Forfotă în fotbalul moldovenesc

Campionatul Mondial din Africa de Sud a eclipsat total fotbalul moldovenesc, aflat în pauză de vară. De fapt, pauza este doar la nivel de campionat intern. În realitate, în acest intersezon se întâmplă atâtea lucruri interesante despre care ar fi păcat să nu știe lumea. Cel puțin câteva dintre ele mă fac să cred că fotbalul moldovenesc merge înainte și chiar va face un salt spectaculos în sezonul care vine.

În primul rând e vorba de campania de achiziții făcută de Dacia Chișinău. Korgalidze, Șișchin sau Cojocari sunt doar câteva dintre piesele importante cooptate Adlan Șișhanov, care pare a fi un investitor serios și care știe ce vrea de la fotbal. Mai mult decât atât, Dacia este antrenată, deocamdată neoficial de Igor Dobrovolski. Fostul selecționer evită deocamdată semnarea unui contract cu lupii galbeni și am scris mai devreme din ce cauză.

Rapid Ghidighici este o altă echipă cu pretenții în noul sezon. Cel puțin din ce vorbește lumea fotbalului, Rapid pariază chiar pe o clasare superioară Daciei. Iar cantonamentul intensiv făcut de rapidiști în această vară vine ca o confirmare a intențiilor serioase pe care le are Victor Ostap. Sperăm că nu e ceva de moment.

Academia Chișinău l-a adus pe fostul Maradona din Moldova, Sergiu Epureanu. Și pe antrenorul Igor Oprea. Totul neoficial. Dar se va oficializa cât de curând. Asta în condițiile în care Viitorul Orhei a fost achiziționat de un potent om de afaceri care n-a mai avut tangență cu fotbalul. În schimb la conducerea Viitorului vor veni oameni cu experiență, care, zice lumea, au făcut parte din conducerea Daciei.

Să vedem ce surpize vor mai fi până la startul campionatului. Dar deocamdată, lucrurile par a se mișca spre bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune