La 56 de ani fotbalist în Belarus

BATE Borisov, adversara Sheriffului din Europa League are meciuri ciudate în campionatul Belarusului. În partida cu Dinamo Brest, pentru adversari a jucat un fotbalist în vârstă de 56 de ani!
Iuri Pudişev (foto), antrenorul secund de la Dinamo Brest, a evoluat din repriza secundă, deşi are 56 de ani, fiind desemnat chiar jucătorul partidei, în ciuda eşecului formaţiei sale în întâlnirea cu BATE Borisov, scor 0-2, scrie Gazeta Sporturilor. Vezi AICI un interviu cu Pudîșev după meci.
Şi în urmă cu doi ani el a revenit din "retragere" pentru a juca într-un meci din Cupa Belarusului, conform presei engleze.
Pudişev a câştigat campionatul Uniunii Sovietice cu Dinamo Minsk în 1982 şi a jucat şi pentru Dinamo Moscova.
Dinamo Brest ocupă în prezent locul şapte în campionatului Belarusului.
Conform statiscienilor, cel mai în vârstă jucător care a evoluat într-un meci profesionist a fost mexicanul Salvador Reyes, care, la 71 de ani, a jucat pentru Chivas Guadalajara în meciul cu Pumas, în ianuarie 2008. Evoluţia lui Reyes a fost una onorifică, el fiind folosit doar câteva minute.

Comentarii

  1. citisem despre el mai inainte, un om cu simtul umorului bine dezvoltat. A zis ca nu a obtinut permisiunea de a juca din prima de la federatie, deoarece a picat testul medical cu urina, l-a sustinut repetat, inainte de a da testul a baut o bere si l-a trecut usor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Il cheamă, totusi, Iuri Pudîşev. Mi-l aduc aminte bine, la fel precum pe coechipierii săi Kurbîko (portarul), Ianuşevski, Kurnenin, Kondrat'ev, Aleinikov, Goţmanov, tânărul (pe atunci) Zîgmantovici, atacantul Sokol, căpitanul Borovski... Am uitat numele unui atacant prolific (incepea cu G).
    Ia' să vedem: cineva ghiceşte (găseşte) despre cine e vorba? Timp - 24 de ore (start timpului!).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune