Bătălia pentru capitală


Dacia și Zimbru joacă azi, de la ora 18.30, derby-ul cu numărul 30

Am ”răsfoit” presa sportivă din Moldova pe net și n-am simțit deloc atmosferă de derby. Dacia și Zimbru joacă azi un meci al orgoliilor în campionat. Dar ce mai contează? De câteva luni se vorbește de Dacia ca despre o potențială campioană, iar despre Zimbru ca despre o legendă apusă. Un derby veritabil rămâne în anonimat.
Cu toate acestea sunt convins că meciul de azi va fi unul cu scântei. Orgoliile sunt prea mari. Mai ales la cei din conducerea ambelor formații. Dacia închiriază stadionul Zimbru. Au fost neînțelegeri și cu prețurile biletelor, și cu altele. Dar cea mai mare lovitură Zimbru a primit-o atunci când Dacia și-a afișat pe peretele lateral al blocului de vizavi de stadion un poster uriaș cu emblema clubului. Practic fantoma Daciei bântuie baza Zimbru zi și noapte, iar asta îi irită la maxim pe conducătorii din strada Butucului.   
Aproape sigur, la meci va fi și Nicolae Ciornîi, omul de care se leagă anii de glorie ai galben-verzilor. Resemnat cu gândul că indiferent cât va investi la Zimbru, oricum Sheriff va investi mai mult, nu știu cum va mai suporta latifundiarul din Chișinău încă un război pierdut. Spun război pentru că Dacia, dacă bate mâine, e clar că va eclipsa total Zimbru. Ca imagine Dacia este deja peste fosta echipă-fanion a Moldovei. A mai rămas să o bată și pe teren ca să câștige războiul pentru coroana capitalei. 

Vezi aici istoria celor 29 de meciuri directe dintre Dacia și Zimbru în campionat.

P.S. Cele două cluburi au făcut foarte bine că au programat meciul de la ora 18.30. Astfel, suporterii vor avea ocazia să vadă și cealaltă partidă care se joacă la Chișinău, Academia - Rapid, care va începe la ora 16.00, pe stadionul Mezon.

Comentarii

  1. frumos spus, sper ca dobrik sa pregateasca meciul serios.. dar ma indoiesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Vano, vei avea ocazia sa-l intrebi ce doresti despre derby duminica, la Arena Publika. Voi face o postare speciala in care vei putea sa-i adresezi lui Dobrovolski orice intrebare. Ca cititor fidel al blogului, promit sa-i adresez intrebarea ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacia - Zimbru 6-0
    Bourii nau valoare in fata LUPILOR

    RăspundețiȘtergere
  4. Olá Sandu! Passando para te desejar um ótimo final de semana e dizer que não vou estender o comentário, por não conhecer o futebol da tua terra.

    Abraços,

    Furtado.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca va fi egalitate ... sau zimbru va invinge la limita.

    RăspundețiȘtergere
  6. cind va urma o emisiune cu Nikolaie Ciornii?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune