Două gesturi diametral opuse

Cum poţi să ceri ceva dacă nu oferi nimic în loc? Cu atât mai mult bani! Am tot respectul pentru Victor Peicov, dar nu are niciun drept moral să le ceară luptătorilor bani pentru că aceştia îşi găsesc un club peste hotare şi câştigă un ban pentru viaţă. Un ban pe care nici această ţară, nici Victor Peicov în particular nu îl poate oferi deocamdată sportivilor din motive arhicunoscute - nu-l avem.

Vă reamintesc faptul că Federaţia moldovenească de lupte a impus o nouă regulă pentru luptătorii care vor semna contracte cu echipe de club de peste hotare. Aceştia vor trebui să achite câte 100 de euro cotizaţie anuală. Cu aceşti bani Federaţia naţională de lupte vrea să-şi achite datoriile acumulate de-a lungul timpului.

De fapt aceste datorii sunt către acelaşi Victor Peicov, care, de această dată - JOS PĂLĂRIA - şi-a vândut propria maşină doar ca să plătească amenda primită de Federaţia naţională de la FILA. Un gest frumos, demn de un preşedinte de Federaţie. Păcat doar că avem în Moldova mai mulţi foşti luptători, care au ajuns între timp oameni cu afaceri prospere, dar au uitat de unde au pornit şi nu vor să susţină luptele, tradiţia naţională.

Comentarii

  1. cum sa fie asta un "gest frumos"?
    "demn de un presedinte de Federatie"?
    DEMN ar fi fost daca era un MANAGER care stie cum sa gaseasca finantare!!!
    Nu stie cum - sa plece. E simplu ca buna ziua. Se vede ca nu prea stie lumea cum e sa lUcri in alte parti decat la Stat. Nu-i bai, las ca o sa-nvete. Sau o sa scrii shi peste 20 de ani despre GESTUL MARINIMOS, al "demnului presedinte" de a taia porcul proprietate personala pt a hrani sportivii intre 2 antrenamente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate. Un conducator de federatie trebuie sa fie si un manager bun. Sa gaseasca acesti bani. Dar si gestul lui a fost unul pe care nu-l face oricare. Trebuie sa recunoastem asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, e un gest pe care nu il face oricine. Dar sa nu uitam ca nu acesta este rostul lui la carma unei Federatii - samaritenii parca tin de o alta zona a societatii. Eu am invatat un lucru - cand cineva face un bine nu e cazul sa intrebi DE CE IL FACE (cum se intampla de cele mai multe ori in spatiul nostru balcanic) ci SA II MULTUMESTI pentru asta, dar FILANTROPIA SELECTIV-PROFESIONALA parca ma impinge sa-mi incalc propriile convingeri.
    De ce toti fac gesturile astea strict acolo unde le este interesul? De ce nu am auzit despre nici o donatie catre vre-un spital? De ce bogatii zilei, in loc sa bage bani intr-o echipa de trantori shi neaveaniti, nu-i baga intr-o aripa nou construita a vre-unui spital?
    Sigur ca sunt banii lor, shi sunt liberi sa faca ce vor cu ei, dar ramane intrebarea - DE CE? Vine shi raspunsul - PENTRU CA LE CONVINE!!! iar aceasta deja nu mai este filantropie, ci hotie sentimentala pe fata!
    P.S. Oare in prezent respectivul sef de federatie vine la birou cu troleul? -)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma intreb daca atravedilun stie ce inseamna sa fii luptator, si stie ce inseamna sa soliciti bani pentru lupte?
    Luptele au un singur farmec, sunt alaturi de box, haltere si judo, cele mai aducatoare de medalii.
    In rest, nici pe departe nu pot concura cu fotbalul sau tenisul de camp, care atrag ca aspiratorul bani de oriunde.
    Si in acest context, ce e mai prioritar pentru stat? Chestia aceasta la nivel de stat trebuie hotarata, care sport este prioritar si in care trebuie de investit.
    Ce interes domnule atravedilun vedeti Dvs. la Peicov?
    Puneti-va si in situatia statului. El investeste, creste copiii, prin scoli sportive, putin investeste, dar cheltuie, si daca s+ar contabiliza banii cheltuiti pentru a creste un sportiv, veti vedea ca suma nu este mica.
    Si tot, datorita acestui stat, care plateste antrenori, arbitri, organizeaza competitii, cantonamente, acesti sportivi ajung sa evolueze peste hotare, unde da, ajung sa primeasca rezultate.
    Toti au de castigat, si toti au de pierdut daca nu lasa povara pe spinarea altuia sau daca o lasa.
    Cum stimabile credeti ca ar ajunge un sportiv sa fie cotat la un club din Germania sau Canada, daca nu ar avea titluri de premianti, vicecampioni, sau campioni ale turneelor europene sau internationale? Sau cine le plateste antrenorilor salariile, chiria salilor, si energia electrica pentru baile de abur? Tot statul.
    De aceea, nu sariti va rog in gat ca de ce a indraznit sa ceara 100 euro.
    Nu e corect. Dar e o solutie care ar permite sa evoluam in continare la aceste turnee, si sa le dam o sansa tinerilor care vin din urma, si care nu au de unde castiga acum acesti bani, ca sa plateasca aceasta contributie.
    Iar pana statul isi va da seama, cat costa investitia in ciclism si cat costa investitia in lupte, ne cautam de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja a dezmintit aceasta informatie insasi Peicov. Sandule rusinica, informatia trebuie verificata, prima regula a jurnalismului ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu ce a dezmintit Peicov, pentru ca toate stirile se fac in baza declaratiilor. Daca el declara ceva si apoi isi retrage cuvintele, e treaba lui.
    Iar tu daca esti atat de tare in jurnalism iti ofer sansa sa demonstrezi asta. Am locuri disponibile la sport. Esti binevenit. Vorbesc serios

    RăspundețiȘtergere
  7. Peicov a dezmintit, iar declaratia video a fost data la stirile sportive ale unui canal TV de la noi, nu-i dau numele, sa nu se considere publicitate.
    Nu ma consider tare in jurnalism, dar as fi tentat sa fac ceva din asta, doar ca momentan chiar nu pot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce ziceai Sandu acolo de niste locuri disponibile la sport???
    Daca Postolachi nu poate ma ofer eu sa te ajut. :) N-am studii in jurnalism (eu am facut stiinte politice)dar in schimb am o mare pasiune pentru sport si cunosc cam tot ce misca in acest domeniu atit pe plan intern cit si international.

    Poate am luat lucrurile prea in serios dar, pentru orice eventualitate, emailul meu e - tolerantul@yahoo.com. Iti pot da toate detaliile daca va fi necesar.
    In rest : mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune