Blestemul lui Maradona

Germania - Argentina 4-0

Îngenunchiat. Regele fotbalului nu a fost niciodată umilit în halul ăsta. Argentina plânge nu pentru că a fost eliminată de la campionatul african. Argentina plânge pentru că Germania i-a dat o palmă lui Maradona - regele şi Dumnezeul fotbalului. O mare durere care va trece greu, dacă va trece.

Maradona a fost umilit în 1990, nu acum. Atunci, într-o finală (a doua consecutivă) cu Germania, şefii fotbalului au decis din oficiu că Matthaus şi Brehme merită mai mult Cupa Mondială decât Maradona şi Canigia. Ultimul a fost suspendat pentru marea finală. O finală câştigată de nemţi dintr-un penalty inventat de arbitrul mexican Edgardo Codesal Mendez. De altfel, ca să vă convingeţi că nu este o părere subiectivă, acel arbitru mexican a eliminat doi jucători argentinieni în finala de pe Stadio Olimpico din Roma, pe Pedro Monzon (min.65) şi Gustavo Dezotti (min. 87).

De atunci, Germania elimimă a doua oară Argentina în sferturi. Acum 4 ani la penaltyuri, chiar dacă sud-americanii au fost mult peste nemţi. Atunci, însă, germanii nu puteau să nu se califice. Erau gazda unui turneu final pe care l-au organizat impecabil. Spun asta din propria experienţă pentru că am avut ocazia să particip şi eu la acel turneu.

Îmi pare rău de Maradona. Cred că este singurul meci pe care l-a pierdut fără drept de apel. Dacă intra pe teren măcar 10 minute la 1-0 poate schimba cumva soarta partidei. Îl avea acolo pe Messi. Un jucător magnific despre care au crezut toţi că este mai mare ca Maradona. După cum s-a văzut e mic. Mult mai mic decât cel care a făcut Argentina campioană mondială în 1986.

Campionatul stupizelor continuă.

foto: http://marsania.blogspot.com/

Comentarii

  1. Cu tot respectul pentru Maradona, Loew l-a surclasat! Meciul l-a pierdut în primul rând Maradona!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu, mania cu Messi e falsa. argentinianul are in spate, la Barcelona, pe Xavi, Busquet, Iniesta si altii care lucreaza pentru el... in echipa Argentinei nu are pe nimeni. slabiciunea analsitilor sportivi e ca ei ignora contextul de club, cu specifiul lui si-l transleaza automat in contextul echipei nationale unde nu intotdeauna e asa...s-a vazut si cu Cristiano Ronaldo care a fost o umbra si cu Rooney...Messi e prea glamuros pentru a juca fotbal de echipa crede ca toata echipa trebuie sa alerge pentru el. nemtii au alergat in dragi: Muller a marcat gol, a fost si in aparare, la fel si Schweinsteiger... Mesii putea invata ceva de la Forlan care n-a asteptat sa-i creeze cineva ocazii ci si le-a creat singure, si a mai creat si pentru altii. mai e si o nebunie in metoda de a construi echipa a lui Maradona: Samuel de la Inter a stat pe banca, Veron la fel. Maradona credea ca e la fel de bun ca antrenor precum a fost jucator..n-a fost sa fie. sper sa-i fie buna lectia.

    cat priveste teoriile conspirationiste anti-argentiniene, astea nu tin, meciul din 1990 a fost cea mai urata finala, in care argentinienii si germanii s-au intrecut sa comita faulturi, Monzon era sa-i rupa piciorul lui Klinsmann (nu era un atac la minge ci in picioare, drept ca neamtul a facut ceva spectacol dar faltul era pe loc), Sensini chiar l-a atins in cadere pe Voller, asa ca penalti-ul nu a fost inventat, iar Dezotti era sa-l gatuie pe Kohler...un meci oribil, dar nemtii au fost mai insistenti, argentinienii mai spectaculosi dar pana una-alta rezultatele in fotbal se masoara in goluri, nu in cine-i mai bun...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune