vineri, 2 iulie 2010

Felipe Melo înger şi demon

Finala Brazilia - Olanda 1-2 s-a jucat. Istoria s-a scris. A scris-o Felipe Melo. În 3 episoade.

Episodul 1. Felipe Melo inventează o pasă de manual pentru Robinho, care deschide scorul. O pasă fabuloasă de la centrul terenului, pe jos, la întâmpinare, care a surprins toată defensiva batavă şi care l-a lăsat pe Robinho singur cu portarul Stekelenburg. O pasă pe care doar un brazilian putea s-o dea. O fază reinventată şi readusă din fotbalul romantic, care se juca acum 50 de ani. Un gol din două atingeri: prima în propria jumătate de teren (Felipe Melo) şi a doua în preajma careului advers (Robinho).

Episodul 2. Felipe Melo îl împiedică pe propriul portar, Julio Cesar să respingă o centrare a lui Sneijder şi deviază balonul în proprie poartă. Autogol a lui Melo, care o readuce pe Olanda în joc. Un autogol stupid de vreme ce nu era niciun adversar lângă el care să-l încurce. În plus, cred că şi Julio Cesar i-a strigat să lase balonul, ceea ce Melo nu a făcut.

Episodul 3. Felipe Melo este eliminat în minutul 73 pentru un fault brutal la Robben.

Culmea este că selecţionerul Dunga a decis în ultimul moment să-l titularizeze pe Felipe Melo în detrimentul lui Elano.

Istoria s-a scris. Olanda este în semifinale! Prima semifinalistă din Africa de Sud. Din nou prima! Olanda - adversara Moldovei din preliminariile care încep în toamnă.

2 comentarii:

  1. Sa inceapa de pe acum nationalii nostri sa-si gateasca crampoanele ca vor juca cu campioana mondiala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa am zis si eu :))
    Ar fi superb sa vedem campioana mondiala la Chisinau

    RăspundețiȘtergere