Chişinăul ar putea rămâne fără meciurile din cupele europene

Zimbru îşi joacă duminică locul în Europa League. Pe lângă derbyul de orgoliu, meciul cu Dacia înseamnă acoperirea unei părţi importante din bugetul clubului de pe strada Butucului. Asta pentru că o calificare în cupele europene înseamnă automat 90 de mii de euro, sumă foarte importantă pentru bugetul unui club de fotbal din Moldova. Iar dacă luăm în calcul faptul că adversara din preliminariile Europa League va fi o echipă modestă, dintr-una din ţările cu tradiţii mici în fotbal, Zimbru ar putea pierde chiar 180 de mii de euro, ceea ce constituie aproape bugetul clubului pe un sezon întreg.

În concluzie, Zimbru nu-şi poate permite paşi greşiţi în meciul cu Dacia. Doar victoria este obiectivul gazdelor într-o partida grea, în care adversar îi va fi tocmai rivala cu care se bate pentru noua generaţie de suporteri din capitală.

Un calcul simplu ne arată că în cazul în care Zimbru nu va câştiga duelurile cu contracandidatele la un loc de cupele europene, adică 2-4, Dacia şi Olimpia, cel mai titrat club din Chişinău are şanse mari să rămână în afara Europei.

Aici aş vrea să mai spun ceva vizavi de presupusa alianţă pe care au făcut-o cei de la Olimpia, Dacia şi Academia împotriva Zimbrului. În cazul în care se va demonstra prin rezultate complotul împotriva Zimbrului, ultimii ar putea lăsa Chişinăul fără meciuri în cupele europene. Pur şi simplu Dacia, Olimpia şi Iskra nu vor putea achita chiria uriaşă pe care o va cere Zimbru pentru a le permite să joace pe terenul de pe b-dul Dacia. În condiţiile în care capitala nu are alt stadion omologat de UEFA, singura soluţie pentru cele 3 va fi Tiraspolul.

Sună urât, dar asta e realitatea.

Comentarii

  1. "Zimbru ar putea pierde chiar 180 de mii de euro, ceea ce constituie aproape bugetul clubului pe un sezon întreg" - Санду извини, но бюджет Зимбру на сезон далеко не 180 000 евро...ты вроде в курсе молдавской футбольной кухни и такие вещи говоришь смешные.

    RăspundețiȘtergere
  2. deacord cu commentul de mai sus - Dl. Grecu a exagerat aici si/sau a vrut sa arate cit de modest si sarac este fotbalul moldovenesc, dar asta nu insemna ca 180 mii de Euro (+/-) poate fi bugetul clubului Zimbru, sa fim seriosi... sau poate ati skapat vreun Zerou? :D
    Ref. la "Chiria uriasa", un management sanatos nu ar permite k aceste meciuri sa se joace in alta parte, deoarece ar da cu piciorul unei sume sigure de bani... da te pui ku ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, trebuia sa spun BUGETUL ECHIPEI, pentru ca a clubului e clar ca e mult mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. bugetul este de peste 2 milioane, sandule, poate contractul pe care il are dacia cu compania in proprietatea careia e stadionul este inclus puncul referitor la cupele europene pentru dacia,

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai asta spuneam si eu - 2 milioane de lei.

    Vano esti visator. Tu macar iti imaginezi cat e asta 2 milioane??? Nici macar Sheriff nu are asa buget! Niciun club din Moldova nu are un buget care sa ajunga pana la un milion de euro.

    Ceea ce povestesc conducatorii de cluburi sunt povesti. Nici macar nu realizeaza ca s-ar putea pomeni cu un control, care sa verifice daca platesc impozite de asa sume.

    Eu am avut ocazia sa conduc un club si stiu ce bani se cheltuie in fotbalul nostru

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de acel contrac. Cunosc foarte bine detaliile si cat se plateste pentru cele 20 de meciuri incluse in contract. Zimbru a facut o afacere buna

    RăspundețiȘtergere
  7. Chisinaul nu va ramine fara Cupele Europene 100%!
    Titlu de soap opera!

    Deja s-au semnat contractele referitor unde echipele isi vor primi adversarii in Europa League in cazul calificarii.

    Complot? Dar exista vreo echipa care nu vrea sa bata pe Zimbru şi Sheriff?

    Propun sa faca complot impotriva Sheriffului :)))))))))))))) si sa o lase fara titlu :))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Parerea mea este ca Moldova ar trebui sa nu-si mai dea jucatorii la rusi. Mi-a placut de cativa jucatori ai Seriffului in meciul cu Steaua.

    RăspundețiȘtergere
  9. Meciul ZIMBRU-DACIA va fi transmis de vreo televiziune din Moldova? Eu sunt din Ro si as vrea sa stiu daca il pot urmari live.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am gasit ceva pe sports.md sa vedem daca il transmite.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune