Steaua lui Pițurcă


Am văzut azi Steaua lui Pițurcă. Multe nume noi. Câțiva jucători care nu m-au impresionat deloc. Alții, rămași la echipă, la fel de modești, fără sclipire și fără stil.

Da, adevărat, Steaua joacă un altfel de fotbal, decât cel practicat în ultimii ani. Într-adevăr Steaua joacă mai mult cu pase scurte, pe jos. Numai că se vede din cosmos că acest stil de joc le este străin jucătorilor.

Steaua lui Pițurcă nu m-a impresionat. Nu are un Ilie Dumitrescu. Nu are un Basarab Panduru. Nici măcar un Mirel Rădoi nu are. Și asta dacă luăm în calcul doar vedetele de după revoluție. Steaua nu are un lider. Măcar unul să se evidențieze prin ceva.

Totodată, cred în această echipă și cred în Pițurcă. Mai cred că fostul selecționer al României va aduce titlul în Ghencea. Dar nu sunt convins că în acest sezon. Cel puțin Dinamo mi s-a părut a fi o echipă mai solidă. Chiar cu obositul Moți. Cred că Steaua și Dinamo sunt echipele care se vor bate la titlu în acest sezon.

foto: GSP

Comentarii

  1. 2 se bat si iar va cistiga al 3-lea sau al 4-lea . Am in vedere de CFR sau Unirea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu
    Ce prezinta acum Steaua?e la fel ca si la Tiraspol?sau sunt modificari esentiale bazate pe perspectiva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Greu de spus ceva despre jucatorii noi veniti. Trebuie sa mai vad macar 2-3 meciuri ca sa zic ceva despre ei.
    Steaua arata altfel pana cand mingea ajunge la Nicolitsa. Asta a ajuns capitan. Face o centrare buna si una aiurea in parcare.
    Dar per total arata mai bine echipa, chiar mult mai bine decat la Tiraspol. Oricum nu e ceea ce a fost

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde ai vazut meciul?
    Cred ca acum la Steaua e un moment de euforie, care insa va sfarsi la primul insucces! Abia atunci astept sa/l vad pe Becali, pe suporteri, pe Piturca...Atunci va fi adevarata proba, pe care cred ca Steaua nu o va trece!

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor, primul insucces era sa aiba loc chiar azi, daca asistentul nu gafa enorm la al doilea gol al Craiovei.
    Piturca este antrenor pâna in momentul când vine vorba de titularizat jucatorii. Aici intra in forta clanul Becali, altii decât Gigi, care au interese in asi promova jucatorii impresariati. Altfel nu vad de ce nu l-ar titulariza pe Capetanos.
    In rest urez succes Stelei. Ce n-ar spune contestatarii Stelei, aceasta este Echipa care a scos România in lume si pâna la revolutie si dupa, datorită ei jucând in CL si maghiarii de la Cfr.

    RăspundețiȘtergere
  6. Normal ca a ,,scos,, Romania in lume cata vreme in cadrul reuniunilor sportive din Congresel PCR se decise ca prin sport sa se faca cunoscut lumii faima PCR-ului. Vezi ce spun tocmai fosti antrenori ai stelei (precum Emerich Ienei), cum ca nicio echipa nu-si permitea de frica sa incurce steaua. Prelungiri de pana la 117 minute (ex meciul FC Bihor-Steaua) ori ceva nemaivazut in fotbalul european, Dinamo castiga finala Cupei Romaniei din 1987 dar in ziua urmatoare meciului se hotareste ca trofeul sa fie acordat stelei! Abia dupa revolutie, steaua a renuntat la trofeu din palmares. Steaua era echipa regimului si normal ca aspira orice de valoare din tara. Cat despre CFR, a spune ca e echipa ungureasca e cea mai mare dobitocie. Sa o luam cronologic. Steaua ajunge sa se bata la campionat cu CFR Cluj (anul primului titlu clujean) iar Becali in imensa lui prostie, pentru a-si atrage sprijinul masei xenofobe decreteaza CFR-echipa ungureasca. De ce? Argumentul este aiuritor. CFR are patron ungur, deci e echipa ungureasca. Anterior anului 2008 nimeni, absolut nimeni din Romania nu cunostea CFR/ul drept echipa ungureasca, asta e o porecla aparuta abia in 2008 si preluata de gibonii intelectual. Pastrand logica lui Becali, daca la Zimbru ar veni un patron ungur, atunci si Zimbru ar fi echipa ungureasca, ori daca ar fi un patron din Zambia, cu siguranta Zimbrul ar fi echipa zambiana. O nastrusnicie care nici macar nu merita comentara. Insa se vede treaba ca Becali a obtinut ce-a vrut, a transformat o echipa ardeleneasca de traditie istorica (infiintata in 1907) intr-un simbol al maghiarismului, in ciuda faptului ca au brigazi in galerie numite Romaniacs ori Patriots, nationaliste. A zis Becali in 2008 ca echipa e ungureasca deoarece are patron ungur (apropos, Paszkany nici macar nu e etnic ungur, ci svab, adica german) si lumea cu IQ/ul unei gaini au preluat, in ciuda faptului ca anterior anului 2008 absolut nimeni nu eticheta CFR/ul drept echipa maghiara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut. Sunt administratorul site-ului http://www.liga3.com si doresc sa facem un schimb de link/bannere. Daca esti de acord ma poti contacta pagina de contact a site-ului.
    O zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  8. e usper sa nu ia Steaua Titlul.
    Nicolita a ajuns capitan pentru ca e cel mai vechi dintre jucatori si are si determinare cu toate ca da numa pase gresite, dar alearga foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat de ajutorul nedrept dat de Onicas, tusierul. Oare chiar are nevoie proiectul lui Piturca de asa ceva acum cind are toata tribuna de partea lui, are tineretea lotului, ce mai , toate ingredientele care alaturate de stiinta lui de a antrena, pot aduce titlul in Ghencea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sandu, mi-ar face placere sa accepti un schimb de linkuri cu
    Pagina de Sport
    opinii si tendinte in sport
    http://paginadesport.info
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  11. Sandu , intr-adevar , Steaua asa cum ai zis tu , nu are inca valoarea cea de altatada , insa sa nu uitam faptul ca totul are un inceput , iar acum la Steaua e abia inceputul unei noi asa zise ere , asa cum a fost in 2000 , cind la timona a fost instalat pentru prima data Victor Piturca(rezultatul: in 6 ani , s-a creat o echipa care a ajuns intr-o semifinala europeana) sau in anii 80 , cind , la fel Steaua a inceput a fi reconstruita cu nume precum Balint , Tudorel Stoica , Lacatus , Piturca , Majelaru conduse de Ienei , nume care la acea perioada nu valorau nimic , dar care cu o organizare solida , a reusit intrun deceniu sa joace 2 finale europene si una internationala, din care a cistigat 2 trofee(CE 1986 si supercupa 1987),,,evident , acestea s-au intimplat si datorita dictaturii lui Ceausescu, insa cu siguranta au contribuit decisiv si jukatorii , spiritul de echipa , etc...Ideea este ca dat fiind faptul ca au plecat 15 jukatori si au venit altii 14 , Steaua evident nu va juka perfect din prima, si am gresi daca ne vom astepta din start la performanta...acesti jucatori au nevoie de o anumita acomodare , ptr ca sa se omogenizeze echipa , si in plus pe linga minusurile care leai enumerat tu , Steaua inca nu are echipa completa , inca mai e nevoie de transferuri, o demonstreaza aceast lukru , faptul ca Piturca a jukat cu aceiasi jukatori 2 etape la rind , iar pentru postul de rezerva a avut doar 2 solutii:Surdu si Bicfalvi...In acest context , in comparatie cu anii precedenti Steaua a inceput-o bine , sigur ca nu pot da 100% din ceea ce ne dorim noi , sau din ceea vrea de la jukatori , dar o echipa creste treptat , pentru ca sa ajunga la parametri maximi (exemplu Steaua86 sau Steaua2006) , iar alaturi de nishte oameni seriosi care au relansat Steaua in acea vreme, care au venit cu un proiect de lunga durata , si nu in ultimul rind alaturi de fani , avem garantia ca Steaua va redeveni cel putin aceeasi ca in 2006 ,insa important e sa avem rabdare cu acesti jukatori si sa-i ajutam sa creasca...Forta Steaua!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ion, vezi finalul postarii mai atent. De acord cu tine, mai putin cu uvertura despre istoria Stelei. Andrei Vochin a scris o carte, se numeste Super-Steaua (parca asa). Te sfatuiesc sa o citesti ca sa afli cum s-a format acea Steaua din a doua jumatate a anilor 80. Cartea intra-adevar e super. Am citit-o dintr-o rasuflare

    RăspundețiȘtergere
  13. Ms Sandule,,,dar cred ca tu de fapt nu ai inteles corect,in ultima parte de fapt ma refeream la prezent(Nr.Ienei si Piturca... 'iar alaturi de nishte oameni seriosi care au relansat Steaua in acea vreme, care au venit(acm in prezent) cu un proiect de lunga durata , si nu in ultimul rind alaturi de fani , avem garantia ca Steaua va redeveni cel putin aceeasi ca in 2006'...)Nu mam referit prea mult la anii 80 , ptr ca din pacate nu eram nascut pe atunci , si putin cunosc despre acesta:(...de unde pot lua aceasta carte? chiar as dori mult sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Din cate cunosc eu, cei de la Gazeta Sporturilor o au in stoc. Asa ca poti sa-i scrii pe mail chiar lui Vochin. Mailul il gasesti pe www.gsp.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. se vede ca esti stelist forta steaua
    salut
    blogul meu http://bogdanstelistul.blogspot.com/
    aprope sunt din iasi
    prieteni????

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune