Milsami. De unde provine și cine este patronul

Noua denumire a echipei din Orhei, Milsami, a stârnit nedumeriri în rândurile suporterilor, care s-au întrebat, logic, ce o fi însemnat asta și de la ce provine. Și eu la rândul meu am fost foarte curios să aflu. Într-un final, am discutat astăzi cu unul dintre apropiații patronului echipei, care m-a lămurit.


MILSAMI provine de la numele patronului și a rudelor acestuia (asemănător cu Lilcora). Ce știu sigur este că în denumire sunt incluse inițialele patronului și ale tatălui noului proprietar a fostei echipe Viitorul Orhei, Ilan Șor. Cine este Ilan Șor? Un tânăr om de afaceri, în vârstă de 23 de ani, proprietarul companiilor ”Dufremol” (afaceri în sistemul duty-free) și ”Klassika Asigurări”, dar și președintele ORT-Moldova.

Mai sus vedeți în miniatură emblema clubului. Un vultur care ține un balon de fotbal pe litera M. Deasupra o coroană regească.

Totuși, cuvântul ”milsami” apare în câteva limbi și culturi din lume. De exemplu, în antichitate, în Persia, Milsami era nume de bărbat. Iar în Polonia, în prezent, milsami este una dintre piesele tehnice ale unui avion. În Tunisia sunt și astăzi persoane pe care le cheamă Mil Sami.

Milsami va juca primul meci în Divizia Națională duminică, la Ghidighici, cu Rapid din localitate. Începutul partidei la ora 18.00.

Comentarii

  1. Sandu, ceva schimbari in afara de schimbarea denumirii si emblemei vor fi? Se vor face ceva investitii? Suma tranzactiei, intimplator, nu o stii?)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut John
    Suma a fost una simbolica. Cei de la Orhei mai degraba au vrut sa scape de club pentru ca nu puteau sa-l finanteze.
    Schimbari sunt, noi am facut o stire la Publika despre schimbari. Au venit Adrian Sosnovschi si Mendizov de la Zimbru, Onila de la Turan (Azerbaidjan), veteranul Iura Osipenco de la Iskra, etc. In plus, sunt in probe un sir de jucatori din Romania si unul chiar din Spania, care a crescut in Brazilia si are scoala braziliana de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu,e adevarat ca la probe se afle,sau la contract sau antrenez la Milsami Novitchi si Iavorschi-fosti jucatori Lokomotiv Moskova?

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii, campionatul din acest an pare a fi unul interesant, Dacia cu investitiile lor si cu PR la fiecare pas, Sheriff cam slabit si cu Sosnovschi antrenor(in care nu prea am incredere), Olimpia care va trebui sa demonstreze ca nu in zadar anul trecut a luat locul 3, Iscra- echipa enigma, Rapid daca va arata acelasi joc ca la sf de campionat va da bataie de cap multor echipe, si inca si Milsami... Pina la urma vedem ce va iesi, sper ca cel putin sa nu fie asa un decalaj intre prima echipa si restul)

    RăspundețiȘtergere
  5. John Doe
    nu trebuie sa uiti de academia,echipa joaka ku aceasi jucatori+Epureanu,kred ka Academia tot va fi o surpiza acestui campionat

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt eu sigur ca Academia va face un sezon bun... nu stiu ce obiective au, dar in primii 10 cred ca vor fi) Mie, personal, imi va fi mai interesant sa urmaresc dupa echipele nou promovate in divizia nationala, decit dupa Academia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa parerea mea este o echipa "odnodnevka". Se va satura baiatul de fotbal si va muri echipa.
    Urasc asemenea oameni, in loc sa contribuie la o echipa, ei isi fac propria jucarie, cu denumirea care le trasneste prin cap. Si astfel echipele se nasc si mor intr-un an-doi.
    FMF ar trebui sa ceara garantie de la asemenea "biznesmani" cel putin pe 5 ani ca au cu ce intretine echipa. Vad in acest Milsami un nou Besiktas. Scuze Sandu daca nu iti voncine parerea mea.
    Mai bine sa nu apara echipe noi in genere decat sa existe un sezon. E o rusine.

    RăspundețiȘtergere
  8. PS. Denumirea echipei trebuie sa reflecte interesul unui grup larg de oameni, care rostind denumirea clubului il asociaza cu regiunea in care traiesc, cartierul orasului, tara s.a.m.d., dar nu denumirea unui mosh Sula.
    Cand vine alt patron la echipa el iarasi va schimba denumirea, si tot asa la nesfarsit ... mizerie nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Parerea mea personala ca mai bine ar lasa tot aceeasi denumire Viitorul mai ales ca nimeni nu mai are asa denumire in RM !

    Sunt cu multi deacord de aici echipa de un sezon !

    RăspundețiȘtergere
  10. de risul curcilor asemenea gesturi,deja becali e depasit cel putin ala nu a skimbat denumirea stelei dupa privatizare in Becalonia,Becalia etc...

    RăspundețiȘtergere
  11. eu sunt de acord as dori ca denumirea VIITORUL SA RAMIE ASA CUM A FOST,IN PRIMU RIND EO DENUMIRE INTTRESANTA SI CHIAR CU UN VIITOR BUN ,daca vor gasi investitori buni care inreadevar iubescacest sport precum e fotbalul,voi fi foarte bucuros daca vom avea o echipa de fotbal si la ORHEI,d ar fi o rusine daca nu am avea echipa de fotbal intrun oras asas de mik si un oras asa de curat si mai ales ca suntem la 45km de capitala.STIM foarte bine ca ILAN SOR E UN BUSSINESMANN care doreste s afaca lucruri bune si cred eu ca se tine de cuvint paina acum ce a facut ,s[peram sa avem o echipa buna din toet punctele de vedere ,si cine stie poate aceasta echipa pe viitor ne va bucura cu succese in EUROPA LEAGUE SAU LIGA EUROPEI.SUCCESE PRESEDINTELUI SI SICCESE ECHIPEI MILSAMI....

    RăspundețiȘtergere
  12. Ну держитесь все...пришел FC Milsami-Orhei....вчера мы победили за явным преимуществом Рапид....у нас отличный слаженный амбициозный коллектив...мы себя еще покажем...вперед Оргеев!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. FC Khuisvami. Asta trebuia sa fie denumirea. Vad ca tot rusii fac si dreg in Moldova...

    RăspundețiȘtergere
  14. Бык ты тупой....езжай на прошивку...там тебе самое место,а не в инете!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Milsami e the Best!!! viitorii campioni!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Fie ce nu a fi denumirea a fost Raut, apoi Orhei apoi Viitorul, acum Mulsami, e denumire interesanta eu zic ca cu banii care ii baga putea sa scrie ce vrea , important e sa fie rezultat si cei care baga bani in fotbal sa o faca nu cu scopul sa scoata profit peste un an doi caci in fotbal banii vin cu valoarea si experienta clubului, ceea ce nu vine azi miine, important sa bage bani pentru dezvoltarea fotbalui in Orhei Moldova, caci multi s-au saturat de dominatia Sherif, ce la noi nu sunt oameni cu bani care ar putea investi in fotbal, iata daca Plahotniuc ar dori sa opreasca vorbele despre mafie sa cumpere un club de fotbal si sa aiba succese cu el o sa vedeti ca din mafiot peste noapte o sa fie cel mai iubit dintre paminteni va asigur, fotbalul nu e doar un sport e ceva mai mult e o cultura...succese...si ma bucura ca sunt oameni care baga bani in fotbal cel ce a inteles la 23 de ani unii nu inteleg la 50 de ani...banii sunt pentru a face bani si p\u dezvoltare,progres nu doar pentru asi umple cheremul personal...BAFTA ORHEI Forza Molodva !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. MILSAMI E CEA MAI BUNA ,va bate tot Forza Milasami !!!!! traiesc inorasul orhei si tin pumnii pentru aceasta echipa

    RăspundețiȘtergere
  18. Milsami N 1 in Divizia Nationala !!!!!!!!!!!!!Eto novii 4empion , soglasitesi !!!!!!!!!!!!Vpereod Milsami !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune