sâmbătă, 21 august 2010

Geli din Pipera

Înainte de revoluție, patronul echipei Steaua București, Gigi Becali era paznic de robineți


Născut la Zagna, Gigi Becali a crescut în Pipera unde visul său era să aibă o fermă foarte mare. De altfel, Becali era cunoscut de întreaga comunitate, după cum mărturiseşte Gicu Coandă, celebru interpret aromân: "În tinereţe, toţi băieţii îl ştiam de Geli din Pipera".

La momentul evenimentelor din decembrie 1989, Becali era angajat la ICCE, institut de cercetare în domeniul electronicii, pe platforma Băneasa. Aici lucra ca lăcătuş-mecanic, iar la momentele care au schimbat faţa României, păzea în ture, robineţii din subsolul clădirii.

Avântul muncitoresc n-a durat prea mult şi Becali a părăsit acest post în primele luni ale anului 1990 şi s-a lansat în afaceri. Importurile de ţigări şi blugi din Turcia i-au adus profituri considerabile, iar cu cei 100.000 de dolari primiţi împrumut de la Gică Hagi s-a lansat în imobiliare...foto: Geli din Pipera alături de Gică Hagi în 1990.

sursa: www.prosport.ro

6 comentarii:

 1. Cioban, el a omorit Steaua

  RăspundețiȘtergere
 2. in romania nu fotbalistii joaca fotbal , dar patronii cluburilor....presa sportiva are steaua, dinamo, rapid si patrinii lor pe primele rinduri ceilalti de parca nu ar exista

  RăspundețiȘtergere
 3. Sandule ashtept un post despre marea surpriza din DN, de la meciul Sheriff - FC Costuleni :) 1-1 Acest rezultat arata ca spiritul de echipa uneori invinge superioritatea pe foie :) Ce ma bucur!!! Forza FC Costuleni!!!!
  Avem echipa, shi chiar de-i mica,
  Avem valoare! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Net, net, net, net, my hotim segodnia,
  Net, net, net, net, my hotim seichas!!!
  :-)

  RăspundețiȘtergere
 5. FAceti un interviu cu Mihalachi fost moldovean care a devenit campion mondial si are sanse la Londra sa devina campion olimpic

  RăspundețiȘtergere