luni, 24 mai 2010

Cambiasso

Esteban Cambiasso este jucătorul care m-a fascinat în finala Ligii Campionilor. A fost stâlpul din fața unei apărări ”made in Italy”. Sau ”catenaccio” cum îi spun italienii în interpretarea unui argentinian. Culmea! Tocmai el, jucătorul care a oprit atac-mașina Barcelonei, Cambiasso, a fost uitat acasă de selecționerul Argentinei, Diego Maradona! Cambiasso va lipsi de la Mondialul african!

Născut la 18 august 1980, la Buenos Aires, Esteban Cambiasso şi-a început cariera de fotbalist profesionist la echipa Argentinos Juniors în 1995. Un an mai târziu a plecat în Spania, la Real Madrid. Dar nu la prima echipă, ci la echipa de juniori. Avea doar 16 ani.

În 1998 a revenit în Argentina, unde a jucat timp de trei ani la Independiente şi un an la River Plata. A revenit la Real Madrid în 2002, ajutându-i pe galactici să câştige Supercupa Europei, La Liga şi Cupa Intercontinentală în 2003, dar și Supercupa Spaniei în 2004.

În iulie 2004, Cambiasso a semnat cu Internazionale Milano, după ce Real Madrid a refuzat să-i mărească salariul. Contractul cu noua deținătoare a Cupei Campionilor îi expiră în 2014.

Cambiasso a jucat 44 de meciuri pentru naționala Argentinei și a marcat 4 goluri. De când Maradona a devenit selecționerul Argentinei, Cambiasso nu a mai fost chemat la naţională. În schimb a excelat la Inter, cu care a reușit în acest an să câștige campionatul și Cupa Italiei, dar și Champions League.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu