Ilie Dumitrescu şi Duckadam. Steaua se duce la vale


Ilie Dumitrescu (foto) a fost şi rămâne fotbalistul meu preferat dintre toţi cei care au jucat vreodată la Steaua (pe care i-am văzut eu). Du-mi-trescu! Ilie Dumitrescu! Îmi amintesc şi acum de felul cum era scandat numele jucătorului de către galerie. După 1990, odată cu plecarea generaţiei de aur, Dumitrescu a fost cel care a tras mereu echipa după el. Cel care i-a făcut pe modeştii Panduru, Vlădoiu, Doboş, Gâlcă, Filipescu să crească pentru că trebuiau să ţină ştacheta unei legende la nivelul la care se obişnuiseră publicul.

Ilie Dumitrescu este un tip elegant, politicos şi educat. Are stil, are carismă. I-ar sta perfect în loja celebrităţilor care au făcut din Steaua brand mondial. Lojă care nu există din păcate. I-ar sta bine şi în fotoliul de preşedinte al clubului din Ghencea. I-ar sta bine oriunde, numai nu pe bancă. Nu ca antrenor principal. Pentru că Ilie, care are tot respectul meu, nu este antrenor.

Helmuth Duckadam. Am intuit că Becali va apela la gloriile Stelei pentru a-i potoli pe fani. Încearcă demult să facă asta, dar mai tare îi înrăieşte. Şi asta pentru că Gigi are liber la gură: mai întâi vorbeşte, pe urmă gândeşte. Duckadam se numără printre ultimele legende care nu au făcut pact cu diavolul. Cer scuze, pact cu Becali. Dar după o jumătate de an, când fostul mare portar va pleca din Ghencea, Steaua va fi deja în prăpastie. Va rămâne fără rezultate, fără legende, fără antrenor şi fără jucători de valoare. Va rămâne doar Gigi şi palmaresul. Şi asta dacă nu se va găsi cineva care să demonstreze prin acte că actuala Stea nu are nimic comun cu adevărata Steaua Bucureşti - echipa milioanelor de români, echipa mea.

Comentarii

  1. frumos spus!!!!!!
    pacat ca Gigi n-are iddee de fotbal!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mesajele care contin injuraturi si cele cu continut indecent vor fi sterse

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi cer iertare de offtop
    Ai privit meciul selectionatei? Cum iti pare 11 de baza? Parerea mea ca a 2 repriza dupa iesirea Suvorov-Doros, jucau cu mult mai bine.
    Spuneai la Publika ca puteau gasi un adversar mai de valoare, care echipa ai dori sa vezi pe Zimbru (in afara de Olanda, ca vine si asa))
    P.S. Te rog sa spui rezultatele care crezi ca vor fi cu Finlanda si Ungaria.

    RăspundețiȘtergere
  5. Joi, la Publika vine Gabi Balint. Ora 15.15. Acolo voi spune tot ce am vazut azi in meciul Moldova - Georgia.

    Pronostic pentru
    Moldova - Finlanda 0-0
    Ungaria - Moldova 1-0

    Sunt sceptic, dar dupa meciul de zi nu pot fi altfel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu nu era nici o injuratura sau continut indecent...Era cuvintul palarie,ce palaria mea...? )))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. IndiscutabiL, Steaua are astazi cei mai numerosi suporteri din Romania. Insa n-a fost tot timpul asa. Daca vei urmari vreun meci, faza de gol dintr-o partida a Stelei de pe teren propriu din anii 70 ori din prima jumatate a anilor 80 vei observa ca la un gol al Stelei sare in sus o peluza de uniforme kaki, formata din militarii adusi sa populeze stadionul. Nu mai stau acum sa caut linkul, dar la o adica, daca se cere, il pot afla, in care un fotbalistil scotian de la Glasgow Rangers povesteste un meci din Ghencea, din cupele europene in care de la difuzoare se porneau scandari si strigate ,,de galerie,,- ca sa invioreze atmosfera, asta deoarece prea putini bucuresteni erau interesati de Steaua. Ca fapt divers, pana si Sportul Studentesc avea o medie de spectatori mai mare pe meci. Insa, la nivel de conducere a Partidului Comunis Roman s-a hotarat ca Steaua sa devinaun simbol sportiv (au toate regimurile totalitare mania asta, de a proteja o echipa sportiva), care sa aduca glorie ,,tarii si Partidului,,. Cati isi mai amintesc intoarcerea delegatiei ros/albastre de la Sevilia, dupa castigarea Cupei Campionilor, in care trofeul era inchinat Partidului. Dupa anii 84/85, Steaua a fost echipa predominant televizata. Era transmis in direct un singur meci al etapei, Steaua - cu cine o juca, iar noile generatii care deschideau ochii in fotbal au crescut doar cu Steaua. Imediat dupa Revolutia romana, Steaua inca nu avea preponderenta suporterilor, balanta inclinandu-se in favoarea ei prin anii 94-95, cand statisticile sondajele de public aratau pentru prima data ca suporterii Stelei ii depasisera pe cei ai lui Rapid si Dinamo. Sportul era oricum depasita de la sfaristul anilor 80. Ca fapt divers, echipe care intr-o vreme adunau mii de spectatori in tribune, precum Sportul Studentesc ori F.C. National (Progresul, dupa numele vechi) astazi abia aduna cateva sute, ori cateva zeci (cazul Progresului).

    RăspundețiȘtergere
  8. Marius, iti multumesc pentru incursiunea in istorie. Si eu am crescut cu Steaua.

    RăspundețiȘtergere
  9. incredibil !!!
    cat sufera fratii de peste Prut pentru acest fals simbol romanesc ,plin de furturi si performante murdare !!!!

    ahahahahahaaaa
    cati ani aveti deja fara nici un trofeu ???
    ilie dumitrescu a declarat astazi ca problema supoterilor cu patronu' nu-l intereseaza !

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristi rapidistul
    Va salut,stelistilor!
    Si mie mi-a placut de Ilie Dumitrescu ca fotbalist si imi place si acum,dar e vai de mama lui daca da curs comentariilor dusmanilor (ca are multi).Nu trebuie sa mai dea atatea declaratii,nu trebuie sa mai joace cu Emegara,nu trebuie sa-l mai bage pe Stoica.
    Va salut !
    Hai rapidul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune