Zimbru - transferuri pe măsura obiectivelor

În august 2003 Zimbru Chișinău s-a calificat în prima rundă a Cupei UEFA după ce a trecut de echipa bulgară Litex Lovech, 0-0 în deplasare și 2-0 acasă. Au marcat atunci Daniel Bălașa și Boris Cebotari (vezi mai jos statistica). Asta chiar dacă pentru bulgari juca românul Eugen Trică, abia transferat de la Steaua, tânăr și în mare formă. Era un început de sezon, cu Sergiu Sârbu (fostul capitan) pe bancă, iar zimbrii aveau un singur obiectiv: eventul - câștigarea campionatului și a Cupei Moldovei.

După aproape 7 ani, în martie 2010, Zimbru anunță cu mare fast că a transferat un bulgar, Caloian Anghelov (22 ani), din liga a 2-a bulgară! Da. E un început de retur, iar Zimbru țintește obiective ”majore”: locul 4 în campionat!

Litex-Zimbru 0 - 0
Qualifying round - 14 August 2003, Gradski - Lovech
Litex: Stavrev / Bachev, Zhelev, Kirilov, Landyrev, Bornosouzov, Dimitrov, Nikolov, Hidiouad, Rusev, Tiago Silva.
Coach: Ferario Ivanov SPASOV
Zimbru: Mulțescu / Olexic, Rusnac, Gvazava, Cebotari, Șișelov (Frunză 68.), Burcovshi, S.Epureanu (Cucovei 56.), Dragovozov (Pisnic 60.), Baștină, Bolfa.
Coach: Serghei SÂRBU
Referee: PAPARESTA Gianluca (ITA)

Zimbru-Litex 2 - 0
67'Balasa 1-0, 81'Cebotari (pen) 2-0
Qualifying round - 28 August 2003, Stadionul Sheriff (Tiraspol)
Zimbru: Mulțescu / Olexic, Gvazava, Cebotari, Șișelov (Dragovozov 46.), Dodul (Oprea 46.), Burcovshi (Frunză 65.), Pisnic, Bălașa, Baștină, Bolfa.
Coach: Serghei SÂRBU
Litex: Stavrev / Bachev, Zhelev, Kirilov, Landyrev (Trică 23.), Dimitrov (Bornosouzov 69.), Nikolov, Rusev, Hidiouad, Jelenkovic (Yovov 74.), Tiago Silva.
Coach: Ferario Ivanov SPASOV
Referee: MALEK Robert (POL)

Comentarii

  1. ei poate se gindesc in mintea lor de zimbru ca vor lua locul 4 :D dar mai este si olimpia care tot asta tinteste... si pina la urma.. mi se pare ca ei vor ramine doar cu aceste 8 titluri pina le vor cadea cele 2 stelute de pe emblema :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei deamu trebuie de uitat de Zimbru care o fost,ca ceo fost nu va mai fi,deamu trebuie de trait numa din amintiri. Sandu da ce a jucat la Zimbru asa jucator ca BOLFA?? parca imi aduk bine aminte de meciurile estea,da iaka de asa jucator nuni pre aduk aminte

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa de bun era ca nici nu-ti amintesti de el :)))
    Da, a fost

    RăspundețiȘtergere
  4. clar : )))) da chiar as vre sa caut informatie despre dinsu ,poate oi gasi ceva

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa,chiar a fost tare "bun" credca ca vad ca am cautat vreo 30 minute in net si nu pre am gasit nimic bun,am aflat doar ca el ii ROMAN si nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune