luni, 14 iunie 2010

Germinator - 4

Nu mi-a plăcut niciodată fotbalul german. Până în 2006, când Klinsmann a reușit să facă o echipă spectaculoasă, cu care a fost la un pas de titlu. Merita mult mai mult Germania să ia Cupa acum 4 ani, dar Italia a fost mult mai norocoasă.

Germania a făcut spectacol aseară în meciul cu Australia, 4-0. A fost cea mai spactaculoasă partidă a Mondialului african din cele jucate până acum. Un 4-0 meritat, după ce cu o zi înainte de meci, nemții s-au dus la cinematograf să vadă filmul ”Terminator-4”. Cine s-a gândit că anume germanii vor salva Mondialul, care până la meciul de aseară a fost departe de ceea ce am așteptat.

Confirmare vin și datele statistice, care arată că din primele 10 goluri ale mondialului niciunul nu a fost marcat de un atacant.

M-a dezamăgit Serbia, bătută de Ghana cu 1-0. Trebuia probabil să țin cont de faptul că africanii joacă la campionatele mondiale un altfel de fotbal decât la Cupa Africii pe Națiuni. Și asta pentru că am mizat pe o victorie a Serbiei cu... 3-0 :)). Ghana poate produce surpiza Mondialului doar dacă nu vor intra din nou în jocurile de culise așa cum s-a întâmplat acum 4 ani.

foto: www.prosport.ro

Un comentariu:

  1. http://alexosipov.blogspot.com/2010/06/fotbalul-este-un-razboi.html

    un articol interesant despre fotbal scris de Ian Buruma

    RăspundețiȘtergere