Sheriff ne-a făcut capi de serie!

Toate cluburile de fotbal moldoveneşti care vor participa în cupele europene din ediţia 2011-2012 vor fi la start capi de serie! Campionatul Moldovei a urcat două poziţii şi ocupă locul 34 în topul european al ligilor naţionale. Acest succes se datorează evoluţiei bune a echipei Sheriff Tiraspol în cupele europene din acest sezon.

Cluburile din Moldova au adunat un număr record de puncte din istoria participării în cupele europene. Acest succes se datorează în mare parte parcursului bun al echipei Sheriff din Europa League.

Echipa tiraspoleană a adus în contul Moldovei 7 puncte. Trei au fost acumulate în preliminariile Ligii Campionilor, iar patru în grupele Europa League. Dintre echipele moldoveneşti care au participat în acest sezon în cupele europene, doar Zimbru a mai acumulat puncte în preliminariile Europa League. Dacia şi Iskra nu au putut obţine nici măcar un egal.

Punctele acumulate au fost împărţite la cele patru echipe participante. Astfel Moldova a obţinut coeficientul 2,125 sutimi. În consecinţă Divizia Naţională a ocupat locul 30 din 53 în clasamentul european al ligilor naţionale în acest sezon. Este cea mai bună clasare din istorie!

Moldova a urcat în topul general două poziţii (clasament pe ultimii 5 ani) şi a ajuns pe locul 34! Asta înseamnă că echipele moldoveneşti care vor participa în preliminariile Europa League vor fi la start capi de serie, indiferent de etapa în care vor intra în concurs.

Poziţia campionatului Moldovei în clasamentul european (2005-2010):
32 (-3) Lithuania 8.416
33 (-2) Letonia 8.248
34 (+2) MOLDOVA 7.290
35 (-3) Slovenia 6.957
36 (-1) Ungaria 6.750

O participare reuşită în Europa aduce nu doar puncte. În acest sezon Sheriff a câştigat din cupele europene 3,5 milioane de euro, bani oferiţi de UEFA. Zimbru a fost renumerat cu 180 de mii de euro pentru că a jucat în două tururi preliminare. Dacia şi Iskra au primit şi ele câte 90 de mii de euro pentru participare.
sursa: Publika TV

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune