Dumitru Graur va comenta meciul Dacia - Zeta


În urmă cu câteva minute Publika TV a ajuns la un acord cu celebrul comentator de fotbal Dumitru Graur, care va veni la Chişinău să comenteze meciul Dacia - Zeta.

Dumitru Graur, în vârstă de 63 de ani, este originar din Bucureşti. A fost primul redactor-şef al primei redacţii sportive TV din România la TVR. Este fiul lingvistului Alexandru Graur.

A absolvit în anul 1971 Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS), specializarea fotbal şi antrenor, categoria a III-a. După facultate s-a angajat la cotidianul Sportul, unde rămâne până în anul 1974. Din 1974, până în anul 1984, a lucrat la Flacăra, revista condusă de poetul Adrian Păunescu.

Între anii 1984-1997 este angajat la TVR, iar începând din 1990 este redactorul-şef al redacţiei sport în cadrul aceleiaşi televiziuni. În perioada activităţii desfăşurate în cadrul TVR a comentat sute de transmisii sportive, multe din ele fotbalistice, dar şi altele pe teme de atletism, automobilism, handbal.

Începând cu anul 1997, an în care părăseşte televiziunea română, este director al departamentului sportiv în cadrul televiziunii Prima TV.

În anul 1999 părăseşte Prima TV şi activează ca şef al departamentului sportiv la Antena 1, iar din 2001 până în 2005 este directorul cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor.

În prezent activează la Telesport.

A fost premiat cu mai multe premii pentru întreaga sa activitate, dintre acestea cele mai importante sunt Premiul „Sebastian Domozină” (2002) şi Premiul „Ioan Chirilă” pentru presă.

Comentarii

  1. tare de tot oameni buni , bravo!

    sandule va transmite publika si in regim online pe site meciul?

    RăspundețiȘtergere
  2. sandule doar Dumitru Graur sau si tu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Meciul va fi transmis online pe
    www.publika.md
    www.moldfootball.com
    www.fcdacia.md

    Va comenta doar Dumitru Graur
    Eu voi avea editii speciale cu invitati direct de la stadion inainte de meci, in pauza si dupa meci

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Scriem si noi care e sursa articolului daca tot il avem luat cu copy/paste? Ca sa nu mai intreb despre acest stil de a "produce" continut online?!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune