SUPER - Sheriff !!!

Dinamo Zagreb (Croația) - Sheriff Tiraspol (Moldova) 1-1, 5-6. În tur, 1-1.


Demult n-am avut așa emoții cum am avut la loviturile de departajare dintre Dinamo Zagreb și Sheriff. 4 penaltyuri ratate de croați și 3 de tiraspoleni. 6-5 la penaltyuri pentru campioana Moldovei!

Un meci fabulos făcut de Sheriff. O echipă cu adevărat europeană. Un fotbal de calitate jucat de campioana unei competiții anonime pentru Europa. A doua calificare consecutivă direct în grupele Europa League! Și cine știe, poate, cu puțin noroc, ajungem anul acesta și în grupele Champions League. Depinde de adversarul pe care ni-l vor alege sorții, vineri, la UEFA.

Acum aproape un an toată lumea spunea, inclusiv eu, că degrabă nu mai pupăm o echipă din Moldova în grupele Europa League. Ei bine, Sheriff ne-a dat la toți o palmă, una dulce, cu un gust fantastic al performanței.

Bravo, Sheriff!!!

Comentarii

  1. BRAVO Sheriff , chiar daca is din Transnistria, ma mindresc cu ei ! Caci au reprezentat Moldova da nu Transnistria !

    RăspundețiȘtergere
  2. In Europa nu exista transnistria. Este doar Moldova, iar Sheriff reprezinta anume Moldova!
    Haciaturov, care a transformat ultima lovitura de la 11 metri, are doar 18 ani si e moldovean!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu,

    acest Haciaturov... este promovat din propria pepiniera? Sau mai exact, cum a ajuns in echipa, nu aveau jucatori valizi sau tanarul chiar promite ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. E un jucator de la scoala lor de fotbal si chiar e foarte bun, la fel ca si Gheorghiev sau Vitalii Bulat

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandu, tu ai vazut meciul? Cum poti sa spui Super Sheriff cand aceasta echipa a dat o palma fotbalului, tragand de timp din minutul 1 pana in 123?

    Eu m-am bucurat mult pentru calificarea lor in play off, dar sa fim obiectivi si sa recunoastem ca Dinamo Zagreb putea lejera marca 6 goluri in poarta tiraspolenilor.

    Titlul corect era Bravo Sheriff, nici intr-un caz Super Sheriff.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexandru Cozer

    fii serios da au avut ocazii cei de la Dinamo Zagreb da oricum sa spunem ca au avut un penalty inexistent , ca altfel puteau sa nu fie prelungiri,si inka una am avut un portar aseara in ZILE MARI. BRAVO BAIETI,si SUCCES IN CONTINUARE,poate in sfirsit vom juca si noi in CHAMPIONS LEAGUE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intra-adevar Sheriff a jucat bine, iar golul lor a fost inscris foarte frumos. Am avut si eu emotii mari la departajari.. tot spuneam. "ei, moldoveni, o sa pierdem" si tot ma contram "nu, nu, sa luptam pina la capat".. ma bucur pentru Sheriff si Moldova, e un salt din nou calitativ a industriei de fotbal de la noi!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sheriff e cap de serie? Cum de are un traseu asa de favorabil? Ar putea ajunge chiar in grupele UCL.
    In legatura cu Haciaturov, sau oricare jucatori crescuti de Sheriff, daca au perspective de afirmare internationala, nu vor evolua niciodata pentru Moldova. Nu va mai imbatati cu apa rece.

    In privinta viitorului fotbalului moldovenesc, consider ca o solutie buna ar fi ca 2-3 echipe sa evolueze in campionatul romanesc pe modelul Celtic si Glasgow Rangers in Premier League. O echipa ca Sheriff sau Dacia, sa evlueze la Suruceni sau Gagauzia consider ca este o plafonare. De altfel si Liga1 din romania trece prin momente mai putin favorabile, cu multe probleme finnanciare si multe echipe pe cale de a fi desfiintate. Echipele moldovenesti isi pot pastra dreptul de a evolua in cupele europene, doar ca vor evolua intr-un campionat mult mai competitiv.

    Sandu M.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt Alex Cozer,
    Sandut, cred ca la tine mergea prost netul :))
    Sau atunci cand Serif avea ocazii tu ieseai la fumat :)))

    Pt. Sandu M.
    Haciaturov deja joaca pt nationala de tineret a Moldovei, vezi componenta pentru meciul cu Romania din 11 august. Nu fi pesimist!

    RăspundețiȘtergere
  10. Inseamna ca nu are perspective prea mari. Nu mi-ai raspuns la intrebare, E Sheriff cap de serie?

    RăspundețiȘtergere
  11. Belgienii de la "Anderlecht" Bruxelles, "Hapoel" Telaviv din Israel, "FC Copenhaga" din Danemarca, "FC Basel" Elveţia sau "Sparta" Praga, Cehia sunt posibilele adversare ale Sheriffului în dubla de baraj pentru grupele Ligii Campionilor. Anume acestea sunt campioanele din prima urnă valorică, în timp ce Sheriff face parte din a doua urnă valorică.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hapoel si Fc Copenhaga ar fi niste adversari accesibili.

    Sandu M.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt de acord cu Alexandru Cozer. Am avut si eu impresia ca se exagereaza in privinta calificarii Sheriff-ului, dar nu am vrut sa reactionez la cald. Anul trecut cand s-au calificat, am scris cateva idei si au sarit rapid extremistii si cei mai culti oameni sa ma catalogheze...

    Pentru Moldova e bine. Moldova fotbalistica. Si eu sunt convins ca echipa asta va scoate ceva puncte din Europa si asta e bine, pentru ca punctele se impart la cele 4 echipe participante de pana acum in Europa. Si plus la asta, Sheriff-ul, din dorinta de a face perofrmanta, va dori sa sarifice lupta din campionat, acolo unde, sper sa mai avem echipe ca Olimpia, care sa refuze amanarea unor etape. Si atunci tiraspolenii vor obosi. Vor trebui sa foloseasca 2 echipe. Vor simti pe pielea lor ce inseamna sa ai un meci la 3-4 zile. Si de asta sper sa profite Dacia, Zimbru si altele din campionat. Sincer, cred ca anul asta va fi anul capitalei. Sau, cel putin, nu al Tiraspolului.

    In rest, da, calificare norocoasa. La fel ca anul trecut. Si la fel ca anul trecut, ar trebui sa ne intrebam: banii din calificare vin prin federatie? Raman impozite in Moldova? Vor circula in Moldova sau merg in buzunarul magnatului de acolo? Vom avea un nou sezon in care se vor lupta pentru maxim locul 3 sau chiar vor dori sa ajunga in primvara? Cert este ca performanta de anul trecut nu se va mai repeta. Ori mai buna, ori mai proasta. Dar nu ma pronunt pana nu vad tragerea la sorti. Cea a grupelor EL, cea a play-off-ului CL. Sau, de ce nu, cea a grupelor CL. Unde e greu, dar nu imposibil.

    Rony Levi, antrenorul Unirii Urziceni, spunea, inaintea SuperCupei Romaniei: "Daca se ajunge la loviturile de departajare, inseamna ca echipa care invinge are mai mult noroc. Iar in fotbal ai nevoie de noroc. Nu ai cum sa reusesti fara el si risti sa pornesti chiar ca outsider."

    Norocul, pilele, arbitrii, vremea, directia si viteza vantului, spectatorii sunt parte a jocului. Si dupa aia vine fotbalul.

    RăspundețiȘtergere
  14. BATE si Aktobe tot asha o crezut ... ca hapoel si copenhaga sint adversari accesibili

    RăspundețiȘtergere
  15. diseara Dinamo Buc ii elimina pe Haiduk split. cibalia e deja eliminata. Dinamo zagreb va mai juca in playoff. Si terminam anu asta cu croatii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bravo Sheriff,in foarte putine meciuri am sustinut pe Sheriff aseara a fost unul din acele meciuri,pacat ca nu prea sunt folositi moldoveni,sper ca Dacia sa profite de oboseala separatistilor cu condotia sa nu fie schimbata data disputarii meciurilor din DN

    RăspundețiȘtergere
  17. surprize sunt eliminarile lui Fenerbahce si a lui Celtic !

    RăspundețiȘtergere
  18. Intradevar Sherif a facut un meci foarte bun aseara , insa doar timp de 90 minunte , pentru ca in prelungiri ,,s-a vazut de la o posta,, ca nu sunt pregatiti fizic pentru 120 min de joc si asa presiune,,,priveam prelungirile si vedeam cum la fiecare 5 min unu8 cite unu fotbalistii nostri faceau crampoane , si chiar nu mai aveam vreo speranta ca vor rezista fara sa primeasca gol , insa au dovedit ca totul e posibil trebuie doar dorinta , valoare si investitii...

    Evident , nu sunt cel mai mare sustinator al Sherifului , insa trebuie sa fim constienti ca chiar daca echipele din capitala se vor ridica , asa cum ne dorim noi , se vor ridica pe baza scaderii in jok a Sherifului , si vom ajunge doar sa visam de la Zimbru sau Dacia , performantele Sherifului pe plan european...Ideea e ca , ca sa faci performanta , trebuie sa faci investitii , ceea ce nu se vede pina in acest moment din partea conducerii celor 2 cluburi din capitala , patronii carora mai degraba apar prin presa cu declaratii triumfatoare decit sa faca ceva investitii,,,Multi ar spune ca avem jukatori moldoveni tineri talentati , poate mai buni decit toata colonia de la Sheriff: da , este adevarat , insa aceshtia vor putea creste doar alaturi de jukatori maturi cu experienta, asa ka trebuie inca sa ne bucuram de ascensiunea Sheriffului acum, pentru ca pentru viitor nu se prea prevad asemenea performante , din pacate.
    Revenind la Sheriff , le urez succes , insa nu cred ca vor ajunge in grupele CL , pentru ca s-a vazut si in declaratiile lor de aseara ca sunt super-multumiti de calificarea in grupele EL , iar despre marele examen din turul 4 , nimeni nu a pomenit nimic,,,poti sa ai noroc , insa acest noroc nu te ajuta cu nimic daca nu ai dorinta si atitudine , ceea ce nu se vede acum la cei de la Sheriff pentru turul 4...orikum , le urez mult succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Muito bom o blog. Um abraço brasileiro.
    Reinaldo Barros Torres
    www.tribunadebarras.com
    Barras - Piauí - BRASIL

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru cei care minimizeaza meritul celor de la Sheriff: Haiduk Split - Dinamo Bucuresti 3-0 la pauza!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa, si? Ce se schimba in acest caz? Si Timisoara era la pauza era 3:0 cu niste finlandezi, pt mine, anonimi...

    RăspundețiȘtergere
  22. Noroc de succesul Sheriff-ului, care s-a calificat a 2-a oară consecutiv în grupele cupelor europene, altfel 2010 nu era să fie – vorba premierului Vlad Filat – „un an special pentru fotbalul moldovenesc” și nu era să reprezinte „un nou început în viața noastră sportivă”.

    http://artificii.wordpress.com/2010/08/12/moldova-ai-fotbal-mioritic/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune