Nu mor caii când vor câinii

Scandalul apărut din senin pe acest final de sezon în fotbalul nostru este și bun și rău în egală măsură. Mă refer la ultima declarație a lui Adlan Șișhanov (foto), urmată de confirmarea celor spuse prin fapte concrete. Și anume refuzul de a lăsa jucătorii Daciei să vină la națională pentru amicalul de marți cu selecționata stranierilor. Șișhanov a luat această decizie după ce s-a supărat pe arbitrajul de la meciul Dacia - Rapid 2-2.

Cât i-ar putea costa pe cei de la Dacia nebunia de a nu lăsa jucătorii să vină la echipa națională? I-ar putea costa foarte mult. În primul rând pe jucători. Și asta pentru că Balint are și el principii și ar putea renunța definitiv la jucătorii Daciei. Chiar astăzi la conferința de presă Balint a declarat că în Moldova jucătorii sunt de valoare apropiată și nu se simte atunci când lipsește un jucător sau altul, fapt cu care sunt de acord 100%. În plus, jucătorii care nu au venit astăzi la lot vor fi suspendați din toate competițiile, conform regulamentului, pentru o perioadă egală cu cea în care trebuiau să fie la națională.

Ar avea de suferit și clubul Dacia, pentru că nepromovându-și jucătorii la echipa națională va fi foarte greu să-i transfere într-un campionat cu bani mulți, astfel încât să câștige și clubul de pe urma lor. Dacă nu știți ce înseamnă asta întrebați-l pe Dobrovolski, el cunoaște foarte bine cum stau lucrurile din propria experiență.

În fine va suferi cu siguranță și Șișhanov, care va avea de ales între: 1) a plăti la Comisiile FMF pentru declarațiile calomnioase la adresa echipelor Olimpia și Zimbru, despre care a spus la Pro TV că ar fi dat bani arbitrilor ca Dacia să piardă puncte. 2) a le cere scuze celor 2 cluburi, Olimpia și Zimbru, ceea ce ar știrbi din imaginea președintelui de la Dacia. 3) a pierde judecata în instanțele civile pentru calomnie în cazul în care celelalte 2 puncte de mai sus nu se vor realiza.

De ce este bun acest scandal? E bun pentru fotbalul moldovenesc pentru că atrage atenția oamenilor care au cam uitat de fotbal, ocupați mai mult de problemele cotidiene, cu majorarea facturilor și aiureala politicienilor. Pentru că s-a găsit un om, Șișhanov, care încearcă să atragă atenția în felul său, chiar dacă e puțin categoric și în detrimentul clubului, la problemele campionatului moldovenesc. E clar, nu sunt dovezi și nici nu vor fi. Însă la fel de clar este că unele decizii ale arbitrilor sunt de-a dreptul ridicole. Și atunci nu ne rămâne decât să credem că este ceva necurat la mijloc sau nu au valoare. Dacă e prima variantă - e mai grav, iar dacă e a doua - să-i dăm pe toți afară și să găsim alții.

foto: http://www.sports.md/

Comentarii

  1. sandu, zi-mi un motiv pentru care zimbru ar plati arbitrul la meciul daciei cu csca?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vad niciun motiv. Nici Zimbru si nici Olimpia. Dacia este deja calificata in Europa si era si la ora meciului cu Rapid

    RăspundețiȘtergere
  3. pe ce post de tv va arata meciul dintre selectionata moldovei si a stranierilor?

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la sondaj . Vad ca lumea zice ca tre sa fie poedepsiti jucatorii. De ce sa-i pedepseasca? Ca nu au riscat sa iasa din cuvantul celui care ii plateste? Cati din voi ati face asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandule ce titlu tare ai tras la articol... ma chinui 3 zile sa-l discifrez si nu prea mi se primeste :D imi pare rau ca adlan a interzis jucatorilor sa mearga la nationala .. dar deacum trebuie sa ne impacam cu ideia,

    RăspundețiȘtergere
  6. Titlul este simplu si sugestiv. Mai este o zicatoare, se pare in limba rusa ar suna cam asa: Sobaki laiut, karavan idet. E cam acelasi lucru, valabil in ambele directii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune