Cel mai tare campionat din istorie


Am început să scriu cu două zile în urmă un material despre campionatul Moldovei de fotbal, care a demarat sâmbătă. Părerea mea că acesta va fi cel mai tare campionat din istorie și explic de ce. Sunt mai multe cauze, iar eu le voi enumera pe cele mai importante, în opinia mea. Așadar.

1. Sheriff a dat înapoi în comparație cu ceilalți ani. A adus jucători ieftini sau la final de contract. I-a dat în schimb pe cei mai buni. I-a vândut am vrut să spun.

2. Dacia a adus jucători de valoare pe care îi plătește regește, iar aceștia vor face tot ca să arate că-și merită banii.

3. Dacia și-a tras și conducere administrativă care gândește (Marcel Moraru), dar și tehnică, care să corespundă politicii ”editoriale” (Igor Dobrovolski).

4. Coaliția Dacia - Academia - Olimpia. Pun pariu că Dacia va lua toate punctele cu celelalte două în cazul în care se va bate la titlu, iar Dacia se va bate. Acum Dacia și Sheriff sunt în poziții egale: fiecare cu sateliții săi.

5. Rapid Ghidighici, în cazul în care îl va aduce manager general pe Petru Efros. Rapidul va ajunge o echipă de temut, care va încurca socotelile multora.

6. Milsami Orhei, surpriza competiției, care acum 2 săptămâni nici măcar nu era luată în calcul. Pur și simplu nu se vorbea despre Orhei. Acum lucrurile s-au schimbat, iar Milsami, la fel ca și Rapid, va face zile fripte favoritelor.

7. Adlan Șișhanov. Locomotiva care a pornit trenul. Cu toate defectele lui, Șișhanov este cel care a pornit fotbalul moldovenesc din loc. Intuiția îmi spune că cele mai tari ieșiri ale acestui personaj vor veni pe parcursul campionatului. El va fi și cheia acestui campionat.

foto: Boris Harcenco
www.football.md

Comentarii

  1. But where is Zimbru?:D:D:D sper sa ai dreptate Sandule,desi nu prea vad care este baza si temelia acestui campionat...

    RăspundețiȘtergere
  2. cel cel mai echilibrat poate, ca valoare insa este foarte jos...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca va fi cel mai tare campionat! oricum a fost tare sau nu ... vom vedea peste un an cind echipele moldovenesti vor evalua in cupele europene or asta si va fi examenul care va arata nivelul adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu de ce nu ai scris despre Zimbru care poate face o figura frumoasa in viitorul campionat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va fi cel mai tare tinand cont de numarul echipelor cu valoarea apropiata.

    Ce tine de Zimbru. Este o echipa care va fi tot timpul in top, doar ca Zimbru nu s-a remarcat prin nimic in aceasta vara, ba mai mult, a si pierdut cativa jucatori importanti. E greu sa faci fotbal fara bani

    RăspundețiȘtergere
  6. sherif va lua si anul acesta campionatul. cronica facuta de mosneag pe blogul sau pare mai realista decat comentariul tau. entuziasmul tau vine probabil acum la inceput de sezon, dar o sa te calmezi pe parcurs :))

    RăspundețiȘtergere
  7. dacei ii va lua ceva timp pina se va gasi primul 11 ideal. Apropo Korgalidze va fi cel mai bun pasator din DN asemeni lui Xavi. din centrarea lui a venit si acest gol inscris de negrescu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut punctul 5 a d-lui Harcenco)) Da, numai si numai daca il va aduce pe Efros, Rapidul va face treaba :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit mai atent, numai foto is ale lui.
    Chiar serios crezi ca Efros e in stare sa faca ceva serios? Nu sunt cunoscut personal cu el, dar face o parere de un om...care mult vorbeste si putin face. Imi aduc aminte acele scandaluri de 2 bani la alegerea presedintelui FMF si conferinta lui de pe moldfootball, unde raspunde intr-o limba schimonosita, ori raspunde in limba de stat, ori in rusa)
    Daca tot am inceput acest subiect, duc tratative acei de la Rapid cu Efros?

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut, John
    Multa lume si-a creat impresii false despre Petru Efros, bazandu-se pe ce barfeste lumea.
    Eu vreau sa-ti spun 2 lucruri ca sa fiu laconic:
    1. Efros este hulit de oameni de fotbal pentru ca il invidiaza si pentru ca spune lucrurilor pe nume, ceea ce nu place
    2. Efros este un manager de club foarte bun, poate cel mai bun din Moldova si cu siguranta unul dintre cei mai buni antrenori din Moldova.

    Iti spun aceste lucruri din propria experienta, pentru ca am lucrat alaturi de el si il cunosc foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Juventin
    Sandule numai de la Sheriff cu Dinamo am venit,si putin dar nu sunt deacord cu afirmatia ta care precizeaza o lupta egala intre Dacia shi Sheriff!Iti argumentez prin faptul ca Tiraspolenii au jucatori la perspectiva cur ar fi Adamovic,Vranies, si asa mai departe cu exceptia lui Vaja!Dacia insa nu are o scoala,e un proiect neterminat dar cu ambitie,oricum consider obiectiv ca Dacia s-a apropiet de Sheriff dar insa ii foarte departe!

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut, Juventin
    oricum va fi cel mai interesant campionat. vei vedea

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu spun ca va fi slab,dar oricum speranta spre Dacia mi se pare mizera directia nui acolo unde trebuie,logika sa ei jucatori de 35 32 de ani precum ei fac?

    RăspundețiȘtergere
  14. Sandu, de ce sa fim laconici, e un blog unde se poate de discutat, de deschis ochii oamenilor ;) Si loc parca este :D
    Impresii false despre Efros, probabil, dar de unde se creeaza ele? Nu tot el le face? Sa presupunem ca asa ii e firea, dar nu asa un presedinte de federatie vrem sa avem noi, care se arunca cu cuvinte in vint... E foarte greu sa devii presedinte FMF, indeosebi ca nu prea vor sa ti-l dee, acest loc ;) Fapte si numai fapte vorbesc pt un om ce tinde la asa un post.
    Juventin, crezi ca va avea aceeasi motivatie ca la meciul de azi, Sheriff, in divizia nationala? Crezi ca va putea lua usor toate punctele puse in joc (aici cad de acord cu punctul 4)? Am mai scris, inaintea meciului de azi in CL, ca Sosnitkii ca antrenor e slab, si nu prea am sperante in el...
    Dacia sper sa traga concluziile din meciurile cu Kalmar, ca la moment nu prea corespunde ce arata pe teren, si ce fac managerii pt promovarea clubului. Voi crede in acest proiect, ca unul de mai lunga durata, dupa construirea cel putin bazei, dar total acord cu punctul 7

    RăspundețiȘtergere
  15. John Doe,Sheriffu si fara antrenor liber preia campionatul in minile lor,fie cu mine sau cu tine sau cu un alt amator al fotbalului acolo spoate si fara antrenor sa joci,insa pe arena internationala gindirea strategica a lui antrenor joaca un rol foarte important in psihologia echipei.Noi doar toti asteptam o minune in DN dar mi se pare ca Sheriff ii departe departe de acelelalte echipe.Oricum daca Rapid,Oli,Milsami,Zimbru,Dacia,Iskra or lua puncte cu Tiraspolenii apoi o sa fiu complet deacord cu punctul 5,6,7, dar bazat numai pe un colaj din fiecare punct prima propozitie!

    RăspundețiȘtergere
  16. Juventin, nu e totul asa de simplu cum pare. Antrenorul face echipa, alege jucatorii , participa nemijlocit si la selectie, cum n-ai da, mult depinde de antrenor. Poate va progresa Sosnitkii ca antrenor, is primii pasi ai lui, e una sa fii antrenor secund cind nu raspunzi practic de nimic, si alta e sa fii antrenor principal, cind ti se cer rezultate...
    E clar ca nu trec ei de Zagreb, nu le va merge chiar in fiecare an ca cu Slavia. Sunt de acord cu tine ca Sheriff e cu mult peste celelalte echipe, dar nici nu spune nimeni ca Dacia sau Zimbru iau titlul) Eu sper la un campionat mai interesant, cu mai multa intriga, sa nu fie clar pe la mijlocul campionatului ca Sheriff e iarasi campion si diferenta de la locul 2, 20 de puncte)

    RăspundețiȘtergere
  17. John,
    nu vreau sa ma transform in avocatul lui Efros. O singura intrebare vreau sa-ti pun: care sunt cuvintele cu care s-a aruncat in vant?

    Juventin,
    de acord, politica de transfer a Daciei lasa mult de dorit. Daca tot investesc atat de mult, ar fi fost cazul sa aduca jucatori mai buni

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu vreau sa ne adincim in aceasta intrebare, a lui Efros, dar daca intrebarea a fost pusa... Uite printre primele ce imi amintesc e inaintea alegerilor, multe discutii ca va cistiga si va deveni presedinte FMF, dupa ce a pierdut, am asteptat dovezi de coruptie a presedintelui actual, tot le asteptam.
    Nu sunt la curent cu ce era in Besiktas, dar multi oameni au ramas nemultumiti de dumnealui, si stii cum e vorba aceea cu focul si fum)

    RăspundețiȘtergere
  19. ba spui ca efros e cel mai bun antrenor,ba e cel mai bun manager..mai lasatil bre atita pe efros....unde e el si ce face si la ce rezultate a ajuns....ba e antrenor,ba e agent,ba presedinte fmf vrea sa devina....nici cum nu se poate decide cine vea sa fie,sau de toate cite putin....poate sa mai candideze la postul de presedinte al tarii,poate acolo o sa mearga,un vot precis ca o sa-l aiba de la sandu grecu..asa e ????

    RăspundețiȘtergere
  20. Dobrii vecer gospodin Sandu! otvetite mne
    pojaluista na sleduiushie voprosi:
    s cego vi reshili, cto Dacia polucit vse punkti Akademii i Olimpii?? scego vi reshili cto sushestvuiet koalitia Dacia-Olimpia-Akademia??

    RăspundețiȘtergere
  21. Esli vam izvestni kakie-to uslovia dogovorenosti mejdu etimi klubami, prosim vas podelitisea s nami vashimi predanimi citateleami etoi informatiei !! Bolishae prosiba k vam ne ignorirovati moe soobshenie i dati polnii otvet na voprosi!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Dobrii vecer gospodin Sandu! otvetite mne
    pojaluista na sleduiushie voprosi:
    s cego vi reshili, cto Dacia polucit vse punkti Akademii i Olimpii?? scego vi reshili cto sushestvuiet koalitia Dacia-Olimpia-Akademia?? Esli vam izvestni kakie-to uslovia dogovorenosti mejdu etimi klubami, prosim vas podelitisea s nami vashimi predanimi citateleami etoi informatiei !! Bolishae prosiba k vam ne ignorirovati moe soobshenie i dati polnii otvet na voprosi!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune