Arbitrul Busacca a fost trimis acasă pentru că nu a ascultat de ”tata”

FIFA l-a scos ţap ispăşitor pentru eliminarea sud-africanilor pe arbitrul elveţian, căruia i s-a imputat că n-a dat ofsaid la faza care a precedat penaltyul uruguayenilor.


În realitate însă Busacca a fost trimis acasă pentru că nu a ascultat de conducătorii cei mari de la FIFA și nu a ajutat Africa de Sud, țara gazdă, să treacă în faza optimilor. Cunoscut drept arbitrul de buzunar al FIFA, Busacca le-a ieșit pentru prima dată din cuvânt și riscă să plătească scump, poate chiar cu cariera.

Cel mai bun arbitru din lume în 2009
Massimo Busacca a luat-o pe urmele gafeurilor Jorge Larrionda şi Roberto Rosetti, fiind expediaţi acasă mai devreme decât s-ar fi așteptat. Ultimul său Mondial din carieră s-a terminat după un singur meci…


Protejat până acum de FIFA, Busacca și-a permis mereu să facă ce vrea, pe lângă ceea ce i se cerea. Astfel acum un an, fiind delegat la un meci din campionatul Qatarului, elveţianul a făcut un gest incredibil! La capătul unei faze de atac finalizate cu un corner, Busacca s-a oprit pur şi simplu în marginea careului de 16 metri şi a urinat pe gazon fără nici un pic de jenă, şocînd asistenţa prezentă la stadion.

Elveţianul şi-a cerut ulterior scuze pentru gestul său, motivînd că nu se mai putea abţine în timpul jocului şi adăugînd că are nişte probleme medicale ce au necesitat această "soluţie".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune