ȘOC! Lilcora refuză Divizia Națională!

Lidera Diviziei A, Lilcora Chişinău nu va juca în Divizia Naţională, chiar dacă va încheia campionatul pe prima poziţie!

Preşedintele şi finanţatorul clubului, Andrei Grama a declarat că Divizia Naţională este o pălărie prea mare pentru Lilcora, care este lipsită de experiență. Și asta în condițiile în care la lidera Diviziei A joacă fotbaliști care au cochetat cu echipa națională sau au evoluat în campionatul Elveției.

Chiar dacă este principala favorită la promovare, lidera Diviziei A, Lilcora Chişinău a refuză să joace din sezonul viitor în Divizia Naţională. Cel puţin aşa susţine Andrei Grama, preşedintele şi finanţatorul clubului:
- Pentru anul acesta nu ne-am propus aşa obiectiv. Pentru viitor... mai vedem.
- Chiar dacă ocupaţi primul loc tot nu doriți să jucați în Divizia Naţională?
- Nu, nu!
- Din ce cauză?
- E prematur ca din primul an să tindem la Divizia Naţională. Vrem să ne prezentăm bine în Divizia A, să fim cunoscuţi, să prindem rădăcini în fotbalul moldovenesc şi pe urmă mai vedem. Posibil că vom tinde şi la Divizia Naţională.

Jucătorii echipei Lilcora au păreri împărţite. Unii consideră că primul eşalon este prea mult pentru Lilcora, iar alţii cred că s-ar descurca în Divizia Naţională.

EUGEN CHEPTENE, jucător Lilcora
"Echipa care promovează din Divizia A trebuie să aibă o situație financiară stabilă, să colaboreze cu impresari buni, care să aducă jucători de valoare. Toate acestea necesită bani mulți. Degeaba ne calificăm în Divizia Naţională, dacă vom încasa în toate meciurile câte 5-7 goluri."

VLADIMIR TANURCOV, jucător Lilcora
"Eu cred că nivelul fotbalului moldovenesc nu e aşa de înalt şi fără probleme am putea face faţă. Nu cred că vom fi outsideri în Divizia Națională."

Lilcora Chişinău se află pe primul loc în Divizia A, reuşind 16 victorii şi 2 rezultate de egalitate în 18 meciuri. Conform regulamentului FMF, în Divizia Naţională promovează echipa clasată pe primul loc în Divizia A, iar clubul de pe poziţia secundă joacă barajul pentru promovare cu echipa de pe locul 11 din Divizia Naţională.

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. Daaaa,cred ca la anu daka vor ramine tot in Divizia A multi din jucatorii echipei vor pleca de la echipa,mai bine sa joci in Divizia Nationala chiar si la o echipa codasa decit in Divizia A prin diferite sate si pe niste "terenuri"..... Ii pacat ca asa echipa care dupa rezultatele aratate in acest an chiar merita pe deplin sa joace in Divizia Nationala,nu va promova.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar dacă va cîștiga FC Cosuleni Divizia A, va promova?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de Costuleni, dar am auzit ca cei de la Gagauzia isi doresc foarte mult in DN

    RăspundețiȘtergere
  4. După meciul pierdut etapa aceasta de la FC Costuleni cu 5-0 cred ca locul lor e în Divizia B :). Dar oricum nu e mare diferența dintre diviziile N, B şi A, e mare diferența dintre Sheriff şi "fotbalul modovenesc".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune