De ce nu se dispută Supercupa în Moldova?

200 de mii de dolari va plăti Federația de fotbal doar pentru arbitraj în noul sezon!

La Arena Publika de aseară, directorul echipei Rapid Ghidighici, Ion Poalelungi, a declarat că o echipă din Divizia Națională achita anual peste 12 mii de dolari doar pentru taxa de arbitraj. În condițiile în care Federația de fotbal și-a asumat integral toate cheltuielile de arbitraj, iar în Divizia Națională vor fi 14 echipe, asta înseamnă că FMF va scoate din contabilitate circa 200 de mii de dolari doar pentru onorariul arbitrilor. O sumă importantă în condiții de criză. În plus, nu pot să mă abțin și să reamintesc că ideea de a plăti arbitrajul în locul cluburilor am dat-o pe acest blog. Acum nu știu dacă FMF s-a inspirat de aici sau nu...

În altă ordine de idei, nu înțeleg de ce Federația nu organizează meciul pentru Supercupa Moldovei, chiar dacă Sheriff a reușit eventul, câștigarea campionatului și a Cupei. În România, de exemplu, CFR Cluj a câștigat ambele trofee, dar Supercupa oricum s-a dusputat. În rol de adversar pentru clujeni a fost echipa de pe locul 2 în campionat, Unirea Urziceni. CFR a luat trofeul la lovituri de departajare, iar suporterii au avut satisfacția unui meci spectaculos, încheiat în timpul regulamentar cu 2-2. Altceva este că înainte de meci, oamenii de fotbal au polemizat mult pe faptul că adversara Clujului a fost echipa de pe locul doi în campionat și nu finalista Cupei (FC Vaslui), cum și-ar fi dorit unii.

Îți dorești și tu Supercupa Moldovei în fiecare an?
Spune-ți părerea în ”comentarii”

Comentarii

  1. Ar fi bine sa avem shi noi superkupaaa ))

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Sandu!

    Ar fi ok sa existe si in Moldova SuperCupa, un deliciu fotbalistic inainte de inceperea sezonului... Dar eu am alte 2 intrebari:

    1. Nu tin minte sa imi fi raspuns cat castiga fluierasii in Moldova. Nu stiu daca te-ai interesat sau nu... dar te rog mult.

    2. Meciul nu a fost asa spectaculos. 4 goluri marcate ca urmare a unor erori. In rest 0 ocazii si spectacol, cum ai zis tu. Spectacol a facut MM Stoica pe tunel, in Zona Mixta, in parcarea stadionului si la iesirea din parcare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atata timp cat se poate de vazut fotbal, de ce nu?

    Totusi, poate pana se gandesc cei de la federatie sa organizeze si Supercupa, mai apare in Moldova vreo "echipa de fotbal", ca de nu, atunci nu ar fi decat inca o modalitate de imbogatire a vitrinei cu trofee pentru cei de la Sheriff.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandule, eu am o alta propunere pe care, prin pozitia pe care o ai, ESTI IN MASURA SA O REALIZEZI.
    De ce nu ai incerca organizarea unui meci de genul celui dintre Anglia si Scotia din cadrul Turneului celor Sase Natiuni - CALCUTTA CUP?
    Cred ca un meci anual intre campioana RM si campioana RO ar fi ceva care ar putea sa servesca si altor interese decat cele pur fotbalistice. Parerea mea umila, ca un astfel de meci ar umple in fiecare an Stadionul National din Bucuresti sau Chisinau, indiferent de numele campionaelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. E corect sa fie desfasurata super cupa, chiar daca la moment tot Sheriff s va inbogati cu trofee.. :( probabil cei de la federatie sau saturat de suprematia Sherifului :)

    dar si un meci dintre campiona RM si RO e binevenit, ba as spune ca e si mai super daca sar juca amicale mai multe in Chisinau cu echhipe mai renumite, ar stirni mult interes din partea microbistilor.. sa fie doar dorinta din partea administratiei cluburilor..

    RăspundețiȘtergere
  6. eu spun ca o idee buna este ca un asemenea meci sa se dispute la chisinau. ma refer la supercupa romaniei. desi la anul sigur nu se va intampla asta, pt. ca in primavara se va inaugura noul stadion national si sigur se va juca acolo supercupa romaniei...

    RăspundețiȘtergere
  7. ce se aude de meciul Dacia -Calmar?
    aratati online?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ion, un arbitru la centru in Divizia Nationala are 2500 de lei impozitabili. Un asistent 1750 lei impozitabil. Plus mai este al patrulea oficial, care nu stiu cat primeste, plus observatorii.

    Meciul Dacia - Kalmar Publika TV NU-L transmite in direct si nici inregistrat. E un subiect aparte de discutat. Tot ce pot sa-ti spun acum este ca meciul a picat din cauza unor oameni care s-au bagat in fotbal fara sa stie ce este asta fotbal, iar altii s-au bagat sa transmita meciuri fara sa stie ce inseamna transmisiune de meciuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie nu-mi place ideea de SuperCupa intre locul 1 si 2. SuperCupa are la baza conceptul de meci intre doua castigatoare. Ori locul 2 nu e castigator, poate doar moral.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune