Africa de Sud

Văzută de mulţi ca o sperietoare, gazda Mondialului este una dintre cele mai vizitate ţări din lume

Cu peste 9 milioane de turişti anual, Africa de Sud se află în Top 25 cele mai vizitate ţări de pe glob. Şi aceasta în condiţiile în care se află la distanţe uriaşe de principalele continente "generatoare" de turişti, America de Nord, Europa şi Asia. Care sînt motivele care fac dintr-o ţară aflată pe locul 2 în lume în topul criminalităţii să fie în acelaşi timp una dintre destinaţiile favorite de vacanţă? Gazeta vă prezintă cele mai frumoase cinci locuri din Africa de Sud.

1. Cape Town
Cel mai vizitat oraş din Africa, Cape Town este celebru pentru peisaje spectaculoase, restaurante de clasă mondială şi vinuri ce le concurează serios pe cele franţuzeşti sau italiene. Situat între Munţii Table, unii dintre cei mai vechi munţi din lume, şi ocean, "Oraşul Mamă", aşa cum mai este cunoscut Cape Town, are ceva de oferit pentru fiecare: dimineaţa poţi să faci surfing în locul în care Oceanul Atlantic se întîlneşte cu cel Indian, după-amiaza să explorezi numeroasele trasee montane, iar seara să te distrezi în cafenelele sau cluburile de pe celebra stradă Long.

2. Parcul Naţional Kruger
Avînd o suprafaţă comparativă cu cea a Sloveniei, Kruger este una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din lume şi o destinaţie ideală pentru safari. Turiştii pot întîlni aici 147 de specii de mamifere (inclusiv cei 5 uriaşi ai Africii: leul, elefantul, leopardul, rinocerul negru şi bivolul african), 517 specii de păsări şi 1.982 de specii de plante. Acest parc adună anual peste un milion de turişti, iar unul dintre cele mai urmărite clipuri de pe youtube, cu peste 53 de milioane de vizualizări, a fost filmat aici.
Battle at Kruger (video)

3. Johannesburg
Deşi este cunoscut ca Oraşul Aurului, culoarea dominantă în Johannesburg este verdele. Aici întîlnim cea mai mare pădure urbană din lume, cu peste 6 milioane de copaci plantaţi doar în oraş! Jozi mai este cunoscut şi ca paradisul celor pasionaţi de sporturi extreme, de la rafting, bungee-jumping sau paraşutism pînă la căţăratul pe clădiri şi stînci. Cei interesaţi pot vizita şi cîteva dintrele celebrele mine de aur, 40% din aurul de pe Pămînt găsindu-se în această regiune.

4. Blyde River Canyon
Al treilea canion ca mărime din lume, după Grand Canyon din SUA şi Fish River Canyon din Namibia, Blyde River Canyon este considerat o minune a naturii, fiind singurul canion verde de pe Glob. Avînd 26 de kilometri lungime, canionul poate fi străbătut cu maşina, dar poate fi explorat şi pe jos. Răsplata acestui efort îl reprezintă peisajele întîlnite la tot pasul cu zeci de cascade, kilometri de peşteri şi peste 1.000 de specii de plante, unele unice în lume.

5. Durban
Cu 320 de zile însorite pe an, Durban mai este cunoscut şi ca Miami al Africii de Sud. Nisipul fin, palmierii şi Oceanul Indian fac din acest oraş destinaţia perfectă pentru iubitorii de plajă, snorkelling, scuba diving sau surfing. Cinci plaje din oraş sau din împrejurimi sînt clasificate ca fiind dintre cele mai bune din lume.


Cu ce se mai laudă sud-africanii

Tren de superlux
Sud-africaCharlize Theronnii se mîndresc cu cele mai luxoase trenuri din lume, titulatură cîştigată de 4 ori în ultimii ani. Cele două trenuri leagă Pretoria de Cape Town, de Durbansau de alte locaţii din Africa de Sud. Capacitatea fiecărui tren este de 72 de persoane, iar o excursie de trei zile între Pretoria şi Cape Town costă de la 1.200 pînă la 2.400 de euro.

Prima africană ce a cucerit Oscarul
Frumoasa şi celebra actriţă Charlize Theron (34 de ani) s-a născut într-o localitate de lîngă Johannesburg. Plecată din Africa de Sud la vîrsta de 16 ani, Charlize a devenit prima actriţă africană ce a cîştigat Oscarul, în 2003, pentru rolul din Monster. Este una dintre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, cîştigînd peste 10 milioane de dolari pentru fiecare rol, iar în 2007 a fost aleasă de revista Esquire cea mai sexy femeie în viaţă.

sursa: www.gsp.ro

Comentarii

  1. Salut Sandu,
    De ce scrii asa rar pe blog :) Inainte erai mai activ. Apropo de ce nu chemi la o editie de Arena Publika conducatorii cluburilor din div. A care vor sa promoveze in DN sezonul acesta :) Am in vedere cei de la Gagauzia shi Cosutleni. Merci

    RăspundețiȘtergere
  2. Scriu rar pentru ca nu am timp. Vor fi si conducatorii celor 2 echipe, dar dupa CM

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!
    Daca ai timp, dispozitie si daca evident nu te deranjeaza, introduce te rog blogu' http://valerucio.wordpress.com/ in blogroll-ul tau.
    Cu respect, Valeriu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune