Curcile plouate

Ce mai scrie acum presa română? După ce Sheriff a eliminat campioana Croației, iar Dinamo București a luat ceaiul de la a doua echipă din Croația, Haiduc Split? Unde este fotbalul românesc acum în comparație cu cel din Moldova? Și de unde au coborât acum jurnaliștii și experții români? Cu picioarele pe pământ, că până acum au fost cu picioarele în Bălți. Partdon, nu în bălți, ci în fund (scuzați-mi expresia, dar era una și mai cruntă, pe care am evitat să o folosesc). Să nu uităm că și Unirea Urziceni a fost eliminată în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fapt pe care doar îl consemnez, pentru că îmi pare rău pentru Meme Stoica.

Vroiam să spun că presa română a tratat-o cu multă aroganță pe Olimpia Bălți și în general, pe basarabeni. Jurnaliștii, dar și experții români au vorbit zile întregi despre superioritatea fotbalului românesc, ajungând să jignească. Nu zic că România n-ar fi peste Moldova la fotbal. Numai că Sheriff, deocamdată, a demonstrat că nu este cu nimic inferioară echipelor din România (vezi meciurile cu Steaua de anul trecut), ci din contră, a realizat ceea ce cluburile românești, în speță Dinamo, nu au reușit.

Și acum, ca să fiu sincer până la urmă, am sperat ca Dinamo să ia bătaie la Split și să fie eliminată. Am sperat tocmai din cauză că românii au fost aroganți tocmai în raport cu basarabenii, care sunt și ei români. Adică, vă imaginați până unde a ajuns prostia unora. Iar Dinamo București a fost călcată în picioare cu 3-0 de o echipă care nu demult a luat bătaie în campionatul Croației de la Dinamo Zagreb (eliminată de Sheriff) cu scorul de 5-0. Așa că, dragi profesori de fotbal, coborâți vă rog cu picioarele pe pământ și vedeți-vă lungul nasului.

Comentarii

  1. Bine mentionat Sandu ,se vede ca este acolo sus un Dumnezeu care vede si nu iarta,,,la cita aroganta ne-au aratat au meritat din plin asta!!! acum imi doresc din tot sufletul sa ca Sheriff sa ajunga in grupe cu vreo echipa din Romania , ptr ca sunt sigur ca ar lua punkte , si asa le-am putea demonstra si noi superexpertilor romani unde e fotbalul nostru!!! Hai Moldova!

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, poate isi mai vad jurnalistii tablodizanti din Romania lungul nasului. In rest, Sheriff reprezinta Transnistria si asta e si scopul pentru care a fost infiintata. Citeam zilele trecute volumuL ,,Geopolitika Matrioskai,, de Adrian Cioroianu unde sint dedicate cateva randuri si echipei de fotbal Sgeriff Tiraspol si motivul pentru care se investeste atata de masiv in echipa de catre separatisti. Scopul e demonstrabulitatea superioritatii ,,natiei nistrene,, fata de Moldova si in sport pe langa celelalte capitole.
    In rest, era cat pe ce s-o ia in freza si F.C. Timisoara dupa o alta tavaleala de ironii ieftine inainte si dupa meci, referitoare la nume etc. In Romania nu exista presa sportiva, exista cativa jurnalisti sportivi cu talent, dar cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa vin cu cateva idei, dar sa nu le iei in nume de rau... critic ideile, nu persoana. :)

    1. Anul trecut Steaua a terminat campionatul pe 4. Si stie toata lumea in ce conditii l-a terminat. Cand acum un an il termina pe 5 sau 6... Deci valoarea reala a Stelei nu era nici macar de 6-7, ci de un 8-9. A ajuns pe pozitia asta din cauza rezultatelor, nu din cauza ca ar fi mai buna ca Rapid, Dinamo sau Otelul. Norocul, pilele, mai putin jocul calitativ. Iar ce s-a intamplat cu Sheriff a fost o echipa proasta contra unei echipe mai putin proaste: Steaua - Sheriff. Deci nu putea fi vorba ca wow, Sheriff face fata in Ro! Nu acum...

    2. Unirea a fost eliminata de un nume greu. Si rusii au tremurat, mai ales in a doua repriza. Si cunosc persoane care mi-au transmis personal ca au inghetat la putinele, dar importantele ocazii ialomitene. Asta pentru ca rusii au fost varza. Aproximativ. Dar la fel, nu putem vb ca Unirea se ridica la nivelul campionatului de acolo, pt ca e doar o dubla cu Zenit. Desi, da, ialomitenii chiar se ridica la nivelul de la rusi. Deci nu are de ce sa le fie rusine.

    3. Personal nu ma pot bucura pentru eliminarea lui Dinamo. Is niste mizerii care isi bat joc de oamenii care investesc, iar acestia, la randul lor, isi bat joc de fotbalul romanesc. Astia au fost eliminati si vor avea un parcurs mai interesant in campionat. Mai relaxant. Dar punctele din Europa se impart la 6. Si acum CFR, Steaua, Vaslui, Timisoara si Urziceni trebuie sa munceasca. Altfel va fi bai. Si va fi. Pentru ca ultimele 2-3 nu le vad sa treaca mai departe. Asa fac cainii de 4 ani incoace. De cand au luat ultimul titlu. Pentru ca vor in CL, dar nu vor sa munceasca pt asta. Si sper sa nu ii vad acolo!

    4. Presa din Romania o sa taca. Evident. Dar nu toata presa e ca si cei de la Sport.ro. Acolo lumea intra pentru a vedea femei goala. Filme porno inca nu pun. Si daca te uiti prin comentarii, nu evzi unul inteligent. Asta pentru ca nu au cititori inteligenti. Asta pentru ca mesajul lor nu este pentru microbistul inteligent, ci pentru tarani. Iar taranii vor sani goi. Si ei asta ofera. In materie de jurnalism sportiv is varza.

    5. Eu l-am respectat pe MM Stoica. Dar sa stii ca MM e un taran. Un frustrat. Si chiar un gunoi. Omul, cel putin pt mine personal, dupa Supercupa de la Cluj a facut un gest, care, la nivelul lui de inteligent ratat care nu se regaseste in acest fotbal murdar, dar mai curat de zeci de ori de cat este el sub limba, si scuze aici de exprimare, incalificabil. Evident dupa o dusca la oficiala dupa meci, a venit in fata presei si s-a descarcat. Iar cand a parasit parcarea a avut grija sa injure un grup de jurnalisti. Si sa o faca in cel mai josnic mod. Deci intr-un fel, inteleg ca il apreciez, dar gandeste-te ca exista si un alt fel de MM.

    Concluzii: Dinamo e o echipa de gunoaie, Sheriff are noroc cu carul, Unirea a ramas o nuca tare, dar care va slabi de la o zi la alta, iar MM... tragi apa si spui MM. Nu cobor la nivelul lui pt ca as putea sa dau de petrol.

    Urari de bine si de sanatate! Nu o lua in nume personal/de rau! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ion, de acord cu tot ce ai spus tu, mai putin ce tine de Meme.
    Numai ca eu am scris, daca ai fost atent, ca nu contest superioritatea fotbalului din Romania fata de cel din Basarabia.
    Pur si simplu rezultatul obtinut de Sheriff a fost ca o palma data celora care si-au batut joc nepermis de basarabeni. In fine, pana la urma, in fotbal conteaza doar rezultatul, nimic altceva. Iar rezultatele o califica pe Sheriff, la moment, mai sus decat Dinamo.
    Forza Steaua!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi cer scuze daca am exagerat in afirmatii pe blogul tau. Nu as fi vrut sa il patez. Arata prea frumos si nu sunt eu omul.

    Asa da. Sheriff a dat nu numai o palma fotbalului romanesc si sper sa nu se opreasca aici. Pur si simplu deja se exagereaza pe alocuri cu rezultatele lor. Si ma dispera asta. Pentru ca de exemplu, campioana ar trebui sa fie un nucleu pt nationala. Si nu zic, nici Rubin, nici Sahtior, nici CFR Cluj, Unirea sau Steaua nu sunt nucleul nationalelor respective. Dar ele, nu sunt campioane de 10 ani in tarile respective. SI asta e dureros. In rest, e bulsit cu impozitele, patriotismul si punctele. Is numa 3 mln de moldoveni in cruce si se bat cu pumnii in piept. Hai sa fim seriosi! Uneori chiar prea mare importanta ne dam! E mai ok in anonimat, ca stii cum se intampla... ce? Sheriff? Hai ma ca ii batem pe aia! Asa a zis Steaua, Twente, Slavia si acum Dinamo. Ideea este ca eu nu imi doresc ca doar o echipa sa dea palme unui campionat. Eu imi doresc ca mai multe sa o faca, ca valoarea diviziei sa o faca, ca presa si valoarea lotului national.

    Ma bucur ca esti stelist! :) Imi plac oamenii cu sangele ros-albastru, acelasi sange ca si mine...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu inteleg ca ai ramas dezgustat de titlurile ieftine ale articolelor Prosport si sport.ro insa de aici pana la ce zici tu, "românii au fost aroganți tocmai în raport cu basarabenii", e cale lunga. Din cate stiu( poate ma poti corecta si aduci si niste argumente ) nici una din cele doua publicatii nu reprezinta poporul roman ( doar n-or fi ale Monitorului Oficial ) si nici macar presa sportiva din Romania, ci doar trustul MediaPro, care nici macar el nu e romanesc.
    Daca ar fi sa reactionam in maniera ta si noi romanii din dreapta prutului dupa cate dejectii sau scris si spus despre noi in presa voronista din RM in ultimii ani nu cred ca exista epitete in nici o limba sa poate exprima ce ar fi de spus.
    Asa ca te rog mult mai usor cu pianul pe scari si incearca sa nu mai acumulezi frustari de astea ca nu sanatos!

    Toate cele bune si sa stii ca iti urmaresc cu interes blogul chiar daca acest comentariu e cam acid!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu conteaza ca dinamo Z. a castigat cu 5-0 si voi (Seriff) i-ati batut, prin urmare Seriff e mai buna si decat Haiduc split. nu asa merg concluziile.
    Eu nu inteleg de ce atata rautate, ca daca joaca Seriff cu o echipa rom in grupele EL ii ia puncte la sigur. Dar parca tot voi scrieti pe blog aici ca in Div. Nationala se stie campioana cu 2-3 ani inainte de a incepe campionatul 2010-2011. Sa joace si cel mai bun sa castige!
    Cert este ca Dinamo B. a pierdut rusinos, chiar am un amic dinamovist si abia astept sa-mi bat joc de el ca prea era si el arogant;
    Si mai asteptati ca mai avem echipe romanesti in Europa anul acesta: Vaslui, CFR, Steaua, Unirea U. , Poli Timisoara (ce s-au mai chinuit si astia cu Mypa).
    Sa vedem azi cu cine cad toti, inclusiv Seriff T.
    Cred ca singura surpriza in acest tur 3 este ca Gyor a eliminat pe Montpellier.
    @Ion Gnatiuc .pct3: Ce sa vrea Dinamo in CL? Ei se antreneaza de ani buni pentru CL! =))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok , Ion ,deacord cu tine, poate ca am cam exagerat zicind ,,vor lua puncte sigur de la toate echipele romanesti,, dar eu nu o vad pe Sheriff mai slaba ca Timsoara sau Vaslui si chiar Dinamo daca se califica,deja de Urziceni si Steaua nu mai zic pentru ca sunt ,,nuci prea tari,, desi si acolo cu putin norok ar putea avea o evolutie buna, iar norocul face parte din fotbal,,,dar sa nu ne grabim cu concluziile , mai intii sa vedem turul 4 EL si CL , si apoi vom mai discuta,,,in rest , Forta Steaua si numai bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt Andrei,

    si eu am un prieten dinamovist, dar mi-a fost mila si nu mi-am batut joc de el. Saracu, ca sa nu sufere, si-a distras atentia de la fotbal si s-a concentrat pe alte chestii frumoase din viata. In plus, cred ca nu e nevoie sa iti spun bancul cu cartea de la raftul SF din biblioteca: "Dinamo in CL" :))

    pt Ion,

    oscilezi mult. Ba compari Sherifful cu Steaua de anul recut care era praf (anul asta usor se coaguleaza), ba cu anonimii de timisoreni care au cedat jucatori multi si au schimbat antrenorul. Daca anul trecut Sheriff dadea de Timisoara, care a eliminat Sahtiorul si a facut o figura frumaosa cu Stuttgart, nu mai discutam acum. De Vaslui nu zic nimic. Inca sunt incert in privinta echipei de anul asta. Gandeste-te ca ai zis si tu singur: transnistrenii nu sunt pregatiti sa joace 120 min! Si aici am incheiat discutia. Pentru ca Unirea, Timisoara, Steaua, Vaslui, Dinamo, CFR Cluj si Rapid... toate sunt gata. Oricand. SI asta spune ceva.

    pt Sandu,

    ma inspiri sa ma reapuc de blogging. Bloginggul frumos. Bloggingul sportiv. Ma mai gandesc azi maine asupra deciziei. Fie folosesc platforma veche de "Ignatiuc.wordpress.com", fie o iau de la 0. MErsi de inspiratie. Nu de alta, dar comentez prea mult aici. :) Monopolizez discutiile si nu vreau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Recunosc ca am fost rautacios, dar toata rautatea este la adresa celor care au fost aroganti la adresa basarabenilor. Cineva spunea ca doar cei din trustul Mediapro au fost cacaciosi. Dar nu e chiar asa. Cornel Dinu, de exemplu, n-are nimic cu presa, dar si-a permis multe declaratii de prost gust. Sau ceea ce a spus Oprisan de la GSP analizand comentariul baietilor de la Jurnal TV: "pai ce noi de astia nu avem, noi cu astia vrem sa ne unim?..." Il vedeam eu pe acest Oprisan, marele comediant si circar sportiv, cum avea el sa vorbeasca daca invata limba romana in grafia chirilica, asa cum am invatat-o noi. Sau daca invata limba rusa in egala masura cu romana, iar pe strada, in magazine, practic oriunde vorbea pe jumatate in rusa, pe jumatate in romana. Acest "mare" expert in arta risului ar trebui sa puna mana pe carte si sa studieze istoria Basarabiei inainte de a vorbi prostii pe la tv.

    Acest material a fost adresat doar celor care s-au dat mari acum 2 saptamani si nicidecum poporului roman in general

    RăspundețiȘtergere
  11. Korrrrrrrrrrrrrrrrrrrrekt!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. cE spui tu este si un oarecare adevar,dar cand va juca Steaua in EL tot vei tine cu adversarii ei?e corect ca acele persoane care au scris urat despre Balti,Olimpia Balti,de la gsp.ro,s-au vazut si cu tine in ajunul meciului?sant cunostinte de ale tale?

    RăspundețiȘtergere
  13. ok , Ion , s-au creat deja prea multe divergente aici pe blog, si nu mai e cazul sa comentam fara de probe , probe care Sheriful trebui sa le arate in jok , fie ele negative sau pozitive...referitor la ce am spus ,corect , ptr 120 min nu sunt pregatiti , insa pentru 90 min poate ca da...dar de ei mai vb cind vedem grupa in care vor cadea , ptr ca de Basel , la supermultumirea care o au ca s-au calificat in grupe , nu cred ca vor trece...ca asa-i la moldoveni,facem un meci bun , dupa care restu le pierdem...

    RăspundețiȘtergere
  14. nu inteleg ce legatura are Dinamo cu Sheriff. Se compare mere cu pere. Da, UNII ziaristi din RO au cam sarit calul, asta pentru ca sunt cam deficitari la capitolul logica si bun simt dar si acest articol este tesut cam cu aceeasi ata. Echipele romanesti chiar sunt reprezentative pt campionat - cu bune si rele, echipa din Tiraspol e complet dezaxata de campionatul in care activeaza si sa transpui succesul ei pe intreg fotbalul moldovenesc e prea, prea mult. Odata inchis canalul de furat bani de peste Nistru, aceasta echipa va deveni una de duzina si aceasta va fi fata reala a intregului fotbal din MD. In rest, patriotismul exacerbat este caracteristic celor care nu prea o au bine cu logica si cauta rabufniri pentru propriile frustrari.

    RăspundețiȘtergere
  15. hai ca mai este o ocazie pentru romania sa se reabiliteze in fata croatilor ... unirea urziceni - haiduc split ... play-off europa league

    RăspundețiȘtergere
  16. iaka surpriza de la tragere la sorti ... steaua ca si sheriff vor avea de jucat cu echipele elvetiene ... iarasi se poate de mai meditat

    RăspundețiȘtergere
  17. acum se va dovedi unde e fotbalul romanesc: vaslui lille , poli-man city , unirea-hajduk , steaua-grashopers,,,,daca 2 echipe din toate se califica , atunci e bine!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa stabilim odata ce e si cu Sheriff. Normal ca domina de ani buni campionatul Moldovei de vreme ce e finantata de ,,stat,, fie el si inexistent. Sheriff inseamna Republica Nistreana iar scopul simbolic pentru care fiinteaza aceasta echipa ar fi vadirea superioritatii SI in sport. Cu Sheriff s-ar putea bate o echipa moldoveneasca daca Zimbru sau Dacia ar deveni echipa guvernului de la Chisinau, altminteri e greu de crezut ca Sheriff va fi vreodata depasita. Sau doar daca va trece regimul de la Tiraspol prin probleme politic-financiare, cum se pare ca se va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  19. Măi Grecu, dacă ai ceva cu România spune-o direct si nu mai indruga prostii. Te-ai uitat la meciul lui Sherif? Daca erai expert cum te pretinzi nu mai spuneai asta acum, si-ti era rusine. Plus ca Sherif nu are nicio treaba cu fotbalul din RM. Numai naivii ca tine pot spune ca Sherif joaca pt Moldova.

    RăspundețiȘtergere
  20. eu tot sunt de acord cu sandu...
    plus la asta chiar daca cineva a scris ca GSP nu reprezinta romania,dar tre de adaugat ca ei sunt in romania si cei mai multi romani privesc stirile lor si a celor de la sport.ro
    nu a fost frumos gestul lor de a critica fotbalistii, aducind jignire tuturor oamenilor din RM, "pai ce noi de astia nu avem, noi cu astia vrem sa ne unim?..."
    cum ei u vor unirea cu basarabia asa nu vor oamenii din RM sa se uneasca cu Romania,

    si inca ceva, romanii intotdeauna i0au considerat inferiori pe cei din RM si i0au considerat si ii considera niuste jegosi si necivuilizati

    RăspundețiȘtergere
  21. Ultimului anonim. A spune ,,romanii ii considera pe moldoveni...,, e un nonsens. Romania este formata din 3 regiuni istorice: Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca. Asta fara subregiunile adiacente. Deci termenul de moldovean e un regionalism, cum ai spune ardelean, muntean, oltean, dobrogean, maramuresean. Daca moldovenii nu sint romani, atunci nici ardelenii nu sint romani, nici oltenii nu sint totuna cu romanii. Moldova istorica, adica statul lui Dragos, Bolgdan si Stefan cel Mare e de jure cel cu fosta capitala la Baia, Suceava, Iasi si fondator al statului modern Romania. Republica Moldoveneasca dintre Prut si Nistru nu e decat o regiune instrainata a Moldovei care a fondat in 1859 Romania prin unirea cu Muntenia. Actualul stat dintre Prut si Nistru e de jure urmasul Republicii Moldovenesti Nistrene, infiintata de Stalin in 1924 PESTE Nistru si care in 40 a incorporat regiunea de Est a Moldovei istorice, smulsa Romaniei. Moldovenii nu exista ca etnie, asa cum nu exista ca etnie maramureseni, banateni, olteni, dobrogeni. Astea sint denumiri regionale, cum sint in Germania: bavarez, saxonez ori in Franta: burgund sau bretonez. Cei care se autodenumesc moldoveni dar eticheteaza romanii drept altceva e ca si cum un bavarez ar spune unui german din Hamburg ,,voi germanii,,-uitand ca el e tot un german.
    Romanii nu ii considera pe cei din Republica Moldova (noi cei din actualul stat Romania nu trebuia sa recunoastem niciodata aceasta denumire cate vreme Moldova e doar una, a lui Bogdan si Stefan cel Mare, cu fosta capitala la Suceava), ci unii romani fara pic de cultura si patriotism preiau clisee prostesti, cam la fel cum exista si in Moldova de Est asemenea specimene. Uita-te cu cat a ajutat Romania in ultimul timp Basarabia, ne-am neglijat propriile dezastre ale inundatiilor pentru a trimite ajutoare peste Prut, am acordat ca si stat un ajutor nerambursabil de 100 de milioane de euro, mii de burse in Romania, cetatenie in masa pentru cei de-un neam cu noi. Hai nu sa nu pozam in mimoze, mana Romaniei e intinsa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut Sandu!

    Normal si poate cu putina ipocrizie, vreau sa imi fac un pic de publicitate. :) Nu te rog si nu iti cer inca sa ma pui in blogroll. Nu merit inca. Dar ramane la discretia ta. :)

    http://erotuomari.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  23. Trecand peste faptul ca va laudati cu o echipa, care cu greu poate fi considerata moldoveneasca, atat prin jucatori, cat si prin conducere, dar mai ales prin motivele care au stat la baza infiintarii ei.... nu pot decat sa remarc ca si la nivelul cel mai inalt al societatii moldovenesti exista un foarte puternic sentiment de frustrare provinciala cu privire la capitala. Cum ati vrea sa va respecte presa din Bucuresti, cand patronul de la Balti are aceeasi atitudine ca si a ta, identica, inainte de meciul cu Dinamo. Te rog sa privesti inca odata imaginile sa vezi cat de penibil este.

    In legatura cu Oprisan, partial ai dreptate, e o atitudine care insa nu este impartasita de majoritate. Uite cum se comenta pe site-uri http://www.prosport.ro/fotbal-extern/europa-league/moti-reguleaza-foarte-bine-linia-defensiva-vezi-gafele-facute-de-comentatorii-postului-tv-din-moldova-6573796

    RăspundețiȘtergere
  24. sandule, ce rau ai ajuns sa te lauzi cu o echipa care reprezinta Transnistria! Esti mai penibil decat ziaristii din Bucuresti. Am mai comentat pe blogul tau si eram de acord ca presa tabloid din Romania si chiar unii oficiali dinamoviosti au exagerat cu rautatile, dar acum si tu faci la fel. pana la urma, serif tiraspol e mult prea buna pentru restul echipelor din rep. moldova si asta se vede de cativa ani in care castiga campionate pe banda rulanta. dar sa te lauzi cu o astfel de echipa care practic umileste an de an fotbalul din moldova?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune