3 din 5 pentru un titlu

Etapă determinantă ieri, în urma căreea s-au distanțat 5 echipe în clasamentul Diviziei Naționale. 5 pentru un titlu. Dacia, Olimpia, Sheriff, Milsami și Iskra. Am lăsat intenționat Iskra la urmă, chiar dacă se află în top 3. Se pare că singurul semn de întrebare pentru meciurile din primăvară este echipa din Rîbnița. 
Ținând cont de problemele financiare cu care se confruntă Iskra și de faptul că uzina metalurgică este în căutarea unui potențial cumpărător sau investitor, e lesne de înțeles că Rîbnița ar putea ceda în primăvară. Mai mult decât atât, în cazul în care Iskra nu-și va rezolva problemele cu banii, cel care a format această echipă frumoasă, antrenorul Vlad Goian va pleca aproape sigur la Rapid Ghidighici, cu care are deja o înțelegere de principiu, și ar putea lua cu el 6-7 jucători, care alcătuiesc scheletul actualei formații din Rîbnița. 
Astfel, din primăvară am putea asista la un regres considerabil al Iskrei și, din contră, la o ascensiune fulminantă a Rapidului. Practic ar fi o rocadă, în urma căreea echipa din Ghidighici ar ajunge în primele 5. 
Ce ține de top 3, adică echipele care se califică sigur într-o cupă europeană, indiferent de rezultatele din Cupa Moldovei, prevăd un trio alcătuit din Sheriff, Dacia și Milsami. Cel mai important este că ordinea poate fi oricare.
Revenind la actualitate, etapa care vine se anunță a fi una de foc. Sunt 3 meciuri cu scântei, în urma cărora cu siguranță vom avea despre ce discuta. Așadar, sâmbătă, 20 noiembrie se joacă:
Sheriff - Dacia
Zimbru - Iskra
Rapid - Olimpia

P.S. Citiți mâine un material despre arbitrajul din Moldova.   

Foto: O super-poză preluată de pe Moldova.Sports cu eroul etapei a 16-a, Ghenadie Orbu. Cum a scris Miroslav Primovici: cel mai bun fotbalist din campionatul Moldovei.

Comentarii

  1. Iskra nu primul an are probleme financiare!
    Chiar şi aşa obţine rezultate bune.

    Milsami nu se va clasa mai sus de locul 5.

    1.Sheriff
    2.Dacia
    3.Olimpia
    4.Iskra
    5.Milsami

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa si nu ai desfashurat subiectul cu dependenta cluburilor de fotbal de rezultatele alegerilor parlamentare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vom vedea la finalul sezonului cine are dreptate si cine nu. Ce tine de dependenta cluburilor de alegeri, veti afla sigur imediat dupa alegeri, in exclusivitate pe acest blog

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu de ce nu functioneaza publika.md ??

    RăspundețiȘtergere
  5. Adica sa inteleg ca e adevarata amicitatea lui Shishhanov si cu Shor, daca pui alaturi Milsami si Dacia. si atunci unde e academia si olimpia?care parca tot au patroni care sint in relatii bune cu shishhanov.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, ce stii despre intilnirea patronilor cluburilor din DN?

    RăspundețiȘtergere
  7. Deocamdata stiu ca astia de la moldtelecom ma scot din rabdari cu internetul lor. 10 minute merge si o ora nu.

    Asa, pe rind:
    Publika merge la mine
    Sishanov si Sor sunt amici
    Intalnirea patronilor sau shodneak :) incerc sa aflu mai multe acum, sper sa revin cu ceva detalii mai tarziu

    RăspundețiȘtergere
  8. Stati linistiti, tot Sgeriff ia titlul. Ar fi o umilinta de neimaginat pentru ei ca moldovenii sa ia fata Republicii Nistrene in sport.

    RăspundețiȘtergere
  9. Top 3 vor fi Dacia, Sheriff şi Olimpia, nicidecum Milsami...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune