Sud-americanii visează

În premieră am putea avea un campionat mondial cu 4 echipe sud-americane în semifinale!

Cum se poate întâmpla acest lucru? E simplu. Doar rezultatele contează, pentru că grila e făcută în aşa fel încât Uruguay, Brazilia (Chile), Argentina şi Paraguay pot ajunge în primele 4 echipe ale lumii.

Uruguay e una dintre semifinalistele aproape certe de la Mondialul african. Pentru a ajunge acolo uruguayenii au nevoie de o victorie cu Ghana, ceea ce e foarte posibil. Mai mult decât atât Uruguay pare a fi favorită contra ganezilor.

Brazilia sau Chile joacă meci direct în această seară, aşa că una din ele va fi eliminată. În concluzie, mai departe merge Brazilia (Chile), care va întâlni în sferturi Olanda sau Slovacia. În cazul în care sud-americanii se impun şi în sferturi, vor ajunge în semifinale.

Argentina trebuie să bată Germania ca să-şi asigure prezenţa în semifinale. Cred că meciul dintre cele două va fi finala din sferturi - cea mai interesantă partidă.

Paraguay trebuie să treacă de Japonia mâine seară, iar în sferturi să învingă echipa câştigătoare din duelul Spania - Portugalia. Cam greu, dar nu imposibil, ţinând cont de faptul că Paraguay a câştigat grupa preliminară din America de Sud, clasându-se în faţa Braziliei şi a Argentinei.

Aşadar, în cazul în care zeiţa Fortuna va fi de partea sud-americanilor, în semifinale am putea avea următoarele două dueluri: Uruguay - Brazilia şi Argentina - Paraguay. În aceste condiţii nu este exclusă o finală dintre Brazilia şi Argentina, dar şi una dintre Uruguay şi Paraguay. Să vedem ce va fi.

Comentarii

  1. As vrea sa vad Ghana in semifinale. Africa ar merita sa aiba, in premiera, o echipa in careul de asi.
    Argentina cred ca e favorita in partida cu Germania, iar Brazilia sau Chile vor avea o misiune foarte grea cu Olanda, batavii jucand un fotbal ce pe mine ma surprinde prin exactitatea sa. Pe ultimul culoar, mi-e greu sa cred ca Paraguayul ar putea bate si Japonia si pe una dintre reprezentatele peninsulei Iberice. Oricum, echipele sud-americane au facut o figura foarte frumoasa pana acum.

    Si cum a iesit Anglia, cred ca mi-as dori o echipa latino-americana sa triumfe, inafara Brazilia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si ar fi pe merit! sud americanii au incercat sa joace fotbal, sa atace, sa marcheze...iar europenii au pus accent excesiv pe tactica!
    Sunt sigur ca o echipa din america de sud ia titlul

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul merge logic spre o finala Olanda - Germania. Dar as dori o finala Olanda - Paraguay in care cistigatoare va iesi sigur Paraguayul

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune