90.000 de euro premiu de calificare

Dacia şi Olimpia vor încasa câte 90 de mii de euro de la UEFA pentru calificarea în turul doi preliminar al Europa League. O sumă frumoasă care constituie, neoficial, cam a treia parte din bugetul unei echipe de Divizia Naţională.

90 de mii însă nu este suma netă obţinută de cele două echipe. Şi asta pentru că fiecare dintre ele a cheltuit în jur de 25 de mii de euro doar pentru deplasările din Azerbaidjan, respectiv Muntenegru. Plus la asta primele pentru jucători, dar şi cheltuielile de organizare europeană în cazul Daciei.

Dacă facem un calcul Dacia a ieşit în plus faţă de Olimpia, chiar dacă a cheltuit mai mult pentru organizare. În primul rând Dacia a câştigat mult mai mulţi bani din vânzările de bilete, iar la capitolul imagine chişinăuienii cred că au ajuns brandul numărul 1 în capitală, luând faţa Zimbrului. Şi în al doilea rând, Dacia a plătit mai puţin pentru chiria stadionului Zimbru graţie contractului de chirie, de lungă durată, pe care îl au cu gruparea din strada Butucului.

Partea proastă este că banii de la UEFA vor veni abia la sfârşitul sezonului, adică în primăvara anului 2011. Până atunci patronii trebuie să scoată leuţul din buzunar.

Pentru cei ce nu cunosc, vreau să vă spun că banii de la UEFA vin pe contul Federaţiei, care la rândul ei transferă banii pe conturile cluburilor. De multe ori Federaţia a acceptat să plătească în avans cluburilor, fiind sigură de faptul că UEFA îşi va onora obligaţiunile. Cel mai mult de astfel de gesturi a beneficiat Nistru Otaci. De altfel, Federaţia a plătit în această vară şi o datorie mai veche a otăcenilor către Zimbru, pentru chiria stadionului (circa 20 de mii de euro), doar ca Nistru să poată trece licenţierea.

Sheriff Tiraspol este clubul moldovenesc care a câştigat cei mai mulţi bani într-un sezon de cupele europene. Anul trecut tiraspolenii au încasat peste 3 milioane de euro în urma participării în grupele Europa League.

Comentarii

  1. Daca Dacia si Olimpia isi intaresc atacul, atunci ar avea sanse mari sa treaca de adversari si sa incaseze sume mult mai mari care ar putea fi reinvestite in constructia propriilor baze sportive. Foarte mult mi-a placut cum joaca Olimpia in linia mijlocie. De Dacia nu pot spune multe, au jucat in defensiva dupa eliminare. Iskra pina cind ramine o enigma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Olá Sandu! Passando para te desejar uma ótima semana e dizer que o teu espaço continua muito bonito e interessante. Não comento sobre o assunto, porque não conheço o futebol de vocês.

    Abraços,

    Furtado.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune