marți, 2 martie 2010

Pasulko şi Frunză la Atyrau

Fostul selecţioner al naţionalei Moldovei, Viktor Pasulko, a fost numit astăzi antrenor principal al echipei Atyrau din Kazastan. Prima condiţie a lui Pasulko la semnarea contractului a fost aducerea atacantului Viorel Frunză. Un alt moldovean dorit de Pasulko la Atyrau este fundaşul central Vasile Ţuguţchi de la Viitorul Orhei.

Viktor Pasulko, în vârstă de 49 de ani, a fost prezentat astăzi jucătorilor echipei Atyrau. Pasulko a ajuns în Kazahstan graţie agentului moldovean Petru Efros. Una dintre condiţiile puse de antrenor la semnarea contractului a fost aducerea atacantului Viorel Frunză. Golgheterul Moldovei în preliminariile lui Euro 2008 a debutat la naţională în perioada în care Pasulko era selecţioner şi a marcat golul victoriei în meciul cu Austria de la Tiraspol.

Pe lângă Frunză, Pasulko îl mai vrea la Atyrau pe fundaşul central Vasile Ţuguţchi de la Viitorul Orhei, dar şi pe fostul jucător al echipei Steaua Bucureşti, Marius Croitoru.

Viktor Pasulko a fost selecţionerul naţionalei Moldovei timp de 4 ani, din 2002 până în 2006. Ultima dată a antrenat în anul 2008 echipa Sho'rtanneftgaz G'uzor din Uzbekistan. Atyrau va fi al 4-lea club pentru antrenorul Pasulko. Atyrau a terminat campionatul trecut pe locul 6 şi a câştigat Cupa Kazahstanului.
- Viktor Pasulko este vicecampion european cu URSS în 1988
- FC Atyrau a fost fondat în 1980 şi are un stadion de 9 mii de locuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu