vineri, 2 iulie 2010

Arbitrul Busacca a fost trimis acasă pentru că nu a ascultat de ”tata”

FIFA l-a scos ţap ispăşitor pentru eliminarea sud-africanilor pe arbitrul elveţian, căruia i s-a imputat că n-a dat ofsaid la faza care a precedat penaltyul uruguayenilor.


În realitate însă Busacca a fost trimis acasă pentru că nu a ascultat de conducătorii cei mari de la FIFA și nu a ajutat Africa de Sud, țara gazdă, să treacă în faza optimilor. Cunoscut drept arbitrul de buzunar al FIFA, Busacca le-a ieșit pentru prima dată din cuvânt și riscă să plătească scump, poate chiar cu cariera.

Cel mai bun arbitru din lume în 2009
Massimo Busacca a luat-o pe urmele gafeurilor Jorge Larrionda şi Roberto Rosetti, fiind expediaţi acasă mai devreme decât s-ar fi așteptat. Ultimul său Mondial din carieră s-a terminat după un singur meci…


Protejat până acum de FIFA, Busacca și-a permis mereu să facă ce vrea, pe lângă ceea ce i se cerea. Astfel acum un an, fiind delegat la un meci din campionatul Qatarului, elveţianul a făcut un gest incredibil! La capătul unei faze de atac finalizate cu un corner, Busacca s-a oprit pur şi simplu în marginea careului de 16 metri şi a urinat pe gazon fără nici un pic de jenă, şocînd asistenţa prezentă la stadion.

Elveţianul şi-a cerut ulterior scuze pentru gestul său, motivînd că nu se mai putea abţine în timpul jocului şi adăugînd că are nişte probleme medicale ce au necesitat această "soluţie".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu