Cambiasso

Esteban Cambiasso este jucătorul care m-a fascinat în finala Ligii Campionilor. A fost stâlpul din fața unei apărări ”made in Italy”. Sau ”catenaccio” cum îi spun italienii în interpretarea unui argentinian. Culmea! Tocmai el, jucătorul care a oprit atac-mașina Barcelonei, Cambiasso, a fost uitat acasă de selecționerul Argentinei, Diego Maradona! Cambiasso va lipsi de la Mondialul african!

Născut la 18 august 1980, la Buenos Aires, Esteban Cambiasso şi-a început cariera de fotbalist profesionist la echipa Argentinos Juniors în 1995. Un an mai târziu a plecat în Spania, la Real Madrid. Dar nu la prima echipă, ci la echipa de juniori. Avea doar 16 ani.

În 1998 a revenit în Argentina, unde a jucat timp de trei ani la Independiente şi un an la River Plata. A revenit la Real Madrid în 2002, ajutându-i pe galactici să câştige Supercupa Europei, La Liga şi Cupa Intercontinentală în 2003, dar și Supercupa Spaniei în 2004.

În iulie 2004, Cambiasso a semnat cu Internazionale Milano, după ce Real Madrid a refuzat să-i mărească salariul. Contractul cu noua deținătoare a Cupei Campionilor îi expiră în 2014.

Cambiasso a jucat 44 de meciuri pentru naționala Argentinei și a marcat 4 goluri. De când Maradona a devenit selecționerul Argentinei, Cambiasso nu a mai fost chemat la naţională. În schimb a excelat la Inter, cu care a reușit în acest an să câștige campionatul și Cupa Italiei, dar și Champions League.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune