Criză

Sincer, trec printr-o criză mare de idei pentru acest blog. Mă gândesc la subiectele despre care aş putea să scriu, dar parcă nu mai sunt convins că prezintă interes. Oricum voi trece în revistă câteva gânduri care mă bântuie.

Vineri joacă echipa naţională. Primul meci din preliminariile pentru Euro 2012. Sper ca Balint să debuteze cu dreptul. N-am înţeles de ce s-a renunţat la Calincov şi Ilescu, după ce iniţial au fost incluşi în listă. Mai ales Ilescu, care a fost înlocuit cu Savinov. Stătea băiatul şi el un pic la lot, se antrena la Vadul lui Vodă, dacă tot fusese anunţat la lot. Aşa, moralul acestui jucător este acum la pământ. Cred că i-a trecut dorul de naţională. Păcat. Cred că a fost un gest negândit, chiar dacă selecţionerul a explicat asta prin faptul că a vrut să cheme pe cineva cu experienţă în locul celor 2 de la Kuban care au refuzat convocarea. Dar repet: cui avea să încurce Ilescu dacă se antrena şi el 3 zile cu naţionala? În rest, sper din tot sufletul ca naţionala să bată vineri. Şi pentru Gabi Balint.

Ministrul Ion Cebanu a convocat presa la aeroport să se laude cu cele 2 medalii la prima ediţie a JO pentru tineret. Bineînţeles, toate televiziunile au alergat cu gura căscată şi toţi s-au tras în poze cu ministrul şi tinerii sportivi. Părerea mea este că MTS a făcut asta doar cu scopuri electorale, mai ales că la ceremonie NU au fost invitaţi reprezentanţii CNO, cei care, de fapt, au organizat această Olimpiadă (indirect). Pentru mine a fost ridicol faptul că ministrul s-a lăudat cu performanţele sportivilor moldoveni, după ce anterior era categoric împotrivă ca aceşti sportivi să plece la Singapore, la acest "festival", cum l-a numit Cebanu şi cu care, eu, am fost de acord la momentul respectiv şi îmi menţin părerea. Mai mult decât atât, cred că aceste sume de bani, 10 şi 15 mii de euro, date tinerilor sportivi pentru cele 2 medalii, este o mare prostie. Mai bine se investeau banii în crearea condiţiilor de pregătire pentru tinerii sportivi.

P.S. Scrie-mi în comentarii despre ce ai vrea să citeşti pe blog. Despre ce ai vrea ca eu să scriu.

Comentarii

  1. un sfat: ar fi bine sa faci o rubrica la blog numita emisiuni unde sa postezi emisiunile tale toate
    1.audienta iti va creste
    2.va fi un plus p/u blogul tau

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Eu cred ca trebuie sa scrii despre indiferentsa, lenea, incompetentsa oamenilor din sport shi alte domenii care au dus la prabushirea sportului. Asha incat citind acest blog oamenilor sa le fie rushine sa actioneze.

    De exemplu: un stadion e in paragina pentru ca nu are un stapan gospodar. Numai sa nu se ajunga ca el da vina ca statul nu face asta, statul nu face alta... Sa-l faci cu ou shi otet ca lui sa-i fie rushine de obiectul sportiv care il conduce, sau de neperformanta pe care el o conduce.

    Cred ca se poate de mai scris despre antrenorii cu talent care dau roade... ca se la faci reclama indirecta... ca ei sa poate avea foloase din cele care le scrii despre el. Shi el sa beneficieze, din lauda ta.

    Se paote de scris despre Sportivi cu perspectiva. O reclama in plus nu strica... cand un sportiv ishi vede numele pe hartie i se ridica moralul.

    Incearca sa ghiceshti cashtigatorii de al compionate shi sa scrii despre ei inainte de campionat care vine. De exemplu: scriai despre Iuliana Leorda inaninte de campionat - ca e cea mai buna shi ...

    Shi cel mai mult trebuie scris despre coruptia care e in sange la moldoveni. care ne ucide totul - perfomanta. Despre cumatrizmul moldovenilor. despre cum e mai bine fara coruptie. despre exemplele - cum fara coruptie poti sa ajungi mare shi tare. munca il face pe om shi performantele lui/

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ash vre sa citesk kite ceva pe blogu tau,despre legionerii de la milsami ,kum li se pare Moldova,kampionatu shi asha mai departe)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! Trec si eu prin aceeasi criza, chiar daca din alte motive. Revenind insa la ce mi-as dori sa citesc pe blogul tau, te-as ruga sa ai in vedere o sectiune de recenzii de carte sportiva, in masura in care timpul liber pe care il ai iti permite acest lucru (spre exemplu, poti incepe cu cartile lui Ioan Chirila sau ale lui Brian Glanville, ca sa iti dau doar doua nume mari, insa lista de autori ar fi foarte lunga). Am fost impresionat de ceea ce ai scris despre ,,nea Vania'' in prefata cartii tale, despre cum ai copiat de mana o carte de-a sa, dar si altele, si mi-ar placea sa ai in blog o sectiune dedicata acestui idol al multor generatii de jurnalisti de sport. Cred ca ar iesi un schimb de idei foarte interesant.
    Iti vizitez frecvent blogul si observ ca majoritatea articolelor sunt despre fotbal. Mi-as dori sa scrii mai mult despre alte sporturi, de echipa sau individuale, cu accent pe prezentarea tinerilor sportivi, care reprezinta viitorul si care au nevoie de sprijin, chiar daca acest sprijin este simbolic (un articol pe blog) - asa cum spunea si Lilian.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru idei. Voi salva toate mesajele si voi urma sfaturile voastre, pe rind.

    RăspundețiȘtergere
  6. La Caldera del Diablo celebra:
    - 14 años junto a Independiente, desde la aparición de la revista, en septiembre de 1996.
    - 3 años en la web, cuando el 30 de agosto de 2007 comenzaba www.lacalderadeldiablo.blogspot.com
    Te invitamos a visitarnos y dejar tu mensaje.
    Saludos

    Emiliano
    La Caldera del Diablo
    http://www.lacalderadeldiablo.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca la multi cititori le-ar fi interesant sa afle ce se intampla la echipa Nistru Otaci. Ce se mai aude despre stadionul care au inceput sa-l construiasca cativa ani in urma, de ce nu mai este finantat clubul, va mai exista echipa sau va fi desfiintata, etc.
    Alta propunere este sa analizezi salariile jucatorilor de la diferite echipe (daca le poti afla macar aproximativ) si sa te dai cu parerea daca le merita sau nu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Intradevar e bine de scris si despre alte sporturi si despre cei care indiferent de situatia complicata reusesc sa faca performante! Mai mult accent pe cei care reusesc sa faca performante!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Transferuri 2010/11 DN, ca sa stie lumea cine si incotro si lka sfirsitul campionatului sa analizam impreuna cele mai reusite sau mai proaste transferuri sau cele mai reusite. si cit mai mult de spre nationala moldovei, despre fiecare jucator caci nimeni nu-i cunosc

    RăspundețiȘtergere
  10. e adevarat ca la publika nu ati primit salariu de 2 luni?

    RăspundețiȘtergere
  11. Sandule, o fi adevarat ce scrie Tiberiu Lovin aici?

    http://www.reportervirtual.ro/2010/08/zvon-publika-tv-se-vinde-sau-va-fi-inchisa.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu sunt angajat la Publika, nu tine de competenta mea vanzarea sau inchiderea companiei. Suntem cu salariile la zi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sandule, ceva statistica despre sporturi :)

    De exemplu, cite cluburi sunt de fotbal in MD.
    Sau, cum se practica sportul la nivel national - luptele libere, judo, boxul - in ce localitati exista centre sportive.

    Luptele libere - exista x centre sportive. In localitatile a b c. Cele mai renumite - Chisinau, Calarasi, Comrat, Taraclia, etc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune