excepţională."

ALEXANDRU COJUHARI, director Academia Chişinău
"Nu a fost curăţat terenul, nu e amânat - e înfrângere tehnică. Aşa trebuie să fie, regulamentul asta spune. Dinamo Bender cu Rîbniţa joacă pentru că au curăţat terenul, da ăştia nu au avut timp. Astea-s problemele lor, noi am venit, terenul nu e gata. Inspectorii nu au permis să se joace meciul."

Decizia în acest caz va fi luată marţi de către Comitetul de Competiţii şi Disciplină al FMF din care face parte şi observatorul meciului, Nicolae Macovei.

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. Se vede ca la noi regulamentele is cam anapoda. Eu stiu ca peste tot, in asemenea cazuri, se ia decizia de rejucare a partidei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex, in cazuri exceptionale - da, se rejoaca. Dar în cazul nostru NU cred ca e vorba de un caz excepţional. A nins vineri, iar meciul era duminica. Au avut 2 zile la dispoziţie să curăţe terenul. Mai mult decât atât, sâmbătă a fost o zi foarte frumoasă, cu soare.

    Pur şi simplu este vorba de o neglijenţă a conducerii echipei din Bălţi, care a vrut să economisească nişte bănuţi. Pentru că şi oamenii care îngrijesc un teren trebuiesc plătiţi. Iar cei din Bălţi au sperat ca zăpada să se topească de la sine.

    Deşi înfrângerea tehnică este sancţiunea recomandată de regulament, personal NU cred că Olimpia va pierde la masa verde. Prea mult l-au susţinut bălţenii pe Ciobanu la alegerile FMF, în comparaţie cu Academia...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă regulamentul prevede ca în asemenea cazuri să se piardă meciul cu 0:3, atunci să fie aplicat! Îmi amintesc că vineri seară, la meciul Rapid - Timișoara, a fost o problemă similară, iar observatorul meciului a declarat că dacă până la ora meciului nu se curăță gazonul, partida se va rejuca la o dată convenită de ambele părți. Noroc de suporterii care au ieșit pe gazon și l-au curățat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi vezi, vineri seara, când a nins. Asta se numeşte caz excepţional. Dar nu duminică, după 2 zile de la ninsoare! În 2 zile puteai sa deszăpezeşti toate stadioanele din Moldova!

    RăspundețiȘtergere
  5. La rapid cu poli timisoara tot era terenul inzepezit,daca rapid nu curatiaubi terenu atuncea pierdeau 3-0 la masa verde,atunci ar trebui sa puie pierdere lui olimpia,fiindca au avut timp la dispozitie pentru a curati terenu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune